به گزارش خبرنگار مهر، پرونده این شماره از ماهنامه آزما به «جای خالی سفرنامهنویسی» اختصاص دارد. در این شماره، هوشنگ اعلم به گفتگو با انوار پر پرداخته؛ این نسخه شناس، هدف ناصرخسرو از نگارش سفرنامه را بررسی گستره نفوذ فاطمیان دانسته و گفته است: شهرهایی که ناصرخسرو از آنها عبور کرده، از نظر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مهم بوده و مرکز ثقل رویدادهای فکری و سیاسی به شمار میآمده است.
گفتگو با میرجلالالدین کزازی با عنوان «سفرنامه، بنیان دبستان رمانتیسیسم»، بخش دیگری از این پرونده است. به گفته کزازی، انسان امروز به ناچار، انسانی است که بیشتر با درون خود در یوند است. زیرا بیش از آنچه که میباید و نیاز دارد جهان بیرون را میشناسد. این درازدستی و ستم برون به درون، آشکار به نهان، جمع به فرد، انسان امروزین را خواه ناخواه بر آن داشته که بیشتر به خود بگراید و با خویشتن به سر ببرد.
«بی اعتنایی به گذشته و بحران خلاقیت» عنوان گفتگو با آرش نورآقایی، استاد و پژوهشگر گردشگری است. به باور او، وقتی سفرنامهنویس گم شده یعنی تولید فکر و خلاقیت کم شده و اما عنوان پرونده دوم «آزما»، «روشنفکران، جامعه و مسئولان؛ مثلثی با اضلاع نامنتظر» است.
«نبض جامعه در دست روشنفکران نیست» عنوان گفتگو با سیدمحمد بهشتی است. او در این مصاحبه آورده: فرزانگان جامعه ما در سطح مردم قرار گرفتهاند. در صورتی که اینها باید پیشقراولان مردم باشند... د. به عبارتی جامعه ما در صحنه واقعی، از فرزانگی محروم شده و این یک اشکال است. از سوی دیگر، رسانههای ما هم در فضای دهه ۶۰ میلادی حبس شدهاند. یعنی خودشان را نماینده روشنفکری میدانند و در ضدیت با مدیریت جامعه فقط میخواهند ثابت کنند که مدیران، بیکفایت یا ناتوان هستند.
گفتگو با محمدرضا اصلانی، عنایت سمیعی، علی اکبر قاضیزاده، روزنامهنگار و مصاحبه با نغمه ثمینی، نمایشنامه نویس از دیگر بخشهای تین نشریه است. «در جهان نامحدود موسیقی» نیز عنوان مصاحبه با لوریس چکناواریان درباره انتشار مجموعه آثار پیانوی اوست.
شماره ۱۱۲ ماهنامه آزما به مدیرمسئولی ندا عابد و سردبیری هوشنگ اعلم، ویژه مهر ۱۳۹۴ به قیمت ۶۰۰۰ تومان منتشر شده است.