بهشهر - عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران و رئیس کانون زنان بازرگان ایران بابیان اینکه تقاضای پست دولتی برای زنان در حوزه‌های مختلف هستیم، گفت: در شایسته‌سالاری به جنسیت توجه نمی کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سیده فاطمه مقیمی شامگاه پنج‌شنبه‌در همایش نقش زنان در توسعه پایدار در بهشهر گفت: نیمی از جمعیت جهان را زنان تشکیل می‌دهند و در این راستا نیز بین ۴۹ تا ۵۱ درصد جمعیت ایران اسلامی را نیز بانوان تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مهم‌ترین عامل توسعه جامعه، سرمایه انسانی است که در دهه گذشته به‌عنوان نیروی انسانی و امروز از آن به‌عنوان سرمایه انسانی نام می‌برند که باید توجه جدی به این مسئله و سرمایه انسانی شود.

مقیمی گفت: درگذشته برای واحدهای تولیدی و اقتصادی ۸۰ درصد آورده را سرمایه مالی تشکیل می‌داد و ۲۰ درصد آن متعلق به سرمایه انسانی بود که امروز این مسئله به‌هم‌ریخته و ۳۰ تا ۴۰ درصد از آورده را سرمایه مالی و ۶۰ تا ۷۰ درصد را سرمایه انسانی تشکیل می‌دهند که بیانگر توجه ویژه به نیروی انسانی است و اکنون تفکر و ایده، به‌عنوان بالاترین عامل در کشور است.

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ادامه داد: ارزش هر جامعه‌ای به نیروها و سرمایه انسانی آن جامعه است که باید با توجه به این مسئله و بهره‌مندی از آن، برای بالندگی کشور تلاش کنیم.

مقیمی افزود: باید قابلیت و حضور زنان و بانوان در جامعه دیده و اعتماد انجام شود تا شایسته‌سالاری در مسئولیت‌پذیری بانوان موردتوجه قرار گیرد وزنان، نه به‌عنوان مصرف‌کننده، بلکه به‌عنوان منبع تولید، زایش و تفکر اقتصادی در جامعه دیده شوند و با استفاده از تفکر خلاق آنان در مسائل مختلف اقتصادی، با توسعه کارآفرینی به توسعه جامعه کمک کنیم.

وی اضافه کرد: ۶۰ درصد صندلی دانشگاه‌های ما متعلق به بانوان است و باید بانوان با ورود به بازار کاردر راستای تحصیلات انجام‌شده و همچنین توجه به بنگاه کوچک و متوسط و تلاش برای بازار بهتر را در دستور کار خود قرار دهند تا زنان ما، مدیران موفق جامعه اقتصادی باشند.

وی اضافه کرد: بانوان ما به دنبال شغل دولتی نیستند و ما تقاضای پست مدیریتی در عرصه‌های مختلف برای بانوان داریم.

مقیمی اضافه کرد: در شایسته‌سالاری به جنسیت توجه نمی‌کنیم و اگر زنان ما به‌عنوان مادر، همسر و خانه‌دار، نقش‌آفرینی مناسبی از خود دارند، می‌توانند در شغل‌ها و پست‌های مختلف اجتماعی نیز تأثیرگذار باشند و مسئولیت خود را به نحو احسن انجام دهند و باید توجه داشته باشیم که کارآفرینی تفکیک جنسیت ندارد.

وی بابیان اینکه شعار «جهانی بیندیشیم و محلی عمل کنیم» ازجمله شعارهایی مناسبی است که برای بومی‌سازی باید از این شعار استفاده کرده و برای بالندگی در شهر و منطقه خود تلاش کنیم گفت:‌ یکی از معیارهای مهم و مهم‌ترین معیار شاخص توسعه‌یافتگی هر کشوری، میزان مشارکت زنان در بحث اقتصادی است و با توجه به اینکه ما کشوری درحال‌توسعه هستیم باید در این زمینه تلاش بیشتری انجام دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نیمی از جمعیت جهان را بانوان و زنان تشکیل می‌دهند،دوسوم زمان کارکرد دنیا را زنان انجام می‌دهند اما یک‌دهم درآمد و یک‌صدم دارایی دنیا متعلق به بانوان نیست چون حقوق و دستمزد پایینی دارند و از حقوق بالایی برخوردار نیستند.

مقیمی افزود: ازنظر قانون اساسی نیز بند ۱۸ اصل سوم، مشارکت عامه را می‌پسندد اما در تعیین سرنوشت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، اما آیا رعایت می‌شود؟ و اینکه در بند ۱۴ نیز تساوی حقوق زن و مرد را بیان کرده و دربند ۱۵ اصل سوم نیز توسعه و تحکیم، برادری اسلامی و تعامل بین آحاد جامعه را بیان کرده که در همه این موارد، زن و مرد در کنار هم دیده شدند.

وی گفت: دولت باید نگاه کارشناسی به حوزه زنان در توسعه اقتصادی داشته باشد و برای مجلس آینده کسی به مجلس برود که برای توسعه کشور کار کند و همه ما باید با تأثیرگذاری مناسب برای انتخاب فرد اصلح برای مجلس آینده و توسعه کشور گام برداشته و تلاش کنیم.

در این همایش پیام شهین دخت مولاوردی و زهرا شجاعی، معاونین ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده دولت تدبیر و امید و دولت اصلاحات قرائت و از حاجیه انسیه صادقی همسر جانباز حاج مهدی صادقی و حاجیه کبری مرتضوی مادر شهید دروازه طوس با اهدای لوح تقدیری، قدردانی شد.

برچسب‌ها