به گزارش خبرنگار مهر: یک هفته از وقوع حملات پاریس می گذرد اما با این وجود تهدیدهای گروه های تروریستی داعش و کشف بسته های مشکوک در شهرهای مختلف موجب شده تا آمریکا و کشورهای اروپایی همچنان در وحشت به سر برند. وحشت آفرینان اکنون خود گرفتار وحشت شده اند. کشورهای غربی که با حمایت، تسلیح و تسهیل امر انتقال افراطیون به خاورمیانه بیشترین نقش را در بحرانی شدن وضعیت سوریه داشته اند اکنون خود گرفتار این وضعیت شده اند.
احتمال حمله شیمیایی به فرانسه
نخست وزیر فرانسه امروز پنجشنبه در اظهاراتی از احتمال انجام حملات بیولوژیکی و شیمیایی در کشورش خبر داد. «مانوئل والس» که در حضور نمایندگان پارلمان فرانسه صحبت می کرد در ادامه افزود: نباید هیچگونه احتمالی را رد کنیم. این خطر وجود دارد که با استفاده از سلاح های بیولوژیکی و یا شیمیایی به ما حمله شود.
با وجود گذشت یک هفته از حملات پاریس که ۲۲۹ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی برجا گذاشت فرانسه هنوز در شوک است و وضعیت اضطراری در این کشور تا سه ماه دیگر تمدید شده است.
نخست وزیر فرانسه در ادامه از کشورهای اروپایی خواست تا هر چه سریعتر سیستمی را برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات مسافران پروازهای مختلف تهیه کنند.
انجام شش حمله ضد تروریستی در بروکسل
مقامات امنیتی بلژیک از انجام شش عملیات ضد تروریستی در بروکسل برای بازداشت افراد مرتبط با عوامل حملات جمعه ۲۲ آبان پاریس خبر دادند. این شش عملیات امروز پنجشنبه و با هدف بازداشت افراد مرتبط با عاملی که جمعه ۲۲ آبان در مجموعه حملات پاریس، دست به انفجار انتحاری در نزدیکی ورزشگاه ملی فرانسه زده بود انجام شد.
بعد از حملات جمعه پاریس، و مشخص شدن این نکته تعدادی از عوامل این حمله از کشور بلژیک بوده اند پلیس این کشور عملیات های گسترده ای را برای بازداشت افراد مرتبط با عوامل حملات پاریس انجام داده است.
هدف اصلی حملات امروز بازداشت اعضای خانواده «بلال حدفی» یکی از عوامل حملات پاریس بود. گفته می شود بلال حدفی مدتی را در سوریه بوده و در آن مدت احتمالا به عضویت داعش درآمده است.
فرود اضطراری هواپیمای لهستانی
یک هواپیمای مسافری که از لهستان عازم مصر بود به دلیل ترس از وجود بمب مجبور به فرود اضطراری در فرودگاهی در بلغارستان شد. این هواپیما که ۱۶۱ مسافر داشت در ساعات ابتدایی صبح امروز پنجشنبه مجبور به فرود اضطراری در فرودگاهی در شرق بلغارستان شد.
این هواپیما در مسیر ورشو به مصر در حال پروزار بود که یک مرد ۶۰ ساله مدعی وجود بمب در هواپیما شد. بعد از این اعلام هواپیما مجبور به فرود اضطرری شد و مقامات بلغارستانی بعد از تخلیه مسافران شروع به جستجوی این هواپیما کردند.
تا کنون خبری در مورد کشف بمب در این هواپیما منتشر نشده اما مردی که از وجود بمب خبر داده بود در بازداشت به سر می برد.
تائید مرگ عبدالحمید اباعود
مقامات قضایی فرانسه عصر پنجشنبه خبر کشته شدن «عبدالحمید عبُد» (عبدالحمید اباعود) در حمله روز گذشته پلیس فرانسه به محله سن دونی (سنت دنیس) در حومه پاریس را تائید کردند.
بعد از حملات جمعه ۲۲ آبان پاریس که ۱۲۹ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی برجا گذاشت، از عبداحمید عبُد به عنوان مغزمتفکر این حملات یاد شد.
عبدالحمید یک افراط گرای بلژیکی است که ۲۸ ساله و از اعضای اصلی داعش محسوب می شد. او در سال ۱۹۸۷ در محله مولن بک بروکسل بدنیا آمد و خانواده اش اصالتا مراکشی هستند. یکی از همکلاسی های او می گوید که در مدرسه معلمان و شاگردان کلاس را آزار و اذیت می کرد و یا کیف آنها را بسرقت می برد.
وحشت در نیویورک و کپنهاگ
اما در این میان داعش که مسئولیت حملات پاریس را بر عهده گرفته یک نوار ویدیویی جدید را منتشر کرده که وحشت را به جان آمریکایی انداخته است. در این تصاویر نیویورک به عنوان یک «هدف بالقوه» حملات این گروه مشخص شده است.
در این ویدئوی شش دقیقهای صحنههایی از آماده سازی برای یک عملیات انتحاری و نیز تصاویری از میدان تایمز نیویورک به نمایش درآمده است.
در این رابطه، «استفان دیویس» معاون پلیس نیویورک به رویترز گفت: «برخی از تصاویر این ویدئو جدید نیست با این همه این ویدئو حامل این پیام است که شهر نیویورک همچنان یکی از اهداف اصلی عملیات تروریستی است. »
داعش پیشتر نیز تهدید به انجام عملیات های تروریستی در آمریکا کرده بود.
در اروپا نیز وضعیت اضطراری است و در اغالب مراکز رفت و آمد اصلی مردم یعنی فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، مترو و ... تدابیر امنیتی به شدیدترین شکل ممکن اجرا می شود. در همین رابطه از دانمارک خبر می رسد که در ادامه وضعیت امنیتی برقرارشده در اروپا، پلیس دانمارک یکی از ترمینالهای فرودگاه کپنهاگ را پس از یافتن یک چمدان مشکوک تخلیه کرد.
سخنگوی پلیس دانمارک در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت که این اتفاق ظهر روز چهارشنبه رخ داده است. تخلیه ترمینال فرودگاه در پایتخت دانمارک تنها ساعاتی پس از آن رخ داد که سطح تهدید امنیتی در کشور دانمارک، به درجه دو افزایش یافت.
کپنهاگ، پایتخت دانمارک، سال گذشته نیز شاهد چند حمله تروریستی بود که دو کشته و چند مجروح بر جا گذاشت.
اعدام های جدید داعش
اما این پایان کار داعش نبود و چهارشنبه شب اعلام شد که این گروه تروریستی یک شهروند چینی و نروژی را که مدتی پیش به گروگان گرفته بود اعدام کرد. با انتشار خبرها در مورد کشته شدن یک شهروند چینی و یک شهروند نروژی به دست گروه داعش، پکن میگوید مسببان را به دست عدالت خواهد سپرد.
سخنگوی وزارت خارجه چین نیز میگوید پکن از گزارش «اعدام» شهروند چینی «شدیدا حیرتزده» شده است.
گزارش ها در مورد کشته شدن این دو شهروند،با انتشار تصاویر جسد دو مرد در نشریه انگلیسیزبان داعش، منتشر شده است.
وزارت خارجه نروژ نیز اعلام کرد همچنان در حال تحقیق در مورد گزارشهای منتشرشده است اما تردید زیادی وجود ندارد که شهروند این کشور کشته شده است.
این وضعیت اسفناک در حالی کشورهای غربی را فرا گرفته که فرانسه در تلاش است تا ائتلافی به مراتب گسترده تر و قدرتمندتر از قبل را برای مبارزه با داعش ایجاد کند و در این میان رئیس جمهور این کشور اعلام کرده که برای این کار حاضر است از کشورهای مختلف حتی ایران کمک بگیرد.