به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، علی همت زاده در این باره اظهارداشت: در سال زراعی جاری بیش از سه هزار و ۵۲۵ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان البرز از توابع استان قزوین به زیرکشت ذرت علوفه ای رفته است.
وی گفت: متوسط عملکرد این محصول ۵۵ تن در هکتار است و پیش بینی می شود در این مزارع بالغ بر ۱۹۳هزار و ۸۷۵ تن ذرت علوفه ای تولید شود.
همت زاده تصریح کرد: کشت ذرت علوفه ای در شهرستان البرز به صورت مکانیزه صورت می گیرد و در حال حاضر کشت محصول در وضعیت مطلوبی نیست.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان البرز بیان کرد: در حال حاضر سطح قابل توجهی از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت ذرت علوفه ای اختصاص دارد که ارقام استفاده شده نیز بیشتر از نوع بذر دیررس۷۰۴ است.
وی اضافه کرد: این نوع بذر به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی متنوع از پتانسیل عملکردی خوبی برخوردار است.
همت زاده تاکید کرد ذرت از منابع مهم انرژی در تامین خوراک طیور، دام و ماده خام تولیدات صنعتی و غذایی در منطقه است که به لحاظ نقش داشتن در تامین این نیاز از اهمیت خاصی برخوردار است.
برگزاری دوره فنی و حرفه ای پرورش قارچ دکمه ای
وی همچنین از برگزاری دوره فنی پرورش قارچ دکمه ای در شهرستان البرز خبرداد و گفت: به منظور ارتقاء سطح علمی بهره برداران، دوره فنی و حرفه ای پرورش قارچ دکمه ای در این شهرستان برگزارشد.
همت زاده یادآورشد: در این دوره؛ بهره برداران با فواید پرورش قارچ، معرفی قارچ دکمه ای، خصوصیات بیولوژیکی و مورفولوژی، جوانه زنی، مسائل مربوط به کمپوست و خاک پوششی، شرایط سالن پرورش قارچ و نحوه برداشت محصول آشنا شدند.
وی گفت: دوره فنی و حرفه ای پرورش قارچ دکمه ای با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی شهرستان البرز به مدت ۵ روز در محل پایگاه بسیج کوثر بخش محمدیه برگزارشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان البرز بیان کرد: همچنین بهره برداران از واحد پرورش قارچ در شهر الوند بازدید کرده و با قسمت های مختلف این واحد تولیدی از جمله شرایط سالن، سیستم های هوادهی، خاک دهی، آبیاری و تنظیم دمای سالن آشنا شدند.
اطلاعیه کمیته هواشناسی کشاورزی
کمیته هواشناسی کشاورزی استان با توجه به پیش بینی هوا در دو روز آینده که نیمه ابری همراه با بارش باران و رعد و برق و وزش باد خواهد بود، به کشاورزان توصیه کرد: نسبت به آماده سازی اراضی کشت و انتخاب ارقام مناسب بذر وکشت بموقع غلات پاییزه، آبیاری مزارع کشت شده غلات، بلافاصله بعداز کشت و تهیه و ذخیره سازی سوخت مورد نیاز گلخانه های سبزی و صیفی و ترمیم پوشش پلاستیکی گلخانه ها اقدام کنند.
در این اطلاعیه همچنین از باغداران خواسته شده است نسبت به مبارزه با آفت مگس میوه زیتون تا پایان زمان برداشت و جمع آوری بقایای گیاهی باقیمانده در سطح باغات پس از برداشت محصول اقدام کنند.