ارومیه – رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: در حال حاضر ۱۵ منطقه جغرافیایی فرش بافی کشور در سازمان مالکیت فکری جهانی به ثبت رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید کارگر ظهر سه شنبه در حاشیه کارگاه آموزشی روسای فرش دستباف کشور در ارومیه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه همچنین ۴۰ منطقه فرش بافی کشور نیز به ثبت ملی رسیده است افزود: این امر نشان دهنده قدمت بالا و نقش مهم صنعت فرش در تاریخ فرهنگ و هنر این مرز و بوم است.

وی با اشاره به اینکه نزدیك به یك میلیون قالیباف در سطح کشور فعالیت می کنند عنوان کرد: در حال حاضر از این تعداد حدود ۷۵۰ نفر فعال و مشغول به کار هستند که ظرفیت عظیمی در این حوزه به شمار می روند.

کارگر همچنین در خصوص صادرات فرش دستباف در کشور ادامه داد: سالانه به طور متوسط نزدیک ۵۰۰ میلیون دلار فرش دستباف از کشور به سایر کشورهای دنیا صادر می شود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران عنوان کرد: با توجه به اینکه در سالیان گذشته، بیشتر بازار فرش ایران در آمریکا بود، امیدواریم با لغو تحریم‌ها و با اجرایی شدن طرح برجام، صادرات فرش کشورمان به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار برسد.

وی با اشاره به چالش‌ها و مشکلات پیش روی فرش دستباف کشورمان و با تاکید بر تبلیغات بیش از پیش در حوزه فرش با توجه به تغییر سبک زندگی افزود: متاسفانه هم‌اکنون بیمه قالیبافان با مشکل مواجه بوده و در این باره ۴۸۰ هزار نفر در سطح کشور تحت پوشش بیمه قالیبافان قرار دارند.

کارگر با بیان اینکه در سالیان گذشته کشور چین جزو رقیبان ایران در حوزه فرش دستباف محسوب می‌شد افزود: این در حالی است که هم‌اکنون این کشور با افول مواجه شده و یکی از وارد کنندگان فرش دستباف کشورمان محسوب می‌شود.

وی در خصوص برنامه ریزی های این مرکز برای توسعه صنعت فرش در آذربایجان غربی پاسخ داد: آذربایجان غربی یكی از قطب ها و برند های شاخص سبك فرش بافی در كشور که توجه به رفع مشکلات پیش روی این صنعت می تواند اشتغال و رونق اقتصادی این منطقه را در پی داشته باشد.