به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در تابستان ۱۳۹۴ را اعلام کرد. برهمین اساس، بررسی نرخ مشارکت اقتصادی (نرخ فعالیت) جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد ۳۸.۹ درصد جمعیت در سن کار (۱۰ ساله و بیشتر) از نظر اقتصادی فعال بودهاند؛ یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفتهاند.
همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور حاکی از افزایش ۱.۷ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۳) و ۰.۹ درصدی آن نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۴) است.
در همین حال، بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر نشان میدهد ۱۰.۹ درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری کل کشور حاکی از آن است که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۳۹۳)، ۱.۴ درصد و نسبت به فصل گذشته (بهار ۱۳۹۴) ۰.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
البته بررسی نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر نشان میدهد ۱۰.۹ درصد از جمعیت فعال، بیکار بودهاند. براساس این نتایج، نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است، همچنین ۸.۵ درصد جمعیت شاغل دارای اشتغال ناقص بودهاند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد بخش خدمات با ۴۸.۶ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۲.۲ درصد و کشاورزی با ۱۹.۲ درصد قرار دارند.
بررسی نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله حاکی از آن است که ۲۵.۷ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۴-۱۵ ساله کشور نشان میدهد این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲.۸ درصد و نسبت به فصل قبل ۰.۷ درصد افزایش یافته است.
نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۳.۴ درصد از جمعیت فعال ۲۹-۱۵ ساله بیکار بودهاند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.
بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۲۹-۱۵ ساله نشان میدهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۳.۲ درصد و نسبت به فصل قبل ۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
بررسی سهم شاغلان ۱۵ ساله و بیشتر با ساعت کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر حاکی از آن است که ۴۱ درصد شاغلین به طور معمول بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار میکنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است، نشان میدهد در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار میکنند.
برای دریافت متن کامل گزارش مرکز آمار ایران «اینجا» را کلیک کنید.