ساوه- بالا آمدن سطح آب در برخی مناطق مسکونی آپارتمانی و شهرک‌نشین شهر ساوه باعث نگرانی مردم شده است، نگرانی از سقوط و ریزش این آپارتمان‌ها و سایر مشکلات زیست محیطی و بهداشتی.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: شماری از ساکنان مجتمع‌های مسکونی شمال منطقه امیرکبیر (زمین‌های سپاه) شهر ساوه بر این باورند که مسئولان باید قبل از بروز هر گونه حادثه ناگواری مبنی بر سقوط این ساختمان‌ها برای احداث سیستم فاضلاب و رفع خطرهای احتمالی اقدام کنند.

سطح بالای آب در این منطقه مسکونی که در ضلع شمالی محله امیرکبیر و انتهای آزادی۲۹ شهر ساوه واقع شده به حدی است که در برخی نقاط آن با حفر چاه به طول دو متر امکان دسترسی به آب وجود دارد.

با توجه به اینکه از گذشته دور در ساوه برای دفع فاضلاب‌های خانگی از چاه‌های جذبی استفاده می‌شده به تبع آن این ساختمان‌ها که به صورت قانونی واگذار شده و اغلب به صورت مجتمع مسکونی هستند نیز اقدام به حفر چاه‌های جذبی کرده‌اند، اما به دلیل بالا بودن سطح آب این اقدام با مشکلاتی همراه شده است.

برای ایجاد چاه جذبی طول حلقه چاه معمولا حدود هشت متر است اما در این منطقه به دلیل بالا بودن سطح آب امکان حفر چاه نیست و هریک از این ساختمان‌های مسکونی به ناچار اقدام به ساخت یک مخزن در زیر ساختمان کرده‌اند و اکنون با گذشت فقط حدود سه سال بیشتر این مخازن پر شده‌اند و آب مازاد در زیر ساختمان‌ها نشت کرده است.

نشت فاضلاب در اطراف هر یک از این مجتمع‌های مسکونی مشهود است و شرایط خطرناکی را برای ساکنان پدید آورده است به طوری که برخی ساکنان این منطقه با انتقاد از کم توجهی مسئولان نسبت به این امر مهم خواستار رسیدگی و توجه به این معضل قبل از بروز هرگونه حادثه ناگواری هستند.

اهالی منطقه برای اجرای شبکه فاضلاب در این منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند

ذوالفقاری یکی از ساکنان این منطقه می‌گوید: حدود دو سال است که این مشکل را پیگیری می‌کنیم اما تاکنون اقدامی برای رفع آن صورت نگرفته است و با توجه به بهره‌مندی ساوه از تصفیه خانه فاضلاب که شبکه آن فقط ۵۰۰ متر با این منطقه فاصله دارد مسئولان آب و فاضلاب تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نداده‌اند.

به گفته وی، با توجه به اعلام آمادگی تمامی اهالی این منطقه برای پرداخت هزینه فاضلاب، شرکت آب و فاضلاب برای رفع این مشکل اقدام نمی‌کند.

این شهروند از مسئولان ذیربط خواست تا نسبت به این موضوع اقدام کرده و خواسته ساکنان این منطقه را جدی گرفته و نسبت به اجرای شبکه فاضلاب آن اقدام کنند.

بالا آمدن سطح آب به علت مسدود کردن چند قنات در منطقه است

ابوالفضل شهباز، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه بیان داشت: سطح آب در منطقه مذکور بالاست که یکی از دلایل آن مسدود کردن چند قنات در این منطقه بوده و ما نیز با آگاهی از این مشکل، اجرای فاضلاب این منطقه را در اولویت قرار داده‌ایم.

وی ادامه داد: هم اینک اجرای ۳۰ کیلومتر فاضلاب جدید در مرحله انعقاد قرار داد با پیمانکار است که منطقه شمال امیرکبیر و مجتمع‌های مسکونی سپاه بخشی از آن است اما برنامه شرکت آب و فاضلاب این است که علاوه بر این منطقه تمامی مناطق شمالی شهر ساوه را به شبکه فاضلاب مجهز کند.

به گفته شهباز تاکنون بیش از ۸۰ کیلومتر شبکه فاضلاب در این شهر اجرا شده که هم اینک سه منطقه حاج بلوک، امیرکبیر و ضلع غربی خیابان استاد مطهری در مرحله واگذاری انشعابات به شهروندان قرار دارند.

شهباز گفت: مرحله نخست عملیات اجرایی تصفیه‌خانه فاضلاب ساوه، در سال جاری به بهره‌برداری رسید و این تصفیه‌خانه با بهره گیری از بالا‌ترین فناوری و تجهیزات پیشرفته به روش لجن فعال احداث شده و در حال تکمیل است.

وی با اشاره به اینکه مطالعات اولیه تصفیه‌خانه فاضلاب ساوه از سال ۷۴ و عملیات اجرایی آن از سال ۸۶ آغاز شده اظهار داشت: این طرح با ظرفیت ۲۵هزار مترمکعب در شبانه روز احداث و در ابتدا برای ۲۲۰هزارنفر در نظر گرفته شده اما ظرفیت آن به ۲۴۰هزار نفر نیز خواهد رسید.

مدیرعامل آبفای ساوه حذف هزینه‌های حفر چاه‌های جاذب (سنتی)، جلوگیری از اثرات سوء ناشی از نفوذ و نشت فاضلاب‌ها به پی ساختمان‌ها از اصلیترین اهداف احداث تصفیه خانه فاضلاب بوده تا نبود شبکه فاضلاب موجب بروز مشکلی مانند مساله فعلی منطقه شمال امیرکبیر نشود.

خبرنگار: بهرام جاپلقی