به گزارش خبرگزاری مهر، یامتن پیش رو دداشتی است از علی اکبری که به معرفی کتاب هایی درباره عاشورا از نویسندگانی با مذاهب و ادیان مختلف می پردازد؛
انقلاب عاشورا تنها انقلابی است که برضد همه استعمارهای ننگین و خونخوار مستضعفان فریاد هیهات مناالذله سر داد و برای زنده کردن جایگاه والای انسانیت همه چیز خودش را فدا کرد و حتی خاندانش را هم به اسارت فرستاد. این سختی کشیدن ها برای رساندن پیامش به دیگر امت هابود که به هدفش هم رسید و توانست برای خودش راوی هایی از هر دین و آیینی هم جذب کند، این امر جامع بودن عاشورا را نشان می دهد که برایش ارزش انسانیت مهم است هرچند که از هر آیینی باشی. همچنان که در لشکر حسین(ع) مسیحی هم برای حفظ حریمش می جنگد و همچون حسین به شهادت میرسد.
هنوز که هنوز است قیام حسین (ع) را از هر آیینی برای عالمیان روایت می کنند و کم نیستند از این انسان های بیدار و آگاه. در این مجال ما به معرفی کتبی پرداخته ایم که نویسندگان آن هرکدام از یک مذهبی هستند متفاوت اما دارای یک نگاه که آن هم هدف قیام کربلاست قیامی که فریادش هیهات منالذله بود، قیامی که هدفش حمایت از مظلوم و حفظ کرامت انسانیت بود نه تفاوت های خلقی وقومی. و حسین سید آزادگان نشان داد از حق و مظلوم در هرکجا که هست باید حمایت کرد و فرقی نمی کند که ظلم به امت اسلام شده یا به غیر آن.
۱--حسین در اندیشه مسیحیت/آنتوان بارا
«حماسة عاشورا انقلابی است بر ضد همه قراردادهای ننگین استعماری و شورشی است بر تمام مفسدان و تباهی آفرینان از خلفای بنی امیه و بنی عباس گرفته تا همة زمامداران خودسری که در طی چهارده قرن به نام اسلام، اموال مسلمانان را به تاراج بردند و امنیت و آزادی شان را سلب کردند. دانشگاه عاشورا مخصوص مسلمانان شیعه یا سنی نیست، بلکه دانشگاهی برای پیروان همه ادیان آسمانی، بدون توجه به نژاد، زبان و رنگ پوست آنهاست، زیرا همگان را به راستی، شهامت، پاکدامنی، فرزانگی و استقامت در راه برقراری حق و عدالت فرامی خواند و خوبی، زیبایی و سودمندی این مفاهیم را پیروان تمام مذاهب و مردم همة کشورها، از هر نژاد و با هر زبان، با فطرت خویش درک می کنند.»
این بخشی از کتاب این نویسنده مسیحی است که سال های بسیار از دوران جوانی خود را صرف تحقیق و بررسی پیرامون زندگی و قیام امام حسین(ع) کرده است تا حقایق مربوط به این شخصیت عظیم تاریخ را از زاویه نگاه خود و از زبان انجیل و پیامبر الهی، عیسی(ع) بیان کند. او با مقایسة امام حسین (ع) با حضرت مسیح، پیامبر رافت و مهربانی و تکیه بر مشترکات آیین های اسلام و مسیحیت، سعی در تقویت ادیان و تکریم دین مقدس اسلام و شخصیت های آسمانی آن دارد.
۲. تذکرة الخواص من الامة فی ذکر خصائص الائمه/نویسنده سبط ابن جوزی (م ف. قرن ۷)
این کتاب به زبان عربی نوشته شده که شرح حال زندگانی ائمه اطهار (ع) و فضایل و مناقب آنان است. مؤلف بیشتر کتاب را به شرح زندگانی و فضائل امیرالمؤمنین(ع) و حسنین (ع) اختصاص داده و زندگانی نه امام بعدی را به طور فشرده و با اختصار بیان نموده است. نویسنده در قسمت امام حسین (ع) به شرح حال و سیره ایشان و جریان شهادت به همراه شرح مقتل وی پرداخته است. در پایان این باب هم به تحقیقی در مورد یزید بن معاویه و جواز لعن او، قیام مختار و انتقام خداوند از قاتلان امام حسین(ع) می پردازد.
۳- سفرشهادت/سیدموسی صدر
«او(حسین علیه السلام) می دانست که موج گمراهی و شبهات و اباطیل جهان اسلام را آکنده است به همین دلیل حسین به هرچیزی متهم خواهدشد. بنابراین میخواست با روشنگری خود حقایق را آشکارکند و پرتوهای روشن کننده ای را بر آن سفر بیافکند تا سفرش سرمشقی شود که در تمام مراحل تاریخ بتوان به آن اقتدا کرد ...وشیعه یعنی کسی که برای سنت و اسلام و مسائل جهان اسلام جان خود را فدا می کنند و امام حسین و امام صادق هیچ گاه نگفتند می خواهیم از جماعت وپیروان خود دفاع کنیم. آنان از امت و از مسلمانان و از حق هرکجا که بود دفاع کردند.»
کتاب حاضر جلد هفتم از مجموعة «در قلمرو و اندیشة امام موسی صدر» است که در آن سخنرانی ها، پیام ها و مقاله های امام موسی صدر دربارة واقعة عاشورا به نثر در آمده است. در این گفتارها امام موسی صدر به تبیین هدف امام از این حرکت پرداخته و از درس های این واقعه برای حل مشکلات جامعه و انسان سازی بهره ها برده است. همچنین ایشان در این گفتارها به آسیب شناسی سوگواری و هدف از آن پرداخته و نقش زنان، به ویژه حضرت زینب(س) در این واقعه تبیین گردیده است.
۴-قیام جاودانه/ علامه محمدرضاحکیمی
«در تاریخ بشر هیچ گاه فاجعه ای به این عظمت رخ نداده بود که کسی مانند یزید پسر معاویه، در جای کسی مانند پیامبر آخرالزمان و آورنده قرآن... بنشیند، و به نام خلیفه و جانشین پیامبر خدا و نماینده "نظام قرآنی" و مجری احکام قرآن بر مردم حکم راند و سرنوشت اسلام و مسلمانان را تعیین کند... و اکنون باید این محتواها را در مجالس عاشورا آموخت و پراکند، و بعد سازندگی عاشورا را زنده کرد. باید مجالس عاشورا را غنی ساخت، و فریاد عاشورا را طنین افکند گردانید، عاشورا فریاد زندگی است، پس باید طنین آن در همه آفاق زندگی در پیچد.»
نویسنده در این کتاب به مباحثی پیرامون عاشورا و پیامدهای آن پرداخته است. در این کتاب عاشورا با نگاهی نو و جدی تر به اهداف آن به مخاطب معرفی شده است. این مطالب تحت عناوینی مانند عاشورا و جهان اسلام، عاشورا و انسان نو، عاشورا و عدالت و فقر زدایی و... و. در کتاب بیان گردیده است.