به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله غیاثالدین طه محمدی ظهر چهارشنبه در همایش سراسری امربهمعروف و نهی از منکر استان همدان که در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد بابیان این اینکه متأسفانه در دولتهایی که بعد از انقلاب اسلامی تشکیل شدند به دلیل محرومیتهای چند صدساله معیشتی مردم، تمام توجه دولتها به بهبود معاش مادی مردم معطوف بود، افزود: همین امر منجر به فراموششدن تکلیف اساسی دولتها و حکومت دینی که اجرای فریضه الهی امربهمعروف و نهی از منکر در کشور است، شد.
وی با تأکید بر اینکه حکومت دینی و سردمداران نظام باید افزایش معرفت دینی مردم را در اولویت قرار دهند، اظهار داشت: اگر فرهنگ ناب دین خدا در جامعه حاکم نباشد معاش مردم هرچقدر هم که باشد قربانی مفاسد میشود.
نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه همدان عنوان کرد: همه مسئولان و مدیران و حتی نیروهای مسلح قبل از هر عمل و تکلیفی باید بدانند که چطور احکام دین الهی را به مردم برسانند.
مسئولان و مردم از امربهمعروف و نهی از منکر آگاهی ندارند
آیتالله محمدی با تأکید بر اینکه امربهمعروف و نهی از منکر نخستین و بزرگترین فریضه الهی دینی مسلمانان است، بیان داشت: متأسفانه مسئولان و مردم از امربهمعروف و نهی از منکر آگاهی ندارند و در این راستا سازوکار مناسبی هم برای اجرای این فریضه الهی در کشور وجود ندارد.
وی ادامه داد: در این زمینه در درجه نخست حوزههای علمیه و سپس مجلس و دولتها مقصر هستند چراکه کارهای بخشنامهای برای این مهم نتیجهبخش نیست.
آیتالله محمدی با بیان اینکه اجرای امربهمعروف و نهی از منکر باید از اعماق وجود آمران و ناهیان نشأت بگیرد تا بتوانند این فریضه الهی را انجام دهند، گفت: متأسفانه در این حوزه تاکنون نتایج خوبی حاصل نشده چراکه در این زمینه سازوکارهای مناسبی دیده نشده است.
برخی امربهمعروف و نهی از منکر را فقط در چادر زنان میبینند و از بقیه منکرات غافل شدهاند
وی بابیان اینکه اگر کسی در جامعه منکری را ببیند و در برابر آن بیتفاوت باشد و سکوت کند این فرد مردهای در میان زندگان است، افزود: متأسفانه برخی امربهمعروف و نهی از منکر را فقط در چادر زنان میبینند و از بقیه منکرات غافل شدهاند.
امامجمعه همدان اظهار داشت: افرادی که در جامعه درد دیندارند و در برابر منکرات بیقرارند باید بدانند که اجرای این فریضه الهی اشکال مختلفی دارد و ابتدا باید با زبان خوش تذکر دهند.
آیتالله محمدی به حدیثی از امام علی (ع) که فرمودند تمامی دین بهقدر آب دهان یک انسان و امربهمعروف و نهی از منکر بهتنهایی بهاندازه یک دریا است، اشاره کرد و اظهار داشت: ما باید در عرصه امربهمعروف و نهی از منکر درد دین را در دل مردم بکاریم.
وی با تأکید بر اینکه امربهمعروف و نهی از منکر را باید ابتدا از خودمان شروع کنیم و در یکجا با زبان، در یکجا با دست و در جای دیگر با موضعگیری این فریضه الهی را بهجا آوریم، عنوان کرد: متأسفانه شناخت کاملی نسبت به این فریضه الهی وجود ندارد و برخی با اقدامات بهنظام ضربه میزنند.
۸ گروه بازرسی در مرکز استان و ۹ گروه در شهرستانها تشکیلشده است
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز به عملکرد ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی در سازمانها و دستگاههای اجرایی استان اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۸ گروه بازرسی در مرکز استان و ۹ گروه نیز در شهرستانها تشکیلشده که با حضور در دستگاههای اجرایی بر عملکرد دستگاهها نظارت میکنند.
محمدابراهیم الهی تبار بابیان اینکه بر اساس ارزیابیهای انجامشده سه دستگاه اجرایی استان بهعنوان دستگاههای برتر انتخابشدهاند، افزود: با توجه به برگزاری مراسم تشییع دو شهید مدافع حرم در همدان، مراسم تجلیل از این دستگاهها در شورای اداری استان همدان برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۳ درمجموع ۱۰۴ جلسه امربهمعروف و نهی از منکر و صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی در دستگاههای استانی و ۳۱۵ جلسه در دستگاههای شهرستانی تشکیلشده است، اظهار داشت: همچنین در این مدت از ۸۴ دستگاه استانی و ۴۳۶ دستگاه شهرستانی بازرسیشده است.
معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان در ادامه از فعالیت ۵ هزار و ۸۸۰ نفر ساعت از گروههای بازرسی در دستگاههای استانی و ۱۲ هزار و ۶۴۴ نفر ساعت در دستگاههای شهرستانی خبر داد و عنوان کرد: در این راستا درمجموع ۱۲۰ چکلیست از فعالیت دستگاههای استانی و ۴۴۹ چکلیست از فعالیت دستگاههای شهرستانی به ستاد مستقر در استانداری همدان ارسالشده است.