به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رادیو و تلویزیون ترکیه، رها بیاوغلو بازیگر ترک، نقش اول مرد سریال کمدی «کالری ممنوع» ساخت یک شبکه تلویزیونی فارسیزبان مستقر در انگلستان را ایفا خواهد کرد.
شبکه جم تیوی پس از دریافت حق پخش سریالهای پربیننده ترکیه از قبیل حریم سلطان، کارا دایی، فاطمه گل و برگریزان، اکنون برای نخستین بار اقدام به ساخت سریالی با عنوان «کالری ممنوع» میکند. تا کنون فیلمبرداری ۱۶ قسمت از این سریال ۳۰ قسمتی به کارگردانی محمد راوندی در آنتالیا به اتمام رسیده است.
رها بیاوغلو بازیگر ترک، نقش اول مرد سریال کمدی «کالری ممنوع» را ایفا خواهد کرد. دیالوگهای رها بیاوغلو در این سریال به زبان ترکی خواهد بود و دیگر بازیگران به زبان فارسی نقش آفرینی خواهند کرد.
رها بی اوغلو در گفتگو با خبرنگار آناتولی با اشاره به نزدیکی بسیار زیاد فرهنگ دو کشور ترکیه و ایران، بازی در سریال «کالری ممنوع» را کاری دشوار ندانست.
وی با اشاره به وجود واژههای فارسی در زبان ترکی، گفت: کمی فارسی آموختهام. سعی دارم نماینده خوبی برای بازیگران ترک در اینجا باشم.
رها پخش سریالهای محصول ترکیه را باعث محبوبیت بازیگران ترک در خاورمیانه و کشورهای عربی دانست و اظهار کرد: من قصد دارم نه با سریالهای ترک، بلکه از طریق این سریال و فرهنگ ایرانی خود را به مخاطبان معرفی کنم. تمام دست اندرکاران این پروژه ایرانی هستند. این مساله مایه غرور و افتخار من است و سعی خواهم داشت تا پایان به بهترین وجه مسوولیت خود را انجام دهم.
در همین زمینه نیما حسن نیا، نویسنده این سریال نیز گفت: تفاوت زیادی میان ساخت سریال در ایران و ترکیه نمیبینم. تفاوتها را میتوان در زبان، مکان و نوع پوشش بازیگران خلاصه کرد.
وی افزود: کار با یک بازیگر ترک برای من تجربه جالبی است. سناریوی این سریال ابتدا به فارسی نوشته شد، سپس بخشهای مورد نیاز به ترکی ترجمه شدند.
به گزارش مهر، این خبر در حالی در رسانه های ترکیه منتشر می شود که کارشناسان فرهنگی ایران معتقدند شبکههای ماهوارهای فارسیزبان برنامهریزی منسجم و گسترده ای برای جذب مخاطب داخل ایران دارند و حال با ساخت یک سریال ایرانی که جزئیات آن به طور مفصل در رسانه های ترکیه منتشر شده است به نظر می رسد آنها وارد فاز جدیدی از برنامه های خود شده اند.
این سریال که مدتی است تبلیغ آن از شبکه های مختلف جم پخش می شود قطعا زنگ خطری برای سیاستگذاران فرهنگی به ویژه در رسانه ملی است که در این میدان قوی تر و هوشمندانه تر وارد شوند. نکته حایز اهمیت این است که این شبکه ها نه با برنامه های سیاسی بلکه با سریال هایشان قصد جذب مخاطب و انتقال پیام خود را دارند.
همچنین جا انداختن تولیدات شبکه های ماهواره ای فارسی زبان به عنوان نماینده فرهنگی ایران در کشورهای دیگر خطر بزرگ دیگری است که در صحبت های رها بی اوغلو بازیگر ترک نیز دیده می شود.