معاون آموزشی وزارت بهداشت، از نهایی شدن سند بیماری های دیابت تا هفته آینده خبر داد و گفت: این موضوع در سایر بخش ها همانند انواع بیماری های غیر واگیر، تغذیه و سبک زندگی نیز به مرور پیگیری می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد باقر لاریجانی در حاشیه کنگره بین المللی دکتر یلدا که به بررسی تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی ملکولی، سلولی و بالینی می پردازد، در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم پیشگری از بیماری های غیر واگیر در کشور، افزود: یکی از موارد جدی برای سلامت جامعه ما بیماری های غیر واگیر است بطوریکه ۷۰ تا ۸۰ درصد مرگ و میر و بار بیماری ها در کشور مرتبط به این حوزه است.

وی با بیان اینکه در کشور برنامه ریزی های مفصلی برای تحول جدی در کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر انجام شده است، اظهار کرد: متاسفانه همچنان کشور ما در میزان ابتلا به این نوع بیماری ها با رشد مواجه است. این موضوع در ریسک فاکتورها همانند تحرک بدنی، استفاده از دخانیات و تغذیه نامناسب و غیره بیشتر به چشم می خورد.

هدف گذاری ویژه برای کاهش آمار اعتیاد و حوادث جاده ای در ایران

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیماری های قلب و عروق، چاقی، دیابت و انواع سرطان ها و برخی بیماری ها همانند بیماری های تنفسی و آسم در رأس بیماری های غیر واگیر در کشور ما است، خاطرنشان کرد: چهار هدف گذاری برای کنترل و درمان بیماری های غیر واگیر شامل دیابت، بیماری های قلب و عروق، سرطان ها و بیماری های تنفسی و آسم انجام شده است. در کشور ما با توجه به بالا بودن نرخ اعتیاد و نیز آمار بالای حوادث جاده ای و ترافیکی هدف گذاری ویژه و جداگانه ای نیز برای کاهش این موارد  انجام شده است.

لاریجانی با اشاره به اینکه این هدفگذاری ویژه شامل بیماری های روحی و روانی نیز می شود، عنوان کرد: همچنین در تلاشیم مصرف نمک و چربی های غیر اشباع را نیز در جامعه کاهش دهیم.

بیماری های قلبی و عروقی و دیابت بالاترین بار بیماری در کشور را دارند

وی با اشاره به اینکه بیماری های قلبی و عروقی و دیابت جز بالاترین ریسک فاکتورها و بار بیماری ها در کشور ما است، اظهار کرد: تحرک بدنی و بهبود وضعیت تغذیه در سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر به تفصیل بررسی شده است.

لاریجانی ادامه داد: برای تمام بیماری های ذکر شده چهار مورد پیگیری می شود با این مضمون که در حیطه قانونگذاری و کنترل های کلی می توان به چه اقداماتی دست زد؟ همچنین کاهش ریسک ها، نحوه ارائه خدمات و نحوه  پایش این بیماری ها و اقدامات انجام شده در آنها از دیگر مواردی است که در حیطه کنترل و پیشگیری بیماری های غیر واگیر دنبال می شود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دلیل تاکید ما بر بیماری های غیر واگیر به معنی بی توجهی به بیماری های واگیر نیست، گفت: در برخی موارد شیوع اپیدمی ها نوپدید می تواند یک کشور را با چالش های جدی مواجه کند.

وی با اعلام خبر نهایی شدن سند بیماری های دیابت در هفته آینده در سمینار بین المللی دیابت، خاطرنشان کرد: این موضوع در سایر بخش ها همانند انواع بیماری های غیر واگیر، تغذیه و سبک زندگی نیز به مرور پیگیری می شود. همچنین با تصمیم های کشوری در صدد هستیم موضوع  کاهش مصرف نمک و چربی های غیر اشباع را به جد در دستور کار قرار دهیم.

لاریجانی با ابراز تاسف نسبت به اینکه مبارزه با بیماری های غیر واگیر سخت تر و زمان بر است، اظهار کرد: همچنین نتایج آن در بازه زمانی طولانی تری به دست می آید.