رضا اله وردی در گفت و گو با خبرنگار مهر افزود: اجرای کمپین مشاوره ژنتیک در شهرستان بجنورد مرکز خراسان شمالی از ۲۵ آبان ماه جاری به صورت پایلوت اجرا و در صورت موفقیت و کسب نتایج مثبت، در سالهای آینده در تمامی شهرستانهای کشور اجرا میشود.
وی گفت: غربالگری اختلالات ژنتیک بین دختران پایه دوم و سوم متوسطه و مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای زوجین از جمله الزامات اجرای این طرح است.
اله وردی اظهار کرد: هدف از برگزاری و اجرای این کمپین آگاهسازی اقشار مختلف جامعه و پیشگیری از معلولیتهای مادرزادی ناشی از اختلالات ژنتیکی بین والدین است.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از گروه های هدف از اقدامات مربوط به ژنتیک، بیماریها و معلولیتهای ناشی از بیماریهای ژنتیکی آگاهی ندارند و از این جهت بایستی اجرای طرح کمپین مشاوره ژنتیک و سایر طرحهای نظیر آن، با محوریت آگاه سازی آحاد مردم صورت بگیرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی گفت: با توجه به شمار بالای معلولیت افراد در این استان، پیشگیری ازمعلولیت از برنامههای اصلی این سازمان است.
اله وری با بیان اینکه خراسان شمالی مرکز تخصصی ژنتیک ندارد، تصریح کرد: این مرکز نقش مهمی در کنترل بیماریها دارد و بایستی ضرورت راه اندازی آن در استان مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالی با دارا بودن هشت شهرستان و جمعیتی بالغ بر ۹۱۷ هزار نفر بیش از ۱۶ هزار معلول جسمی، حركتی، ذهنی، بینایی، اعصاب و روان، ناشنوا، گفتاری و ضایعه نخاعی، تحت پوشش بهزیستی دارد.