بیرجند- مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی تکریم را از اصول امربه‌معروف و نهی از منکر دانست و گفت: حق نداریم در قالب امربه‌معروف و نهی از منکر تکریم افراد را نادیده بگیریم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام کاظم لطفیان صبح یکشنبه در دوره آموزشی امربه‌معروف و نهی از منکر اصناف استان بابیان اینکه اولویت‌بندی از اصول امربه‌معروف و نهی از منکر است، افزود: بسیاری از مردم نگاه احساسی نسبت به امربه‌معروف و نهی از منکر دارند اما آنچه امروز در جامعه به آن نیاز داریم نگاه عقلانی و خردمندانه به این موضوع است.

وی با اشاره به اینکه امربه‌معروف و نهی از منکر واجبی است که در آن نیاز به‌قصد غربت نیست، گفت: امر به معروف و نهی از منکر تنها واجبی است که چه به نتیجه برسد چه نرسد برای ادای آن ثواب در نزد خداوند نوشته می‌شود.

وی بابیان اینکه در امربه‌معروف و نهی از منکر نباید از اجبار استفاده شود، افزود: امربه‌معروف و نهی از منکر باید در قالب تذکر لسانی باشد.

افرادی که به اقامه منکر می‌کنند با تذکر لسانی قابل اصلاح نیستند

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بابیان اینکه بعضی از افراد مرتکب منکر می‌شوند، افزود: مشکل در جامعه مرتکبین منکر نیستند بلکه کسانی مشکل هستند که درصدد اشاعه و اقامه منکر هستند.

وی با اشاره به کسانی که منکر را اشاعه و اقامه می‌کنند، تصریح کرد: کسانی که در جامعه اسلامی کنسرت‌های مختلط راه می‌اندازند اقامه منکر می‌کنند.

وی بابیان اینکه امروزه در جامعه اسلامی با پدیده اقامه منکر مواجه هستیم ، افزود: کسی که به اقامه منکر اهتمام می‌ورزد با تذکر لسانی قابلیت اصلاح را ندارد.

لطفیان با اشاره به اینکه کسانی در بازارها هستند که ربا می‌خورند و آن را ترویج می‌دهند، اظهار کرد: کسانی که دفترهای هرمی راه می‌اندازند منکر را اقامه می‌کنند.

وی بابیان اینکه باید زمان، مکان و چگونگی امربه‌معروف و نهی از منکر مشخص باشد ،افزود: تفکیک فعل از فاعل از دیگر اصول مهم در امربه‌معروف و نهی از منکر است.

وی ادامه داد: باید کار زشت را مورد سرزنش قرارداد نه کسی را که کار زشت انجام داده است.

امربه‌معروفی که با توهین همراه باشد اثر و ثوابی ندارد

وی تکریم را از دیگر اصول امربه‌معروف و نهی از منکر دانست و افزود: امربه‌معروف و نهی از منکر باید در پرتو تکریم دیگران انجام شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تکریم جامعه اصلی مهم و اساسی است، گفت: حق نداریم در قالب امربه‌معروف و نهی از منکر تکریم افراد را نادیده بگیریم.

وی بابیان اینکه امربه‌معروف و نهی از منکر باید بالطافت و در پرتو تشکر کردن باشد، اظهار داشت: در امربه‌معروف و نهی از منکر نباید تجسس کرد.

وی با اشاره به اینکه در امربه‌معروف و نهی از منکر باید از بدگمانی پرهیز کرد، افزود: اگر وارد وادی بدگمانی شویم مجبور به تجسس خواهیم شد.

لطفیان تکبر در امربه‌معروف و نهی از منکر را ممنوع دانست و گفت: امربه‌معروفی که با توهین همراه باشد اثر و ثوابی ندارد.

وی ادامه داد: تهاجم و تعرض کردن در حوزه امربه‌معروف و نهی از منکر صحیح نیست.

وی اصناف استان خراسان جنوبی را سالم‌ترین و قانع‌ترین  مجموعه صنفی در سطح کشور دانست و افزود: نماز اول وقت بازار را پویا و فعال می‌کند و خواستار تعطیلی محل کسب‌وکار هنگام اذان شد.

گسترش و توسعه امربه‌معروف و نهی از منکر نیازمند روش‌های هوشمندانه است

محمدهادی اشراقی، معاون توسعه، مدیریت و منابع سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان جنوبی در این جلسه بابیان اینکه همه آحاد جامعه برای داشتن جامعه‌ای سالم وظایفی رادارند، افزود: امام حسین (ع) از جان خود و بستگانش گذشت تا امربه‌معروف و نهی از منکر اجرایی شود.

وی بابیان اینکه قیام امام حسین (ع) و هشت سال دفاع مقدس نشان‌دهنده این است که در راستای تحکیم اسلام باید از جان خود گذشت، گفت: گسترش و توسعه امربه‌معروف و نهی از منکر نیازمند روش‌های هوشمندانه است.

اشراقی با اشاره به اینکه امربه‌معروف و نهی از منکر نشانه علاقه انسان‌ها به‌سلامت جامعه است، اظهار کرد: اگر می‌خواهیم جامعه خوبی داشته باشیم باید امربه‌معروف و نهی از منکر را جدی بگیریم.

وی بابیان اینکه بازارها می‌توانند تأییدکننده مسیر زندگی افراد باشند، افزود: بعضی مروج بی‌عفتی و بی‌حجابی در جامعه هستند که باید در بازارها سامان‌دهی و تذکرات لازم انجام شود.

وی بابیان اینکه  ادای امربه‌معروف و نهی از منکر نباید منجر به ‌عکس‌العمل معکوس شود، اظهار داشت: آمرین به معروف باید آموزش‌های لازم را در این زمینه دیده باشند.

معاون توسعه، مدیریت و منابع سازمان صنعت و معدن خراسان جنوبی بیان داشت: تا زمانی که نتوانیم الگوی مناسبی را برای جامعه ارائه دهیم تهاجم فرهنگی مطرح خواهد بود.

وی بابیان اینکه در راستای امربه‌معروف و نهی از منکر پژوهش‌ها ضعیف بوده است، افزود: تولیدات داخلی پاسخگوی نیازهای جامعه نیست.