به گزارش خبرگزاری مهر، انوشیروان محسنی بندپی در افتتاحیه کارگاه تخصصی «محیط دوستدار سالمند» و «شاخص دیدبان سالمندی» در مجموعه فرهنگی ورزشی، با اشاره به حضور نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران در این مراسم اظهارداشت: سازمان بهزیستی آمادگی خود را جهت همکاری در همه مسائل مرتبط با حوزه سالمندی با صندوق جمعیت ملل متحد اعلام میدارد.
وی با اشاره به افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای عفونی در سالهای اخیر در کشور، گفت: خوشبختانه شاخصهای سلامت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است و به همین دلیل موجب افزایش امید به زندگی هستیم.
رئیس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش امید به زندگی، در آینده با جمعیت سالمندی در کشور روبرو خواهیم بود به طوریکه اکنون ۸.۳ جمعیت کشور (بالغ بر ۶ میلیون و ۲۰۰ نفر) سالمند هستند.
محسنی بندپی با اشاره به افزایش سن سالمندی در سالهای آینده خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۲۹ شاهد برابری درصد جمعیت سالمندی با جمعیت زیر ۱۵ سال خواهیم بود به طوریکه سالمندان ۲۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: با این شرایط بایستی نگاه کلاننگر به ساختار، معابر شهری، حمل و نقل سالمندی، تکریم و تلفیق رویکردهای اجتماعی برای سالمندان داشته باشیم.
وی با اشاره به توجه کشورهایی از جمله سوئد و فنلاند به مسائل مختلف خاطرنشان کرد: این کشورها نیز در خصوص سالمندان غفلت کردهاند.
محسنی بندپی در ادامه با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: بایستی در این برنامه شاخصها و اولویتهای سالمندان مدنظر قرار گیرد و در غیر اینصورت در آینده با مشکل روبرو خواهیم بود.
وی افزود: سالمندان، انسانهایی فرهیخته و ارزشمند هستند و میتوان از پتانسیل و ظرفیت آنها برای پیشبرد اهداف جامعه استفاده کرد.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به معکوس شدن جمعیت شهر و روستا ادامه داد: در ۲۰ سال گذشته ۷۰ درصد مردم در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها زندگی میکردند که این آمار در حال حاضر بالعکس شده است و بالغ بر ۷۳ درصد از جمعیت کشور در شهرها زندگی میکنند.
محسنی بندپی اظهار امیدواری کرد: دستگاههای مختلف همکاریهای لازم را برای ارائه خدمات به سالمندان داشته باشند ضمن اینکه نبایستی نگاه به سالمندان ترحمی باشد.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه این مراسم به عوامل مختلف تاثیرگزار در زندگی سالمندان اشاره کرد و افزود: حمل و نقل عمومی، بهداشت، مناسبسازی معابر و اماکن، تکریم و احترام از جمله عواملی است که باید در برخورد با سالمندان رعایت شود ضمن اینکه میتوان از پتانسیل و ظرفیت نهفته در سالمندان در حوزههای مختلف اجتماعی، شوراهای مشورتی، کارهای مدنی و هیأتهای حل اختلاف بهره گرفت.
وی اظهار امیدواری کرد: با برگزاری کارگاههای تخصصی در حوزه سالمندی، عقبماندگیها در حوزه شاخصهای سالمندی برطرف شود.