به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، حسن رمضانی اظهار کرد: پرونده میراث طبیعی بیابان لوت نخستین پرونده میراث طبیعی ایران در یونسکو است که ثبت آن در فهرست میراث جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه پرونده ثبت جهانی بیابان لوت میتواند پیشگام ارائه پرونده های طبیعی بیشتر از سوی ایران به یونسکو باشد، بیان کرد: در همین راستا دو نماینده سازمان بین المللی یونسکو که یکی از آنها اهل کشور نیوزیلند و دیگری از کشور تونس است، برای بازدید میدانی و کارشناسی کویر لوت وارد کویر دهسلم نهبندان شدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، بازدید کلوتهای کویر لوت، از ریگ یلان، بازدید از نبکاها، بستر رودخانه شور، شهر خیالی لوت، کلوتهای مختلف منطقه، گندم بریان و آسبادهای نهبندان را از جمله برنامههای ارزیابان یونسکو عنوان کرد.
رمضانی ادامه داد: ارزیاب های یونسکو در این بازدید ضمن بررسی عرصه و حریم بیابان لوت، بررسی ساختار مدیریت محلی و منطقه ای در حفاظت از لوت یکپارچگی و انسجام طبیعت منطقه لوت در همکاری دستگاه های مختلف ملی و منطقهای، وضعیت گردشگری و پایش مداوم کویر لوت را ارزیابی و نتیجه بررسی ها را به یونسکو ارایه میکنند.
وی با بیان اینکه نتیجه ارزیابی و بازرسی این ارزیابان به سازمان مرکزی یونسکو ارسال می شود، بیان کرد: پرونده ثبت جهانی بیابان لوت تا پایان بهمن ماه باید نهایی و پس از آن در تیرماه سال آینده در اجلاس سال ۲۰۱۶ یونسکو مطرح شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی به اقدامات انجام شده برای ثبت جهانی کویر دهسلم نهبندان اشاره کرد و گفت: راهاندازی پایگاه بیابان لوت در یکی از خانههای واقع در بافت روستای دهسلم، نشست با جامعه محلی روستای دهسلم، بهسازی و ساماندهی روستا و ... از جمله این اقدامات بود.
گفتنی است روستای دهسلم از روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی و از توابع بخش مرکزی شهرستان نهبندان است که در فاصله ۹۰ کیلومتری غرب این شهرستان و همچنین در فاصله ۲۷۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد.