به گزارش خبرنگار مهر، جمشید انصاری شامگاه چهارشنبه در شورای اشتغال استان زنجان که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد افزود: این وزارتخانه علاوه بر ایجاد اشتغال، رفاه اجتماعی، تنظیم روابط کار و همچنین مسئولیت صیانت از قوانین اساسی کار و تامین اجتماعی را هم عهدهدار است.
وی اظهار داشت: مقررات موجود تسهیل کننده اشتغال نیست و معافیت از حق پرداخت بیمه با برخی از قوانین در تضاد است.
استاندار زنجان گفت: اصلاح قوانین کشور در حوزه اشتغال حداقل در نیمی از برنامه ششم توسعه کشور برای بهبود اوضاع ضروری است و نیاز بازار اشتغال کشور به موقوفالاجرا شدن این قوانین است.
انصاری تاکید کرد: عدم وجود مهارت در بین فارغالتحصیلان دانشگاهی دیگر معضل اشتغال کشور است و در این راستا راهکار حل این مشکل برگزاری دورههای مهارت آموزی است تا فارغالتحصیل دانشگاهی متناسب با شغل دوره را طی کرده و وارد بازار کار شود چرا که خیلی از جوانان ما مهارت لازم برای ورود به بازار کار ندارند.
انصاری راهاندازی بنگاههای اقتصادی و همچنین واحدهای صنعتی متوسط و کوچک را از دیگر پیشنهادهای خود برای حل مشکل اشتغال مطرح کرد و همچنین برقراری رابطه بین تسهیلات و اشتغال را از دیگر توصیههایی دانست که در اشتغال موثر است.
وی بر توسعه واحدهای کوچک تاکید کردو گفت: واحدهای کوچک به دلیل ایفای نقشی مهم در اشتغال نیازمند حمایت هستند.
استاندار زنجان از کارفرمایان در نحوه برخورد با مشکلات تقدیر کرد و افزود: آنها تعدیل نیرو را آخرین مرحله در مواجهه با این مشکل انتخاب میکنند که این طرز تفکر به واقع شایسته تقدیر و تکریم است.
استاندار زنجان از طراحی سه سیاست اصلی برای استان از سال ۹۲ خبر داد و افزود: افزایش ظرفیت واحدهای صنعتی موجود، کمک در تزریق بودجه سرمایه در گردش به واحدهایی که این مشکل را دارند و توسعه بخش خدمات از اولویتهای طراحی شده برای استان است که موفقیتهایی را هم طی این مدت کسب کرده است.
وی تصریح کرد: باید به سمت توسعه بخش خدمات برویم و این مهم جدی گرفته شود.
استاندار زنجان افزود: در رابطه با اشتغال جوانان استان و مناطق شهری توفیقات خوبی حاصل شده است و سال ۹۲ نرخ بیکاری شهری در استان دو درصد از کشوری بالاتر بود ولی الان یک درصد از کشور پایین تر است.
انصاری افزود: اشتغال جوانان قبلا ۱.۶ درصد از نرخ بیکاری کشور بالاتر بود ولی در حال حاضر از متوسط کشوری ۵ درصد پایین تر است.
وی بر توسعه و راه اندازی واحدهای متوسط و کوچک تاکید کردو افزود:راه اندازی واحدهای بزرگ دشوار است و به نفع اشتغال استان نیست و در این راستا باید به سمت راه اندازری واحدهای کوچک که در اشتغال موثر است برویم.
استاندار زنجان افزود: در راه اندازی واحدهای کوچک و متوسط نیازمند حمایت بوده و با این کار اشتغال بهتر می شود.
انصاری یاد آورشد: زنجان جزو ۵ استان برتر در فضای کسب و کار در کشور است بنابراین باید در ایجاد فضای کسب و کار با حمایت و اعطای تسهیلات شاهد توسعه آنها باشیم.
۱۲۰۰ پروانه بهره برداری در زنجان صادر شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در شورای اشتغال استان زنجان در جمع خبرنگاران افزود: رتبه استان زنجان در بخش معدن ۱۲، بخش صنعت ۱۵ و مجموع رتبه بندی صنعت و معدن ۱۴ است.
ناصر فغفوری اظهار کرد: در استان زنجان هزار و ۲۰۰ پروانه بهرهبرداری صنعتی صادر شده است.
وی افزود: در صورت تحقق برنامههای توسعهای بخش صنعت رتبه کشوری استان از ۱۵ به ۱۱ ارتقا مییابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تعداد واحدهای تولیدی را ۹۰۰ واحد اعلام کردو گفت: این تعداد واحد با ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری راهاندازی شده است.
فغفوری از صدور جواز تاسیس ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی از آغاز تا کنون خبر داد و افزود:۵۰ درصد این جوازها از سال ۹۲ به بعد صادر شده است.
وی به تدوین ۱۲ راهبرد توسعهای بخش صنعت در استان زنجان اشاره کرد و گفت: بر اساس این راهبرد سالانه هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در استان انجام میشود.
رئیس سازمان، صنعت، تجارت و معدن استان زنجان از آماده بهرهبرداری شدن چهار واحد صنعتی بزرگ با هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خبر داد و افزود: این پروژهها هزار و ۴۰۰ اشتغال مستقیم را به دنبال دارد.
فغفوری از پایش وضعیت واحدهای تولیدی استان زنجان خبر دادو گفت: بر اساس این پایش ۲۴ درصد واحدهای صنعتی تعطیل است و باید با برنامه های کارشناسی شده این واحدها دوباره فعالیت خود را آغاز کنند.
وی افزود: توجه به پروژههای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی از اولویتهای کاری است و در این میان با لحاظ کردن این شرایط ۳۲ پروژه بزرگ در سطح استان شناسایی شدهاند که در اولویت کمک و مساعدت هستند.
رئیس سازمان، صنعت، تجارت و معدن استان زنجان از رصد هفتگی واحدهای تحت نظر خبر داد و افزود: الزامات موجود در کشور نیازمند اقدامات بزرگ در حوزه اشتغال است که راهاندازی واحدهای تعطیل شده یکی از راهکارها است.
فغفوری با بیان اینکه راه اندازی واحدهای کوچک و متوسط در اشتغال موثر است افزود: توجه به این مهم از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است.
وی در پایان تصریح کرد: دولت حمایت لازم را از واحدهای کوچک و متوسط دارد.
طبقهبندی مشاغل در زنجان انجام نشده است
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه طبقهبندی مشاغل در زنجان انجامنشده است، گفت: این طرح در خیلی از استانها اجراشده است.
محسن علیمردانی نیز در ادامه این مراسم در دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل استانداری زنجان افزود: استان زنجان استعداد لازم برای توسعه و پیشرفت را دارد و باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده شود.
وی اظهار کرد: متأسفانه حق استان زنجان در شرکت سرمایهگذاری شستا سازمان تأمین اجتماعی خوب رعایت نشده و در این راستا در بحث سرمایهگذاری و تولید باید نگاه ویژه به استان زنجان شود.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت پگاه بهعنوان قطب تولید شیر در کشور مطرح است و باید نسبت به توسعه تجهیزات و بروز رسانی خط تولید این کارخانه اقدام شود.
علیمردانی به طراحی اولیه برای بیمارستان امام حسین (ع) بیمارستان زیرمجموعه تأمین اجتماعی اشاره کرد و افزود: این بیمارستان قرار بود ۲۵۰ تخته احداث شود ولی با ۱۱۰ تخت راهاندازی شد.
وی از برنامهریزی برای افزایش ظرفیت تخت های بیمارستان امام حسین(ع) خبر داد و گفت: قرار است ظرفیت این بیمارستان به ۱۴۰ تخت افزایش یابد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نیاز استان به حدود هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی جدید است و این نیاز باید در مراکز درمانی از جمله مراکز زیرمجموعه تأمین اجتماعی جواب داده شود.
علیمردانی بابیان اینکه باید بحث اشتغال استان زنجان جدی گرفته شود گفت: شرکت سرمایهگذاری شستا تأمین اجتماعی باید با توجه به مشکلات اشتغال که در کشور و بهتبع در استان وجود دارد زمینهایی را برای این امر اختصاص دهد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی گفت: توجه به بحث مهم اشتغال باعث کاهش آسیبهای اجتماعی میشود چراکه بیکاری عامل ایجادکننده ناهنجاری در جامعه است و علاوه بر ایجاد مشکل اجتماعی باعث ایجاد مشکلات امنیتی هم میشود.
علیمردانی افزود: شأن استان زنجان در برنامههای توسعهای رعایت نشده و این استان در حوزه سرمایهگذاری نیاز به حمایت دارد.
وی به وجود تبعیض در طبقهبندی مشاغل اشاره و تأکید کرد: اقداماتی برای رفع این معضل در برخی استانها انجامشده ولی هنوز در زنجان اقدامی در این حیطه نشده است.
نایبرئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تصویب بودجه چهار هزار میلیارد تومانی برای حوزه اشتغال در مجلس اشاره کرد و یادآور شد: ارگانهای زیرمجموعه دولت از جمله سازمان برنامهوبودجه و همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید در مورد تخصیص این مبلغ ورود کنند.