همدان- رئیس شورای مرکزی زکات کشور با تأکید بر اینکه پرداخت زکات به معنای حرکت در مسیر ریشه‌کنی فقر است، گفت: بر اساس آیات و روایات با پرداخت زکات فقیری در جامعه باقی نخواهد ماند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله حسن عالمی ظهر یکشنبه در شورای زکات استان همدان بابیان اینکه به فرموده امام خمینی(ره) اصل قبولی همه عبادات مسلمانان حتی نماز در فریضه الهی زکات است، اقدام استاندار همدان برای کمک به محرومان را با توجه به کمبود اعتبارات درزمینهٔ ترویج فرهنگ زکات بسیار اثرگذار عنوان کرد.

وی با اشاره به اینکه زکات یک کلمه و لفظ مشترک و دارای معانی مختلف است، اظهار داشت: در این راستا مهم‌ترین هدف توجه به اصلی است که در اسلام به زکات داده شده است.

رئیس شورای مرکزی زکات کشور در ادامه بابیان اینکه آمارهایی که درزمینهٔ زکات داده می‌شود تمام زکاتی که مردم پرداخت می‌کنند نیست، عنوان کرد: این آمار مربوط به زکاتی است که توسط کمیته امام خمینی(ره) جمع‌آوری می‌شود و برخی از مردم زکات مال خود را به روش‌های مختلفی پرداخت می‌کنند.

آیت‌الله عالمی در ادامه بابیان اینکه زکات یک امر حکومتی است چراکه هم رسول خدا و هم ائمه معصوم (ع) بر پرداخت آن تأکید کرده‌اند، گفت: گاهی برخی افراد می‌گویند چون زکات می‌دهیم باید از پرداخت مالیات معاف شویم، اما باید بدانند که این دو هیچ‌گاه نمی‌توانند جای یکدیگر را بگیرند.

زکات و مالیات دو حقیقت جدا از هم هستند

آیت‌الله عالمی با اشاره به اینکه زکات و مالیات دو حقیقت جدا از هم هستند، افزود: زکات یک حقیقت دینی و مالیات یک حقیقت اجتماعی است که باید به هردو عمل شود.

وی با تأکید بر اینکه توسعه امر زکات به معنای ریشه‌کن شدن فقر است، بیان داشت: بر اساس آیات و روایات اگر زکات پرداخت شود فقیری در جامعه باقی نخواهد ماند.

رئیس شورای مرکزی زکات کشور در ادامه بابیان اینکه مسئله مصرف زکات مورد گلایه بسیاری از ائمه جمعه استان‌ها است و در این زمینه نامه‌های بسیاری به شورای مرکزی رسیده است، اظهار داشت: محل مصرف زکات، موضوع مهمی است که در این راستا امسال شورای زکات مصوبه جدید را به تصویب رسانده است.

آیت‌الله عالمی ادامه داد: بر اساس این مصوبه باید ۶۰ درصد از زکات جمع‌آوری‌شده در استان‌ها درزمینهٔ رفع مشکلات فقرا و محرومان و ۴۰ نیز به برای تکمیل ابنیه‌های مذهبی که از سال‌های قبل آغازشده‌اند هزینه شود تا پس از تکمیل پروژه‌ها همه زکات برای فقرا هزینه شده باشد.

آیت‌الله عالمی تأکید کرد: مصرف زکات در هر استان باید زیر نظر نماینده ولی‌فقیه در استان و ائمه جمعه باشد و در این زمینه کمیته امداد باید بعد از تأیید و تصویب این افراد، زکات جمع‌آوری‌شده را به مصرف برساند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مراجع تقلید در رساله‌های خود هشت اولویت برای هزینه زکات بیان کرده‌اند و نخستین اولویت فقرا و محرومان هستند، یادآور شد: در بین فقرا نیز باید اولویت‌هایی را مشخص و توجه کرد که اولویت نخست در مرحله آخر و اولویت آخر در مرحله نخست اجرا نشود.

آیت‌الله عالمی در پایان بابیان اینکه باید اعتمادی را در بین مردم مبنی بر هزینه کرد درست زکات ایجاد کنیم، گفت: اگر مردم و اداکنندگان زکات بدانند که با پرداخت آن چه برکاتی شامل آن‌ها می‌شود، مقدار بیشتری از مال خود را به‌عنوان زکات پرداخت خواهند کرد.

برچسب‌ها