معاون وزیر نفت با بیان اینکه در فاز اول توسعه میدان نفتی آذر به حضور شرکت‌های خارجی نیازی نیست، گفت: لوک اویل روسیه و سایر شرکت‌های خارجی باید در فازهای بعدی توسعه این میدان نفتی حضور یابند.

رکن الدین جوادی در گفتگو با مهر درباره پیشنهاد اخیر شرکت لوک اویل روسیه برای بازگشت به طرح توسعه میدان مشترک نفتی آذر، گفت: در فاز اول طرح توسعه میدان نفتی آذر به حضور شرکت‌های خارجی نیازی نیست.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه هم اکنون فاز اول طرح توسعه میدان مشترک نفتی آذر از پیشرفت قابل توجه و مطلوبی برخوردار است، تصریح کرد: هم اکنون این طرح توسعه نفتی با حضور پیمانکاران ایرانی در حال انجام است.

معاون وزیر نفت خطاب به شرکت لوک اویل روسیه و سایر شرکت‌های خارجی علاقه مند حضور در طرح توسعه میدان نفتی آذر، اظهار داشت: لوک اویل روسیه و سایر شرکت‌های خارجی باید در فازهای بعدی توسعه این میدان نفتی سرمایه‌گذاری کنند.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با بیان اینکه از حضور و سرمایه گذاری شرکت‌های نفتی روسیه در طرح‌های صنعت در دوران پساتحریم استقبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: از نظر شرکت ملی نفت ایران محدودیت و ممنوعیتی برای حضور شرکت‌های روسی در طرح‌های نفت و گاز ایران وجود ندارد.

به گزارش مهر، «واگیت آلیک پروف»، مدیر عامل شرکت نفت «لوک اویل» که دومین غول نفتی روسیه است، اخیرا با بیان اینکه در سال ۲۰۱۱ میلادی به دلیل تشدید شدن تحریم های امریکا و اروپا علیه ایران از طرح توسعه میدان نفتی آذر و چنگوله «بلوک اناران» ایران کناره گیری کردیم، گفته است: حال خواهان پیدا کردن سهم در پروژه میدان نفتی «آذر» ایران هستیم.

از سوی دیگر، مذاکرات جدید شرکت نفت و لوک اویل روسیه در طول چند ماه گذشته در تهران و مسکو ادامه یافته به نحوی که «اویل مگانوف» معاون شرکت روسی لوک اویل تاکید کرده است که به زودی این شرکت دفتر نمایندگی خود را در ایران بازگشایی خواهد کرد.

سابقه همکاری‌های نفتی ایران و شرکت لوک اویل روسیه در طول سه دهه گذشته و پیش از اعمال تحریم‌ها طلایی بوده به طوری که با مشارکت لوک اویل روسیه و استات اویل نروژ، یکی از بزرگترین بلوک‌های نفتی در غرب ایران کشف شده است.

میدان نفتی آذر با در اختیار داشتن ۲.۵ میلیارد بشکه نفت خام درجا با عراق مشترک است. حجم نفت قابل استحصال این میدان حدود ۴۰۰ میلیون بشکه برآورد می شود.

همچنین انجام مطالعات و بررسی های اکتشافی نشان می دهد پس از توسعه کامل و بهره برداری نهایی از آذر، امکان تولید روزانه ۵۰ تا ۶۵ هزار بشکه نفت خام سبک با درجه ای. پی. آی ۳۲ در مدت ۲۵ سال از این میدان وجود دارد.

بلوک اناران شامل ۲ میدان نفتی آذر و چنگوله، در استان ایلام در مرز خاکی ایران و کشور عراق واقع شده است؛ میدان آذر با میدان بدرای کشور عراق مشترک است و میدان مستقل چنگوله در ۲۰  کیلومتری شهر مهران و در امتداد جنوب شرقی میدان آذر واقع شده است.