به گزارش خبرنگار مهر، مجید کاظمی بعدازظهر چهارشنبه در همایش نقش گردشگری در توسعه اقتصادی گلستان اظهار کرد: بخش خصوصی، بخش دولتی و بخشهای مرتبط و غیر مرتبط باید با تشکیل شورای برندینگ در استان گلستان و شهرهای مختلف برخی از مشکلات گردشگری استان را مرتفع کنند.
وی افزود: یکی از مشکلات استان گلستان فهمها و تفکرات متفاوت از موضوع گردشگری است باید بدانیم همه میخواهیم به یک هدف برسیم.
عضو ارشد دپارتمان گردشگری تهران تصریح کرد: برند و برند سازی در وضعیت فعلی کشور برون داد واضحی ندارد و برای برند شدن باید روی توانمندیها کار کرد و کای کنیم که مسافر به هر چه که میخواهد برسد.
به گفته وی، گلستان استان فقیری نیست، ثروتمند است اما در کاخ زندگی نمیکند.
وی با اشاره به تعریف برند گفت: برند به معنای تشخیص کالا یا خدمات یک فروشنده و یا گروه فروشندگان و تمایز آن کالا و تمایز آن کالاها و خدمات از کالاهای رقبای آنان است.
کاظمی افزود: به عنوان مثال نام تجاری اسمی است که ما روی فرزند خود میگذاریم اما برند ذهنیتی است که این فرزند در سالیان با عملکرد خود در ذهن اطرافیان به جای میگذارد.
وی تاکید کرد: گرگان از نظر اکوتوریسم و توریست فقیر نیست اما آنقدر که باید از آن استفاده نمیشود.
کاظمی گفت: گردشگری در همه دنیا تنها یک متولی ندارد و نهاد گردشگری یک دبیر برای هماهنگی بین دستگاههای دیگر است.
بیش از ۱۷۰۰ گلستانی در بخش گردشگری شاغل هستند
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: در استان گلستان تنه یک هزار و ۷۲۴ نفر به صورت مستقیم در بخش گردشگری شاغل هستند.
رحمان فرمانی بیان کرد: آمار اشتغال بخش گردشگری استان گلستان نشان میدهد باید جدیتر به این موضوع توجه کنیم.
وی افزود: در دنیا به ازای هر ۱۱ نفر یک نفر در بخش گردشگری شاغل است و با توجه به آماری که در استان گلستان داریم باید تلاش بیشتری داشته باشیم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان تصریح کرد: بخش گردشگری با ۴۳ دستگاه ارتباط دارد و گردشگری تنها یک دستگاه هماهنگ کننده است.
فرمانی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان گلستان گفت: در استان گلستان همه اقلیمهای دنیا شامل دریا، مرتع، جنگل، کویر و خلیج را داریم که نشان میدهد جایی از کار لنگ است و این مشکل باید شناسایی شده و نگاه به گردشگری را همگرا کنیم.
به گفته وی، یکی موضوعاتی که به شدت در آن چالش داریم بحث غذا و تنوع غذایی است در حالی که در دنیا نوعی سفر برای چشیدن غذاهای مختلف داریم.
فرمانی گفت: گردشگری در دنیا جایگاه خود را دارد و در ایران در سالهای گذشته رتبه ۶۵ را داشت که در برنامه ششم این بخش در اولویت نخست قرار گرفت.
وی افزود: در سال ۲۰۱۵ ایران رتبه ۷۹ گردشگری در دنیا را در بین ۱۴۱ کشور فعال در این بخش با وجود ظرفیتهای فراوان خود داشت.
فرمانی تصریح کرد: ایران رتبه نخست را از نظر مزیت قیمت رقابتی دارد اما ایران در اولویت ۱۱۱ سفر گردشگران قرار دارد که مشکلات در سیاست گذاری، اجرا و یا برخورد با گردشگران از مهمترین دلائل آن است.
۶۰ موسسه گردشگری در گلستان شناسایی شدهاند
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان گفت: تا کنون ۶۰ موسسه گردشگری فعال در استان گلستان شناسایی شده و مشغول به کار هستند.
محمد رهبری اظهار کرد: این ۶۰ موسسه گردشگری برای رونق هرچه بیشتر بخش گردشگری استان باید فعالیت کنند.
وی با تاکید بر فعال شدن در بخش گردشگری افزود: تا کنون یک هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان در بخش گردشگری هزینه شده است که ۲۶۰ میلیارد تومان برای احداث هتلها بوده است.
معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان تصریح کرد: اگر متکی به دولت باشیم به جایی نمیرسیم اما اگر به این همایشها هدفمند نگاه کنیم موثر استف کسب و کار در استان خوب نیست و استان گلستان در رتبه بندی درآمد سرانه رتبه ۱۸ را در کشور دارد.
به گفته وی، هم اکنون در استان گلستان ۲۲ هتل داریم که باید به ۷۰ هتل برسد و ظرفیتهای گرشگری ناشناخته خود را شناخته و بشناسانیم.
رهبری اظهار کرد: معرفی افراد دانشی، کمک در راستای آموزش مهارت به کارکنان، مشاورههای تخصصی در باره روابط کار بین کارکنان، حمایت و صیانت نیروها، بهداشت محیط کار و برگزاری دورههای کارآفرینی از مهمترین فعالیتها اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی تصریح کرد: عرضه نیروی کار فعلی به درد بازار نمیخورد و دانشگاه تنها تئوری خوبی دارد و مشکلات جدی در تربیت نیروی کار داریم.