به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر شعاعی، دبیر سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اظهارداشت: در این جشنواره وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه فرهنگیان، پیام نور، علمی کاربردی، دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دانشگاه فنی و حرفه ای و جهاد دانشگاهی و نهاد رهبری در دانشگاهها مشارکت دارند. امسال دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم که در ۲۲ شهر فعالیت دارد، میزبانی این مسابقات را به عهده دارد.
دبیر سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ایران گفت: این جشنواره در قالب شش بخش کتبی، شفاهی، پژوهشی، فناوری، هنری و ادبی برگزار میشود. در بخش کتبی رشتههای احکام، آشنایی با سیره معصومین، آشنایی با احادیث و ادعیه، ترجمه و مفردات قرآنی و آشنایی با مفاهیم قرآنی مورد آزمون قرار می گیرد که روز پنجشنبه آزمون این بخش برگزار میشود و در این بخش ۱۲۰ نفر به رقابت میپردازند.
شعاعی اظهارکرد: در بخش شفاهی که در هفت رشته قرائت، ترتیل، حفظ پنج جز، ده جز، بیست و حفظ کل و مداحی و اذان برگزار میشود، ۱۴۷ برادر و ۱۱۹ نفر از بانوان در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به رقابت میپردازند.
وی افزود: رشتههای برادران در دوسالن و در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار میشود؛ در بخش پژوهش که شامل رشتههای مقاله نویسی، تلخیص کتاب و نقد و بررسی کتاب است و همچنین بخش هنری و فناوری ۳۶۰ نفر به رقابت میپردازند.
دبیر اجرایی سی و امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ایران گفت: ۱۱۰۰ نفر به مرحله نهایی راه یافتند ولی در نهایت ۷۴۳ نفر برای حضور در مسابقات مرحله نهایی انتخاب شدند. تذهیب، طراحی پوستر، پویانمایی، معرق، فیلم کوتاه، عکاسی، نماهنگ، نقاشی و خوش نویسی، نمایشنامه نویسی، داستان نویسی و فیلم نامه نویسی، رشتههای فرهنگی و هنری و ادبی این مسابقه را تشکیل می دهند.
شعاعی اظهارکرد: ۳۰۰ هزار دانشجو در سراسر کشور و در نهادهای دانشگاهی کشور در این مسابقات شرکت کردهاند که این رقم، رقم بسیار مناسبی است که نشان میدهد که قرآن در میان دانشجویان جذابیت بسیاری دارد.
وی افزود: امسال گروهی از نهادهای دانشگاهی برای نظارت در کنار برگزیدگان این مسابقات حضور دارند؛ نکته دیگر این جشنواره برگزاری آن در شهر علم و اجتهاد است.
دبیر اجرایی سی و امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ایران گفت: در این جشنواره، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در ششمین دوره مسابقات بین المللی دانشجویان جهان اسلام، انتخاب می شوند.
وی تصریح کرد: ۲۰ آبان مسابقات بانوان در چهار سالن مختلف آغاز به کار میکند؛ البته افتتاحیه روز سه شنبه و اختتامیه مسابقات نیز در روز پنجشنبه هفته جاری برگزار میشود.
شعاعی اظهارکرد: برگزاری نمایشگاه تخصصی قرآن که شامل غرفههای قرآنی است و برگزاری محافل قرآنی در مناطق مختلف از جمله مسجد مقدس جمکران، امامزاده ابراهیم(ع) نیروگاه و... از دیگر ویژگی های این جشنواره است و دیدار با مراجع عظام تقلید از جمله برنامههایی است که برای این جشنواره برگزار شده است.
دبیر سی امین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور گفت: این دوره از جشنواره عصر امروز سه شنبه ۱۹ آبان ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه به میزبانی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در استان قم گشایش می یابد و تا ۲۱ آبان ماه ادامه خواهد داشت.