يك تحليلگر مسائل بين الملل گفت:گزارش البرادعي بر عدم هر گونه انحراف ايران از مسير صلح آميز تاكيد دارد و صرفا سوالات حاشيه اي را محور بررسي هاي آينده درخصوص فعاليتهاي هسته اي ايران مي داند براين اساس و طبق مقررات بين المللي موضوع ايران نمي تواند از آژانس به شوراي امنيت منتقل شود.

دكتر علي خرم در گفتگو با خبرنگار "مهر"، گزارش البرادعي را مجموعه اي از مواد خوب و بد خواند كه همه طرفهاي ديپلماسي هسته اي ايران مي توانند از آن به نفع خود بهره برداري كند .

وي با بيان اينكه البرادعي در گزارش خود علي رغم اعلام رفع بسياري ابهامات ، اظهار نظر نهايي را به بعد موكول كرده است گفت : البرادعي  در گزارش خود به صراحت تاكيد دارد كه هيچ گونه انحرافي در فعاليتها و مواد هسته اي ايران مشاهده نشده است اما در عين حال بي هيچ دليلي اعلام مي كند كه آژانس نمي توانند دراين خصوص نتيجه گيري نهايي داشته باشد . 

اين كارشناس علوم هسته اي  لحن گزارش البرادعي را دو پهلو خواند وافزود : مثلا در مورد متن 15 صفحه اي در خصوص فلز اورانيوم ابراز نگراني شده است بدون اينكه بر اين نكته تاكيد كند كه هيچ نشانه عملياتي از اين سند در ايران وجود ندارد .

وي موضوع رفع ابهامات و رد ادعاهاي كشور هاي غربي در خصوص مجتمع هاي پارچين ، لويزان و شهيد كلاهدوز را نيز از مواردي خواند كه مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي در گزارش خود بر آن تاكيد كرده اما بحث را نبسته است .

اين تحليلگر مسائل بين الملل به طرح در دست بررسي مشاركت با روسيه در غني سازي اشاره كرد و گفت اين طرح در شرايط فعلي مي تواند بسياري از معادلات را بر هم بزند و در صورت توافق طرفين برسرآن موضوع ايران از آژانس بين المللي انرژي اتمي خارج نشود .

خرم ياد آور شد : ايران بايد در كنار بررسي طرح روسيه موضوع طلبكاريهاي خود از غرب در بحث هسته اي را مطرح سازد .

وي با تاكيد بر لزوم انديشيدن تدابيري براي متعهد ساختن طرفها به تعهدات خود افزود : طلب ايران از فرانسه در كارخانه غني سازي اوروديف كه هيچ گاه پرداخت نشده است بايد مورد تاكيد و پيگيري مسوولان كشور قرار گيرد تا راهكاري براي تضمين خريد ها و مشاركتهاي خارجي آينده باشد .