محلات- رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی شهرستان محلات گفت: در چهاردهمین جشنواره گل های داوودی ۶۵۰ تیپ گل داوودی اصلاح شده به نمایش گذاشته شده است.

پژمان آزادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تولید گل و گیاهان زینتی از نظر اقتصادی بسیار حایز اهمیت است به نحوی که گردش مالی گیاهان زینتی در دنیا بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در سال است.

وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی های انجام شده می توانیم سالانه بیش از یک میلیارد دلار صادرات گل و گیاهان زینتی در کشور داشته باشیم و این مساله نشان دهنده آن است که در زمینه افزایش صادرات غیرنفتی، صادرات گل و گیاهان زینتی می تواند جایگاه ویژه ای داشته باشد.

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات افزود: برای اینکه وارد رقابت در بازارهای جهانی شویم باید قیمت تمام شده محصولات کاهش یابد و در این راستا تولید ارقام گل با قیمت مناسب و سازگار با شرایط اقلیمی کشور به ما در این زمینه کمک می کند.

آزادی تصریح کرد: موسسه ملی گل و گیاهان زینتی بر اساس این اهداف برنامه اصلی خود را بر مبنای تولید و معرفی ارقام جدید گل و گیاهان زینتی قرار داده است تا با مشارکت بخش خصوصی ارقام جدید گل را در اختیار تولید کنندگان قرار دهد و یکی از این پروژه ها که از چند سال گذشته شروع شد معرفی ارقام جدید گل داوودی بود.

عرضه۶۵۰ تیپ گل داوودی در جشنواره گل‌های داوودی محلات

وی بیان کرد: در جشنواره گل های داوودی ۶۵۰ تیپ مختلف از گل های داوودی در شکل و رنگ و اندازه های متفاوت عرضه شده است که هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند و مناسب با شرایط اقلیمی کشور هستند.

آزادی افزود: تعدادی از ارقام معرفی شده مقاومت خوبی در مواجهه با تنش های آبی و خشکسالی دارند و می توانند با توجه با شرایط کمبود آب در کشور مورد استفاده سازمان پارک ها و فضای سبز قرار گیرند.

نمایش ۵۸ رقم جدید گل زنبق و ۱۲ هیبرید جدید گل رز

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات تصریح کرد: در این نمایشگاه در کنار ارقام داوودی، ۵۸ رقم جدید گل زنبق که از طریق دورگه گیری تولید شده اند و نیز ۱۲ هیبرید جدید گل رز که با همکاری پژوهشکده انرژی اتمی و از طریق پرتوتابی گاما جهش ژنتیکی در آنها ایجاد شده و منجر به معرفی ارقام جدید گل رز شده است را به نمایش گذاشته ایم.

آزادی ادامه داد: برنامه این پژوهشکده معرفی ارقام جدید در گل های شاخه بریده میخک، داوودی، گلایول و رز است که در سال های آینده معرفی و وارد بازار می شوند.

وی اضافه کرد: پژوهشکده گل و گیاهان زینتی جزو اولین پژوهشکده های کشور است که بیش از ۵۰ درصد پروژه های خود را با مشارکت بخش خصوصی انجام داده است و سعی داریم برنامه های بعدی را نیز با مشارکت بخش خصوصی به انجام برسانیم.

آزادی تاکید کرد: تمام ژنوتیپ های به دست آمده در سراسر دنیا منحصر به فرد هستند چون زمانی که منابع ژنتیکی با هم تلاقی پیدا می کنند، منابع ژنتیکی جدیدی به دست می آید و ارقام جدید تولید شده در این پژوهشکده از نظر تیپ، رنگ، نوع و مقاومت به خشکی در سطح جهانی منحصر به فرد هستند.

وی با اشاره به نقش مهم شرکت های دانش بنیان در این زمینه خاطرنشان کرد: از برنامه های دیگر پژوهشکده، تاسیس شرکت های دانش بنیان در کنار حمایت از بخش خصوصی است که با ایجاد مراکز رشد، شرکت های دانش بنیان تاسیس شوند و با حمایت علمی و فنی پژوهشکده بتوانند وارد بازارهای جهانی شوند.

راه اندازی ساختمان مرکزی رشد به دو میلیارد ریال اعتبار اولیه نیاز دارد

رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات افزود: برای راه اندازی ساختمان مرکز رشد، به دو میلیارد ریال اعتبار اولیه نیاز است تا بتوان شرکت های دانش بنیان را جذب کرد که متاسفانه تاکنون موفق به جذب این اعتبار نشده ایم.

آزادی با بیان اینکه استان باید این بودجه را تامین کند، تصریح کرد: از طریق استانداری مرکزی، فرمانداری شهرستان محلات و پژوهشکده به دنبال جذب این اعتبار هستیم تا با راه اندازی مرکز رشد بتوانیم شرکت های دانش بنیان را در این زمینه توسعه دهیم.

وی ادامه داد: هدف اصلی پژوهشکده گل این است که به عنوان یک واحد تحقیق و توسعه، شرکت های اصلاحی را راه اندازی کند و ضمن معرفی ارقام جدید و اشتغالزایی در این زمینه، به بازارهای جهانی راه یابد تا با یک برنامه ریزی خوب بتواند به یک میلیارد دلار صادرات در سال دست یابد و این هدف دور از دسترس نیست.

گفتنی است چهاردهمین جشنواره ملی گل های داوودی محلات، ۲۹ مهرماه در فضایی به وسعت سه هزار متر مربع در محلات افتتاح شده و تا ۱۰ آبان ماه در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات آماده بازدید علاقمندان گل های داوودی است.