غلامحسین نوذری در گفتگو با مهر درباره مهمترین برنامههای اولویت دار نفتی ایران در دوران پساتحریم، گفت: در دوران تحریم توانمندیهایی در بخش خصوصی ایجاد شد که باید در پساتحریم از این توانمندی استفاده شود و بحث اقتصاد مقاومتی خود را نشان دهد که در این زمینه صنعت نفت تجارب خوبی را کسب کرده است.
وزیر اسبق نفت با اعلام اینکه بهترین راهکار استفاده از فرصت پیش آمده هم در بخش تکنولوژیهای جدید و هم از مشارکت با شرکتهای خارجی به بهترین شکل ممکن است، تصریح کرد: به عبارت دیگر، بهتر است بنای دولتمردان بر این باشد که محور و اساس کار را مشارکت با شرکتهایی بگذارند که به صنعت نفت ورود میکنند.
وی با تاکید بر اینکه ایران بازار بزرگی است و باید زمینه مشارکتی که منجر به کارهای جدید شود را ایجاد کنیم تا بتوانیم در مجموعه کشورهای خاورمیانه و کشورهای همسایه اثرگذار باشیم، بیان کرد: استفاده از تجربه های گذشته، کسب تکنولوژی های جدید و جذب سرمایه گذاری میتواند به رونق کشور منجر شود و فرصتهای جدید اقتصادی را فراهم کند.
نامزد پیشنهادی ایران برای دبیرکلی اوپک در پاسخ به این پرسش مهر که در دوران کاهش قیمت نفت آیا هزینههای پایین تولید نفت و گاز میتواند منجر به جذب سرمایه گذاران خارجی شود؟ اظهار داشت: اصولا در میادین ایران هزینه تولید هر بشکه نفت نسبت به سایر نقاط جهان کمتر است، از این رو فرصتی برای سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ خارجی خواهد بود.
وی در پاسخ به پرسش دیگر مهر،« به نظر شما با ورود نفت بیشتر ایران به بازار، چه تاثیری روی عرضه و تقاضا و قیمت خواهد گذاشت؟» اظهارداشت: ایران باید به سهمیه خود در اوپک بازگردد، زیرا پیش از اعمال تحریمها ایران از سهمی ۱۴ درصدی در اوپک برخوردار بود.
نوذری با اعلام اینکه اعتقاد دارم اگر اوپک در یک تعامل منطقی باشد باید سهمیه ای که از کشورها همچون ایران و لیبی گرفته شده را برگرداند، گفت: اقتصاد جهان رو به رشد است و به دنبال آن فرصتهای اقتصادی که ایجاد می شود، نیاز و تقاضا برای انرژی روندی رو به رشد و افزایش خواهد داشت.
وزیر اسبق نفت با بیان اینکه ایران می تواند سهم خود را در بازار نفت بهدست آورد، تاکید کرد: من اعتقاد به تعامل دارم، اوپک سازمانی با سابقه بیش از ۵۰ سال و تاثیر گذار است، همچنین کشورهای اوپک نفت اصلی مورد نیاز بازار را تامین می کنند. از این رو، باید اوپک را بیشتر به سمت تعامل برد و در یک تعامل منطقی سهمیه خود را از بازار بگیریم.