به گزارش خبرگزاری مهر، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به فعالیت جهادی مؤسسات قرآنی مردمنهاد، گفت: مؤسسات و فعالان قرآنی عموماً بهصورت غیرانتفاعی و بدون کوچکترین چشمداشت مادی فعالیتهای گستردهای را انجام میدهند و بار اصلی خدمات آموزشی قرآن کریم و ترویج فرهنگ قرآنی در کشور به عهده فعالان و مؤسسات قرآنی مردمی نهادی است که بدون کوچکترین حمایتی به فعالیتهای بزرگی مشغول هستند.
وی بیمه تأمین اجتماعی را از ابتداییترین حقوق فعالان قرآنی دانست و گفت: حداقل خواسته اتحادیه بهعنوان نماینده مؤسسات قرآنی، تلاش برای بیمه نمودن جهادگران عرصه فرهنگی کشور است تا در آینده، اگر این فعالان دچار مشکل شدند، بتوانند از خدمات بیمهای برخوردار شوند و دغدغههای مادی نداشته باشند.
محمدی در ادامه بابیان اینکه یکی از مشکلات اساسی فعالان قرآنی که متأسفانه در دو سال اخیر مشکلات عدیدهای را ایجاد کرده بحث مخدوش شدن بیمه فعالان قرآنی است، گفت: بیمه فعالان قرآنی طرح نسبتاً مناسبی است که بعد از سالها پیگیری در سال ۸۵ مبنی بر بیمه فعالان قرآنی کشور از طریق صندوق حمایت از هنرمندان، روزنامهنگاران و نویسندگان زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم شد، صندوقی که اکنون به نام صندوق اعتباری هنر تغییر نامیافته است و اما اکنون دو سال است که به بهانههای مختلف ازجمله کمبود بودجه و اعتبار، عدمحمایت وزارت ارشاد از صندوق و بهانه جالب دیگری که مطرحشده مبنی بر اینکه صندوق مستقل برای فعالان قرآنی، تأسیس خواهد شد، این بیمه تقلیل یافته است.
وی افزود: هماکنون صندوق اعتباری هنر، پرونده جدید که بههیچوجه دریافت نمیکند و البته تا پیش از قطع بیمه نیز بیمه این فعالان قرآنی از طریق این صندوق با مشکلاتی و محدودیتهای فراوانی که وجود داشت، ساختار تعریفشده و منسجمی برای جامعه قرآنی در تشکیلات صندوق اعتباری هنر وجود نداشت، اما بههرحال کموبیش این بیمه صورت میگرفت.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور خاطرنشان کرد: پروندههای قدیمی این صندوق نیز همگی در حال پالایش هستند؛ پالایشی که به آییننامه آن نیز انتقادات فراوانی وارد است، ازجمله حذف نیروهای ستادی مؤسسات قرآنی.
وی با اشاره به اینکه همان بیمه ناقص نیز بهشدت تقلیل پیداکرده است، گفت: ما پس از تأکید مؤکد بر اینکه یکی از خدمات اساسی که فعالان قرآنی از آن بهره میگیرند، بیمه فعالان قرآنی است، شاهد کمکاری دستگاهها و متولیان امر در این زمینه هستیم، دستگاههایی که پیگیری امور و مسائل مربوط به مؤسسات را به عهده دارند، اما متأسفانه هیچگونه پیگیری و تلاشی در این زمینه نمیکنند.
این عضو گروه تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی، با انتقاد از نهادهایی که ادعاهای متفاوتی را برای دریافت هرچه بیشتر بودجه در زمان تخصیص اعتبارات مطرح میکنند و درواقع هیچ اقدام خاصی را برای خدمت به آنها ارائه نمیکنند، گفت: در زمان اختصاص بودجه به دستگاهها، بسیاری از نهادها خود را در قبال مؤسسات و فعالان قرآنی مسئول میدانند اما متأسفانه درواقع درزمینهٔ حمایت منسجم و ساختارمند از حوزه مردمی قرآنی، متأسفانه اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
محمدی گفت: نمونه بارز این نکته این است که میلیاردها تومان در سال ۹۳ برای فعالیتهای قرآنی هزینه شد، حتی گفته شد که یک مبلغ ۱۰ میلیارد تومانی جهت تشکیل صندوق مستقل حمایت از فعالان قرآنی اختصاص دادهشده است، اما درنهایت این وعده نیز عملی نشد.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت کنونی جامعه قرآنی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی یک کار راهبردی است، گفت: زیبنده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیست و بهواقع غیرقابلتصور است افرادی که در این عرصه جهاد گونه تلاش میکنند، از اولین و تنهاترین حمایت دولتی مانند بیمه تأمین اجتماعی محروم باشند.
مدیرعامل اتحادیه در ادامه خاطرنشان کرد: مسئله بیمه یک مشکل اساسی است که حل آن باید در اولویت قرار بگیرد و همه دستگاهها ازجمله وزارت ارشاد باید مسئولانه در این حوزه ورود کنند، شورای توسعه فرهنگی نیز لازم است در مورد اختصاص بودجه و نظارت بر نحوه کیفیت هزینه کرد این بودجه حتماً نظارت دقیق و شفافی داشته باشد.
وی در پایان گفت: اتحادیه هم بهنوبه خود این مسئله را از مجاری مختلف ازجمله تریبونهای مختلفی که در اختیار دارد، پیگیری و مطالبه میکند، ازجمله دو جلسهای که در این مدت با حضور شخص وزیر تشکیلشده، در این جلسات مسئله را با شخص وزیر نیز مطرح کردیم و قولهای مساعدی گرفتیم، قولهایی که در حد شعار باقی ماندند و تا عمل فاصله بسیاری دارند.