سيد محمد خاتمي رئيس جمهور در جمع خبرنگاران پس از پايان جلسه هيات وزيران گفت: در شرايطي كه آمريكا از تمام روشهاي غير منصفانه براي دشمني با ما استفاده مي كند مذاكره به نتيجه نخواهد رسيد.

به گزارش خبرنگارسياسي مهر، سيد محمدخاتمي رئيس جمهور درپايان جلسه هيات وزيران  با حضور در جمع خبرنگاران به سوالات آنان پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر مذاكره ايران با آمريكا براي حل مشكلات گفت: ما با آمريكا مذاكره اي نداريم كه انجام دهيم ، آمريكا در تمام مراحل با زدن اتهام به ما و هياهوي بين المللي سعي كرد جمهوري اسلامي ايران را متهم كند و مذاكره در صورتي است كه طرفين بصورت مساوي و يك وضعيت برابر بنشينند و بدون پيش شرط صحبت كنند و نيز مطمئن باشيم كه اين صحبت بر اساس حسن نيت است و مي خواهد به نتيجه برسد ، آمريكا كه همواره با ما دشمني كرده و همواره به ما اتهام زده و از همه عوامل بين المللي و غير بين المللي براي فشار روي ايران استفاده كرده چه صحبتي دارد كه با ما بكند.
خاتمي همچنين اضافه كرد: ما چه صحبتي داريم كه با آمريكا بكنيم ، مسئله اين است كه آمريكا يك گام به سوي اينكه تغييرروش وسياست بدهد برنداشته تا آن بي اعتمادي عظيمي كه بين ما و او هست تا حدودي سست شود تا بتوانيم در شرايط برابر روي مسائل و اموري كه هست صحبت كنيم.
رئيس جمهوري تاكيد كرد:  در اين زماني كه آمريكا علنا و با استفاده از همه شيوه ها دشمني خود را ازهر جهت نشان مي دهد و به روشهاي غيرمنصفانه متوسل مي شود جايي براي مذاكره نيست و اين مذاكرات هم به نتيجه نخواهد رسيد.
وي درخصوص روند پرونده زهرا كاظمي گفت: من نمي توانم روي ماهيت قضيه صحبت كنم پرونده بايد در قوه قضائيه بررسي شود و هركس مجرم و متهم است براساس سند ومدرك مشخص شود چون اصل جنايت بايد مورد برخورد قرار گيرد و هركس هم بوده بايد با آن برخورد شود و مي دانيد كه من اولين كسي بودم كه دستور بررسي اين جريان را دادم اما آنچه كه هست و دوستان ما كه در وزارت اطلاعات هم از آن ناراضي هستند از روند پيگيري پرونده است.
وي اضافه كرد: اولا چرا از ميان همه كساني كه در معرض اين مسئله بودند از جمله كساني كه در آغاز كار مديركل وزارت ارشاد را به آن تكليف كردند كه بگويد كه زهرا كاظمي سكته مغزي كرده است چرا نبايد مورد بازجويي قرار گيرد و چرا تنها دو نفر را مورد بازجويي قرار ميدهند.
رئيس جمهوري همچنين تصريح كرد: دوم اينكه اين كيفرخواست چگونه تهيه شده است و چگونه است كه قبل از اينكه دادگاه تعيين شود متهم و وكيل متهم اصلا از كيفرخواست خبر ندارند يعني به دادگاهي دعوت مي شوند كه از چيزي دفاع كنند كه نمي دانند چيست، ما چيزي جز انصاف و برخورد منصفانه نمي خواهيم و معتقديم يك دادگاهي كه كاملا بي طرف باشد و به هيچ وجه تحت تاثير كساني كه خودشان دراين قضيه متهم هستند قرارنگيرند تشكيل شود و طبيعي است كه وزارت اطلاعات و دولت حق خود مي داند كه  با اين روند كه درست نيست مقابله كنند كه انشاءالله وزارت اطلاعات پيگيري خواهد كرد و اميدواريم با درايت رئيس قوه قضائيه اين مسئله به مسير درست بيافتد كه هم از نظر بين المللي و هم از نظر داخلي هيچ شك و شبهه اي  در روند قضيه نباشد.
خاتمي در ادامه مصاحبه خود با خبرنگاران در خصوص جلسه رئيس جمهوري و رئيس مجلس با اعضاي شوراي نگهبان گفت: سعي ما هميشه بر اين است كه اركان نظام بايكديگر صحبت كنند و اين درخواست را هم من داشتم و هم آقاي كروبي و نظر مقام معظم رهبري هم بود و حرفهاي ما در زمينه لوايح ، انتخابات آزاد و سخت نگرفتن بيجا در مسائل مي باشد و شوراي نگهبان هم نظراتي دارند كه اميدواريم بتوانيم به يك تفاهمي برسيم كه اگر مسائل از طريق تفاهم و تبادل نظر باشد بهتر است كه حل شود تا ازطرق ديگر.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر استعفاي برخي سپاهيان ونظاميان براي كانديداتوري در انتخابات مجلس هفتم گفت: اگر استعفا دادند  و شرايط حضور در انتخابات داشتند نظامي و غير نظامي مي تواند شركت كند مهم اين است كه شرايط داشته باشد و از امكانات نظامي و سياسي در گرايش خاص وگروه خاص بكار برده نشود.
خاتمي درپاسخ به سوال ديگر كه آيا حضور نظاميان در انتخابات به شركت گسترده مردم در انتخابات كمك مي كند گفت:  اعتماد مردم به انتخابات ووجود يك فضاي مناسب به جاي كينه توزي و موچ گيري ، فضاي دوستي و برادري و اطمينان به اينكه در اين مملكت به مردم اعتماد خواهد شد و حقوق و آزاديهاي مشروع آنها مورد توجه قرار مي گيرد و حرمت آنها نگاه داشته مي شود و سياستهاي ما در مسير بهبود وضع اقتصادي و علمي و تكنولوژيكي  واعتبار جمهوري اسلامي خواهد بود، در انتخابات شركت خواهند  كرد .
وي اضافه كرد: از سوي ديگر مردم بايد بدانند كه شركتشان موثر است يعني تحت هر شرايطي اگرمردم بصورت انبوه شركت كنند بالاخره خواست خود را تحقق مي دهند و اكثريتي را بدست مي آورند كه مورد خواست آنهاست و هرچه كمتر شركت كنند احتمال اينكه آنچه مورد خواست مردم است تحقق پيدا نكند بيشتراست.
رئيس جمهوري در پاسخ به سوال ديگري كه با توجه به وجود دفاتر نظارتي شوراي نگهبان كه بارها اعلام شده كه غيرقانوني است چطور مي توان انتخابات قانوني ايجاد كرد: آنچه كه طرف ماست هياتهاي نظارت است كه الان تشكيل شده و هياتهاي نظارت هم قانوني است و وزارت كشور ودولت هم با آنها همكاري مي كند و الان موضوع دفاترمنتفي است.
رئيس جمهوري درخصوص سفر به مالزي براي  شركت در اجلاس كشورهاي اسلامي گفت: يكي از مسائل مهمي كه در آنجا مطرح خواهد شد مسئله جهاني شدن خواهد بود كه اميدواريم بتوانيم نقطه نظراتمان را در آنجا بيان كنيم.