یاسوج - معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان سوادآموزی کشور گفت: تاکنون حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بی سواد در کشور شناسایی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پرویز کوثری ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران در یاسوج گروه هدف سازمان سوادآموزی را رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال عنوان کرد و افزود: تعداد بی سوادان گروه هدف در سرشماری سال ۹۰ حدود سه میلیون و ۴۵۰ هزار نفر بود، اما با توجه به گذشت چهار سال این سرشماری دیگر نمی تواند ملاک ما باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به پالایش های صورت گرفته تعداد بی سوادان شناسایی شده تاکنون که اطلاعاتی از قبیل اسم، روستا، شهر و آدرس آنها را در اختیار داریم حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند.

کوثری یادآور شد: پیش بینی می شود حدود ۵۰۰ هزار بی سواد دیگر نیز در کشور وجود داشته باشد که می توانند به این جمعیت اضافه شوند.

وی تصریح کرد: برخی افراد در سرشماری سال ۹۰ خود را بی سواد معرفی کرده در حالی که باسواد بودند که این افراد باید از سرشماری حذف شوند و علاوه بر این افرادی نیز در این سرشماری خود را باسواد معرفی کردند اما اکنون خود را بی سواد معرفی می کنند که این افراد باید به آمار بی سوادان اضافه شوند.

سیستان و بلوچستان بیشترین بی سواد را دارد

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان سوادآموزی کشور همچنین بیان کرد: بیشترین نرخ بی سوادی در استان سیستان و بلوچستان با حدود ۱۸ درصد بی سواد و کمترین نرخ در استان مازندران با کمتر از پنج درصد بی سواد است.

کوثری اضافه کرد: نرخ بی سوادی در کشور در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال کمتر از پنج درصد است.

وی عنوان کرد: با توجه به اثرگذار بودن گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال در زمینه های مختلف اقتصادی، تربیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، این گروه سنی برای سازمان سواد آموزی جامعه هدف است.

معاون پشتیبانی و توسعه مدیریت سازمان سوادآموزی کشور با بیان اینکه بیش از شش میلیون بی سواد در رده سنی بالاتر از ۴۹ سال در کشور وجود دارد، اظهار داشت: این افراد جز گروه هدف ما محسوب نمی شوند و این گروه تنها در صورتی که تمایل به آموزش داشته باشند آموزش داده می شود.

کوثری یکی از عوامل پایان پذیری بی سوادی را عدم وجود ورودی از گروه سنی کمتر از ۱۰سال دانست و اظهار امیدواری کرد: با تلاش آموزش و پرورش در سال های آینده ورودی در بی سوادی نداشته باشیم.