به گزارش خبرنگار مهر، بهمن افراسیابی شامگاه سه شنبه در مراسم افتتاح پروژه آبگرمکن های خورشیدی در روستای سرخآباد طارم با اشاره به اینکه در کشور ۸ میلیون مترمکعب چوب و ۶۰۰ هزار تن بوته برای تأمین سوخت استفاده میشود، افزود: بخشی از انرژی موردنیاز از منابع طبیعی تأمین میشود.
وی اظهار کرد: استفاده از مراتع و جنگلها برای تأمین سوخت تهدیدی برای منابع طبیعی است.
افراسیابی تأکید کرد: طی سالهای گذشته برای تأمین سوخت از گاز و نفت استفاده میشد و در سال ۹۴ تأکید دولت بر این بوده که از انرژیهای خورشیدی استفاده کرده و این طرح مزایای زیادی داشته و رایگان است.
وی بابیان اینکه این طرحها به منابع انرژی پایه کشور کمک میکند افزود: انرژی خورشیدی پایدار و پاک بوده و نیازی به نفت و گاز ندارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور بابیان این که روزانه مقداری هیزم در خانوادهها برای تأمین سوخت مصرف میشود گفت: تأمین سوخت نیاز به جنگل دارد و با جایگزینی انرژی آبگرمکن دیگر نیازی به هیزم نبوده و مردم برای تأمین سوخت خود میتوانند از این انرژی پاک استفاده کنند.
وی تصریح کرد: سال ۹۴ بخشی از اعتبارات سازمان در بخش تأمین سوخت جایگزین و ۷۰ تا ۸۰ درصد در راستای استفاده از انرژیهای نو بوده است که اعتبارات پیشبینیشده، ولی هنوز اختصاص نیافته و در ماههای آینده اختصاص مییابد.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت از سازمان جنگلها بابیان اینکه بیشترین طرح انرژی آبگرمکن خورشیدی در زاگرس انجامشده است افزود: اجرای این طرح مانع تخریب جنگلها در این استان شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور با اشاره به اینکه مردم باید در این طرح مشارکت کنند گفت: جاهایی که شرایط اکولوژی جواب دهد و نیاز گیاه را تأمین کنند خط حائل را به نوار سبز اختصاص میدهیم و در این میان خط حائل خط سبز است.
افراسیابی افزود: اجرای این طرحها برای مردم ایجاد انگیزه میکند و با توجه به اینکه منابع طبیعی برای مردم است و حفاظت از این منابع را هم خودشان به عهده میگیرند.
وی ابراز کرد: برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و جنگلها پروژه جایگزین سوخت در کشور انجامشده و همچنین مبارزه با آفات هم در دستور کار است.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور گفت: شرایط اقلیم و خشکسالی بیماری را تشدید کرده و در این میان ما به دنبال این هستیم که اجرای کارها را به خود مردم بدهیم و طرحهای اشتغالزا و درآمدزا را در روستاها اجرا کرده و مشارکت مردم را تقویت کنیم.
وی افزود: رویکرد سازمان منابع طبیعی مشارکتی است و باید ارتباط بین مردم و سازمان تقویت شود.
مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلهای کشور در پاسخ به سؤال مهر در خصوص آتشسوزی در مراتع افزود: بخشی از حریق ها عمدی و بخش زیادی غیرعمدی بوده و توسط انسان رخ داده که به دلایل مختلف از جمله انداختن ته سیگار در منابع طبیعی توسط رانندگان و چوپانها اتفاق می افتد که سازمان با این افراد برخورد میکند.