به گزارش خبرنگار مهر، مسئله تهاتر بخشی از بدهی شهرداری قم به پیمانکار پروژه تقاطع غیر همسطح شهدای ۱۵ خرداد با بخشی از عوارض برج آسمان در بلوار امین موضوعی بود که در جلسه یکشنبه شب شورای اسلامی شهر قم تصویب شد.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم که این لایحه را مطرح کرد، برج آسمان ۲۹ میلیارد ریال به شهرداری قم بدهی دارد که قرار است ۱۷ میلیارد ریال آن در قالب این تهاتر پرداخت شود.
وی با اشاره به مبلغی که شهرداری قم در ازای تجهیز کارگاه باید به قرارگاه قائم(عج)، پیمانکار پروژه تقاطع غیر همسطح شهدای ۱۵ خرداد میپرداخت اظهار داشت: این طلب به سال ۹۴ محاسبه شده است.
محسن عابدینیپور یکی از اعضای شورای اسلامی شهر قم، از مخالفان این لایحه بود. وی با اشاره به اینکه این لایحه اما و اگرهای زیادی دارد ابراز داشت: اول اینکه شخص مجری پروژه برج آسمان است و بنیاد تعاون طرف مشارکت این پروژه است و ما به قرارگاه بدهی داریم.
این عضو شورای اسلامی شهر قم افزود: موضوع دیگر این است که قرارگاه قرارداد غیر نقدی با ما داشته و به خاطر این غیر نقدی بودن هم قیمت قرارداد ۲۰ درصد گرانتر شده است.
خط قرمزها رد نشده است
مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم درباره تخلفات این پروژه گفت: با توجه به حساسیتهایی که در زمینه تخلفات داریم این پروژه خط قرمزها را رد نکرده است.
وی با اشاره به اینکه یک روزه نمیشود شهر را اصلاح کرد ابراز داشت: برنامه ما این بود که در مدت چهار سال تخلفات را کاهش دهیم.
این عضو شورای شهر قم افزود: این ساختمان تخلفات زیادی دارد و به این دلیل است که تعداد طبقاتش زیاد است و هر تخلفی در تعداد واحدها ضرب میشود.
وی ادامه داد: تنها تخلفی که خیلی حرف دارد این است که تأسیسات را از منهای چهار مجبور شده روی بام بگذارد و برای حفاظت دستگاهها سقفی را احداث کرده است که آن هم یک طبقه کامل محسوب نمیشود.
سعادت طلب گفت: با توجه به تخلفات گستردهای که در شهر ما در حال انجام است و صدای کسی در نمیآید تخلفات این ساختمان چیزی نیست که خط قرمز را رد کرده باشد.
پروژه تهاتری غلط است
شهردار قم هم در توضیح این لایحه گفت: قرارگاه سازندگی قائم با ما قرارداد تهاتری داشت منتهی یکی از مشکلات این پروژه عدم وجود نقدینگی است.
وی با اشاره به اینکه این پروژه باید راه بیفتد و مشکل اصلی نقدینگی است ابراز داشت: ما قبول نکردیم که صدر درصد بدهیهای قرارگاه با این طلب تهاتر شود چرا که قسمتی را باید نقدینگی بدهد.
سید مرتضی سقائیاننژاد با اشاره به تخفیفی که برای این تهاتر در نظر گرفته شده بود افزود: این تخفیفها ربطی به پروژه قائم ندارد و برمیگردد به پرداخت نقدی پروژه آسمان.
وی خاطرنشان کرد: انگیزه ما این است که بالاخره بعد از مدتی بتوانیم عوارض این پروژه را بگیریم و به تسریع احداث تقاطع غیر همسطح شهدای ۱۵ خرداد هم کمک کنیم.
معاون شهردار قم هم با اشاره به اینکه این پروژه صد درصد تهاتری است، ابراز داشت: تهاتر، غیر نقدی است اما غیر نقدی فقط ملک نیست.
پروژهای که پول آب و برق ندارد
وی افزود: امروز وضعیت بازار طوری است که ملک را اگر ۳۰ درصد هم ارزانتر بدهند باز به صرفه کارفرما است چرا که به روز باید پول کارگر و مصالح بدهد.
علیرضا قاری قرآن ابراز داشت: جمع کردن این پروژه واقعاً کار سختی شده و علت اصلی همین است که صد درصد تهاتری بوده است و این اشتباه بزرگی است.
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته دو میلیارد تومان برای بتن تهاتر کردیم که آن هم هنوز عملی نشده، خاطرنشان کرد: این طرف هم آقای شهردار تائید نمیکردند که این تهاتر صورت بگیرد و من خواهش کردم که این را قبول کنند.
وی افزود: آنقدر نقدینگی کم است که آب و برق کارگاه هفته گذشته قطع شده است و آقای محتاج قول دادهاند که این پول را به کارگاه تزریق کنند.
وحید شایسته نیک، عضو کمیسیون امور زیربنایی در این زمینه گفت: رویکرد ما باید در پروژههای عمران شهری از شهرداری حمایتی باشد.
وی با اشاره به طولانی شدن احداث تقاطع غیر همسطح شهدای ۱۵ خرداد افزود: مردم دچار مشکل شدهاند و ترافیکی که این پروژه برای مردم به وجود آورده آزار دهنده است.
شایسته نیک به پروژه آسمان اشاره کرد و گفت: پروژههای بزرگ عمرانی معمولاً برای وصول عوارض مشکلات بسیاری دارند که با این کار میتوانیم هم مشکل وصول عوارض را حل کنیم و هم ایجاد این تقاطع غیر همسطح را تسریع کنیم.
کمک ۱۰ میلیون تومانی شورای اسلامی شهر به شورای شهرستان قم
کمک ۱۰ میلیون تومانی شورای شهر به شورای شهرستان قم نیز یکی از مصوبات جلسه یکصد و پنجاه و سوم شورای اسلامی شهر قم بود.
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر درباره این لایحه گفت: معمولا بخشی از هزینههای شوراهای فرادستی را شوراهای پایه تأمین میکنند.
حجتالاسلام آتشزر اظهار داشت: قانون این است که تا دو درصد شورا میتواند به شوراهای فرادستی کمک کند اما این تکلیف نشده چون در مجلس تصویب نشده است.
وی ادامه داد: دو درصد بودجه شورا ۲۰ میلیون تومان میشود که ما یک درصد بودجه یعنی ۱۰ میلیون تومان را تصویب کردیم چرا که سال گذشته هم ۱۰ میلیون تومان پرداخت شد.
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر گفت: شوراهای فرادستی اگر از سوی شورای شهر حمایت نشوند دیگران انگیزهای برای حمایت از این شوراها ندارند.
نامه مرکز بهداشت که در کمیسیون تصویب شده و دوباره از سوی شهرداری لایحه شده دیگر موضوعی بود که آتشزر در این جلسه مطرح کرد.
وی درباره موضوع این نامه گفت: ساختمان مرکز بهداشت قم از طرحهای سفر مقام معظم رهبری به قم است و ما گفتیم که اگر عوارض را دو ساله پرداخت کنیم عوارض تغییر کاربری از شما نخواهیم گرفت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اظهار داشت: قسمتی از مبلغ را دادهاند اما قسمتی را به این دلیل که تخصیص نداشتهاند نتوانسته بودند بپردازند و بر اساس این لایحه مصوبه تمدید میشود تا عوارض تغییر کاربری از مرکز بهداشت دریافت نشود. این لایحه هم تصویب شد.