به گزارش خبرنگار مهر، امیر علی نیک بخش ظهر سه شنبه در نشست مطبوعاتی به مناسبت بیست و سومین هفته کتاب در جمع خبرنگاران به فرهنگ مطالعه اشاره کرد و افزود: فرهنگ مطالعه باعث میشود بسیاری از آسیبها اعم از آسیب های اجتماعی و فرهنگی و خانوادگی کاهش پیدا کند و همچنین سبب ارتقای فرهنگی جامعه میشود.
وی بابیان اینکه ارتقاء سطح مطالعه و کتابخوانی نیازمند تعامل و همکاری همه دستگاههای مرتبط است، ادامه داد: طبق نظرسنجی شورای فرهنگ عمومی کشور در سال ۹۰ سرانه مطالعه در استان زنجان ۹۳ دقیقه و ۲۳ ثانیه است و بر این اساس استان زنجان بعد از استان تهران رتبه دوم را در کشور دارد.
نیک بخش با اشاره به وجود ۱۰۷ باب کتابخانه در سطح استان افزود: در استان زنجان به ازای هر ۱۰ هزار نفر یک کتابخانه وجود دارد که در این شاخص رتبه پنجم کشوری را به خود اختصاص دادهایم که جزءشاخص های پیشرو است.
مدیر کل نهاد کتابخانه عمومی استان زنجان بابیان اینکه زیربنای کتابخانه استان زنجان بیش از ۳۱ هزار مترمربع است گفت: یک میلیون و ۱۰۰ هزار جلد و نسخه کتاب با افزایش قابلتوجهی در استان وجود دارد و متوسط مراجعه به کتابخانهها ۲۱۰ هزار نفر و تعداد صندلیها ۵ هزار ۵۲۴ عدد است.
نیک بخش بابیان اینکه در سطح استان زنجان چهار کتابخانه خیری فعال است، افزود: این تعداد کتابخانه خیر ساز داری فضای فیزیکی مناسب هستند و به لحاظ تجهیزات جزو بهترین کتابخانه های استان محسوب میشوند.
وی گفت: سه مینیبوس به صورت کتابخانه تجهیز شده است که این کتابخانههای سیار به مناطق محروم که امکان تأسیس کتابخانه در آن وجود ندارد، سفرکرده و به ترویج فرهنگ کتابخوانی در این مناطق میپردازند.
نیک بخش با اشاره به کتابخانه ویژه نابینایان گفت: یک کتابخانه ویژه نابینایان در استان وجود دارد که ۸۰ نابینا از آن استفاده میکنند و این اولین کتابخانه عمومی ویژه نابینایان در کشور است.
مدیر کل نهاد کتابخانه عمومی استان زنجان بابیان اینکه در حال حاضر تعداد ۱۳ باب کتابخانه در استان زنجان در دستساخت و یا مطالعه است، افزود: تعداد کتابخانه های مشارکتی ۱۷ باب است که در سال جاری چهار باب کتابخانه یک باب شهری و سه باب روستایی افتتاحشده است.
نیک بخش گفت: طی پنج دوره حدود ۱۰۰ هزار جلد و نسخه کتاب اهدایی به کتابخانهها داشتیم.