محمد حقانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازدیدی که به همراه اعضای کمیته محیطزیست و خدمات شهری شورا از منطقه ۱۹ داشته است، گفت: در منطقه خُلازیر تعداد زیادی فلزفروش و اوراقچی به طور غیرمجاز ضایعات فلزی را خرید و فروش میکردند.
وی ادامه داد: از سال ۸۸ تاکنون این کارگاههای غیرمجاز به طور گستردهای رشد پیدا کرده و در حال حاضر ۴۰۰۰ واحد کارگاه در این منطقه تجمع کرده و باعث نابسامانیهای شهری شدهاند و متاسفانه اقدام خاصی نیز در این رابطه انجام نشده است.
رئیس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با بیان اینکه تردد خودروهایی که ضایعات آهن، آلومینیوم و فلزات صنعتی جابجا میکنند، جدا از آلودگی صوتی، سبب ایجاد آلودگیهای زیست محیطی شده است، گفت: در بازدیدی که به همراه شورایاریهای محلات از این محدوده داشتیم، درخواست رسیدگی به وضع موجود را داشتند.
حقانی با اشاره به بازدیدی که اعضای شورا از بوستان ولایت داشتند، گفت: بخشی از محدوده بوستان ولایت در منطقه ۱۹ قرار دارد که جاده سلامت و فضای سبز و سوله بحرانی که به ورزشگاه تبدیل شده است نیز در این بخش قرار دارد. دبیران شورایاری محلات منطقه ۱۹ از اعضای شورا درخواست کردند باقیمانده زمینهای بوستان ولایت در این منطقه هر چه زودتر به فضای سبز و مکانهای فرهنگی – ورزشی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه در محدوده منطقه ۱۹ حرم حضرت امام (ره)، فرودگاه بینالمللی امام، پروژه شهر آفتاب، بهشتزهرا (س) و میدان مرکزی میوه و ترهبار قرار دارد، گفت: با توجه به بودجه عمرانی منطقه، مدیریت شهری اقدامات قابل توجهی در منطقه انجام داده است.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به زمینی بایر که قرار است تبدیل به بوستان ایرانیان و بوستان دانش شود، گفت: این زمین سالهاست به صورت بایر رها شده و سبب ایجاد گرد و غبار در منطقه شده است؛ بنابراین اهالی تقاضا داشتند هر چه زودتر در این خصوص تعیین تکلیف شود.
به گفته حقانی، یکی دیگر از درخواستهای اهالی منطقه ۱۹، ایجاد کلانتری در منطقه بود. همچنین از پلیس راهور تقاضا شدند به دلیل بار ترافیکی حواشی بازار مبل، به وضعیت ترافیکی این محدوده رسیدگی شود.
وی اضافه کرد: این منطقه نسبت به مناطق همجوار خود مشکل کمتری در خصوص آسیبهای اجتماعی دارد. همچنین بافت فرسوده و قرار گرفتن برخی از نواحی در محدوده حریم پایتخت از دیگر مشکلاتی بود که شورایاران محلات منطقه ۱۹ در این دیدار عنوان کردند. از ۱۰۲ کیلومتر مربع مساحت این منطقه، تنها ۲۰ کیلومتر در داخل حریم قرار دارد. همچنین منطقه ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار سالیانه دارد که یک سوم آن صرف هزینههای جاری و الباقی صرف هزینههای عمرانی میشود.
رئیس کمیته محیطزیست شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه این منطقه در برخی از سرانهها مانند سرانههای بهداشتی دچار فقر و کمبود است، گفت: مدیریت شهری که تلاش دارد فاصله جنوب و شمال پایتخت را کاهش دهد، با ایجاد چنین سرانههایی میتواند هم در کاهش تردد روزانه تاثیرگذار باشد و هم از مشکلات اهالی محل بکاهد.