تبریز- مدیر کل آب منطقه ای آذربایجان شرقی از پیشرفت 95 درصدی پروژه لایروبی رودخانه آجی چای خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای حفاظت از منابع آبی استان قبل از ظهر چهارشنبه در محل استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد که در دستور جلسه اول آن موضوع فعالیت های آب منطقه ای شهرستان مراغه مورد بررسی قرار گرفت.

غلامرضا هاشمی در این جلسه با بیان اینکه علت اصلی چالش آب، بالا بودن مصرف است، گفت: آب یک موضوع فرابخشی است و نمی توان متولی آن را فقط شرکت آب منطقه ای دانست چرا که فعالیت های دیگر همچون فعالیت صنایع، کیفیت آن را تحت تاثیر قرار می دهد و این امر بحث ضرورت همکاری دیگر دستگاه های اجرایی را روشن می سازد.

مدیر کل آب منطقه ای استان ادامه داد: در راستای مدیریت بهینه آب باید از ظرفیت های تشکل های مردمی به خوبی بهره برد چرا که بدون مشارکت مردم نمی توان در انجام طرحی موفق بود که در زمینه مصرف آب در شهرستان مراغه، تصمیم گیری برای تقسیم بندی آب سد علویان به عهده این تشکل ها گذاشته شده است.

وی با تاکید بر ضرورت همکاری تمامی دستگاه های اجرایی برای صرفه جویی در مصرف آب گفت: با همکاری اداره برق تا این مرحله پیش رفته ایم که مصرف برق های کلیه مشترکین اطراف شهرها را رصد کرده و در برخی موارد موفق به شناسایی چاه های غیرمجاز از این طریق شده ایم.

هاشمی در خصوص پروژه لایروبی رودخانه آجی چای نیز گفت: هم اکنون بالای 95 درصد کار انجام شده و تاکنون 15 میلیارد تومان برای اجرای طرح هزینه شده و برای تکمیل آن نیز پنج میلیارد دیگر نیاز است که البته امسال ریالی از بابت این موضوع به این دستگاه اجرایی داده نشده اما به دلیل اهمیت موضوع، کار لایروبی دریاچه با سرعت پیگیری می شود.

وجود 3886 حلقه چاه غیرمجاز در مراغه

مدیر امور آب منطقه ای مراغه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه شهرستان مراغه از لحاظ بارش یکی از مناطق پربارش استان است، گفت: چهار رودخانه دائمی آن، برآورد آبی 256 میلیون مترمکعب داشته اند.

عبدالله فرمانی با بیان اینکه بارندگی در این شهرستان از سال 37 وضعیت پایداری دارد، گفت: بر اساس آمار از سال 54 روند روان آب سطحی رودخانه های مراغه به شکل پله ای کاهش یافته است.

وی ادامه داد: این شهرستان دارای چهار رودخانه دائمی و هفت  رودخانه فصلی بوده که طول رودخانه ها و مسیل های آن حدود 280 کیلومتر است  که در خصوص اقدامات انجام شده در مهندسی رودخانه ها می توان به بازدید از 170 کیلومتر از آن ها اشاره کرد.

مدیر امور آب منطقه ای مراغه با اشاره ای به پراکندگی چاه های مجاز و غیرمجاز در محدوده شهرستان نیز گفت: سه هزار و 615 چاه مجاز و سه هزار و 886 حلقه چاه فاقد پروانه در این شهرستان موجود است که روند بررسی ها نشان می دهد قسمت عمده ای از گسترش چاه های غیرمجاز در اراضی باغی تازه احداث شده است.

وی ادامه داد: از سال 90 تا 93، 520 چاه غیرمجاز شناسایی شده که 286 مورد منجر به اخذ حکم انسداد چاه های غیرمجاز شده است و همچنین میزان شناسایی این چاه ها در طول شش ماهه سال جاری 120 مورد بوده که در پی آن 60 حلقه چاه پر و مسلوب المنفعه شده است.