دست اندرکاران نمایش آیینی «نسیان» در یک نشست خبری از انگیزه های خود برای روی صحنه بردن این اثر نمایشی در آستانه فرا رسیدن اربعین حضرت سید الشهدا گفتند.

به گزارش خبرنگار مهر عرفان خداپرست تهیه کننده نمایش آیینی «نسیان» در نشست خبری این اثر نمایشی که روز یکشنبه اول آذرماه در مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی برگزار شد با اشاره به انگیزه های سازمان فرهنگی هنری بشارت در به صحنه بردن این اثر نمایشی توضیح داد: پروژه «نسیان» از خرداد ماه سال جاری استارت خورد و سازمان بشارت بعد از اجرای موفق نمایش «غبار» که با استقبال خوب مخاطبان برگزار شد، تصمیم گرفت پروژه دیگری را آغاز کند. به همین منظور در نتیجه برنامه ریزی هایی انجام گرفت و بعد از طی فراز و نشیب های بسیاری که با آن مواجه بودیم پروژه اجرای نمایش «نسیان» آغاز شد.

وی افزود: متاسفانه بعد از اینکه تصمیم گرفتیم این اثر نمایشی را روی صحنه ببریم متولیان فرهنگی و هنری استقبال خوبی از آن انجام ندادند و ما برای فراهم کردن مقدمات این کار با مشکلات بسیار زیادی مواجه شدیم اما با تمام این موانع سازمان فرهنگی هنری بشارت این کمک و مساعدت را برای ما انجام داد تا بتوانیم پروژه نمایش «نسیان» را به مرحله اجرا برسانیم. البته امیدواریم با توجه به استقبال بی نظیری که مخاطبان طی اجرای قبلی «غبار» به عمل آوردند حداقل بتوانیم در ایام فاطمیه شاهد اجرای دوباره نمایش «غبار» باشیم.

اجرایی متفاوت در آستانه اربعین حسینی

محمدرضا مداحیان کارگردان نمایش «نسیان» نیز در این نشست خبری بیان کرد: در اجرای این پروژه سنگین بسیاری از هنرمندان و دوستان سهم داشتند. این پروژه نتیجه ماه ها تلاش دوستان و هنرمندانی است که حق استادی بر گردن من دارند. من می توانم بگویم که این پروژه از جمله پروژهای نمایشی این سال های تئاتر ایران است که خیلی از اتفاقات نمایشی آن برای اولین بار می افتد. ما در این پروژه تلاش کردیم تا از کارهای قبلی مان کمی فاصله بگیریم. من حتم دارم با اتفاقات ویژه ای که برای این نمایش که توسط دوستان هنرمندی که حق استادی بر گردن من دارند، انجام گرفته است مخاطب شاهد یک اجرای متفاوت از یک نمایش ویژه حضرت سید الشهدا در مجموعه برج آزادی خواهند بود.

اردلان شجاع کاوه یکی از بازیگران این اثر نمایشی هم در این نشست توضیح داد: بابک صفی خانی به عنوان نویسنده نمایش «نسیان» اشراف کاملی به تاریخ اسلام دارد. او در این نمایش تلاش کرده بخشی از تاریخ حکومت بنی امیه را به نمایش بگذارد و بنده هم به عنوان یکی از اعضای گروه اجرایی به عنوان ایفاگر نقش یزید با پروژه همکاری می کنم. به هر حال دوستانی که این نمایش را برای اجرا آماده کردند با اعتقاد کار را به مرحله اجرا رسانده اند و من بسیار خوشحالم که در کنار عزیزان به عنوان بازیگر حضور دارم.

درست انتخاب کنیم

صابر خراسانی شاعر و یکی از اجراگران نمایش «نسیان» هم با اشاره به حضور خود در این اثر نمایشی گفت: چهار سال است که با گروه های مختلف تئاتری همکاری می کنم. البته اولین همکاری من به نمایش «نور و نی» سید جواد هاشمی بر می گردد که باعث ورود من به این عرصه شد. وقتی هم که پیشنهاد سازمان فرهنگی هنری بشارت برای حضورم در این اثر نمایشی ارائه شد تصور کردم با توجه به حضور مستمری که در عرصه صحنه و اجرای اشعارم دارم می توانم در این نمایش نیز مانند نمایش «غبار» حضوری داشته باشم که می تواند مورد توجه مخاطب قرار گیرد. اما وقتی با متن و شیوه اجرای کار آشنا شدم متوجه این موضوع شدم که در مسیر متفاوتی قرار گرفتم که با اجراهای رایج صحنه ای تفاوت زیادی دارد.

وی ادامه داد: شعر یک رسانه است که وقتی با نگاه نمایشی و کارگردانی ترکیب شود اتفاقات جالب توجهی می افتد که حداقل برای من باعث به وجود آمدن تجربیات خوبی بود. این تجربیات به قدری برای من ارزشمند و ثمر بخش است که حتی از این پس تلاش می کنم از این تجربه های بازیگری در اجراهای صحنه ای خود نیز استفاده کنم. به اعتقاد من در این نمایش همه ما یک مدیر کاروان هستیم که می خواهیم به عتبات عالیات برود و به نظر من عزیزانی که امسال نتوانستند به پیاده روی اربعین بروند، می توانند به دیدن نمایش ما بیایند و در این فضای معنوی حضور داشته باشند.

این شاعر جوان در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه نمایش «نسیان» یک گوشزد به مردم برای اشتباه انتخاب نکردن است، تصریح کرد: ما در «نسیان» سعی کردیم به مردم گوشزد کنیم که اگر انتخاب اشتباه داشته باشیم ممکن است بعدها در گذر زمان نتوانند آن انتخاب اشتباه را جبران کنند. ما با این نمایش می خواهیم به مردم نشان دهیم که انتخاب درست موضوع بسیار مهمی است که باید بیشتر از اینها به آن توجه کرد. همه ما در این نمایش می خواهیم به مردم بگوییم که اگر انتخاب اشتباه داشته باشند دچار نسیان و فراموشی می شوند و شاید حتی دیگر فرصتی برای جبران این انتخاب اشتباه وجود نداشته باشد.

این شاعر با اشاره به جزییات حضور خود در این اثر نمایشی بیان کرد: ما در این نمایش سعی کردیم در بحر طویل هایی که برای کار در نظر گرفته ایم مردم را به گذشته ببریم و دوباره آنها را به امروز بازگردانیم. به هر حال امیدوارم حضور بنده در این نمایش به عنوان فردی که در جامعه کار مذهبی انجام می‌دهم، بتواند لحظه‌ای دل مردم را بیشتر متوجه آل الله کند. البته گرچه تالار نمایشی های ما کوچک است اما حتم دارم کاری که برای سید الشهدا(ع) اجرا می‌شود قطعا دست حضرت زهرا (س) نیز در آن وجود دارد.

در خواست میرطاهر مظلومی از رسانه‌ها

میرطاهر مظلومی یکی دیگر از بازیگران نمایش «نسیان» نیز در این نشست رسانه ای گفت: قبل از هر چیزی می خواستم به این نکته اشاره کنم که بهتر است اصحاب رسانه در جریان قرار بگیرند. ما در اجرای نمایش «غبار» شاید حضور بی نظیر تماشاگران بودیم که حتی صف حضور تماشاگرات در بعضی روزها به خیابان جمهوری هم رسید اما متاسفانه هیچ رسانه ای این موضوع را منعکس نکرد. به اعتقاد من حضور نهادهایی چون سازمان بشارت که از اجرای چنین آثار پشتیبانی می کنند غنیمت بزرگی است که در جریان فعالیت های تئاتری کشورمان بسیار کم است. به اعتقاد من منشور اخلاقی این سازمان خدمتگذار امام حسین (ع) بودن است که باید انعکاس پیدا کند.

وی درباره انگیزه های حضورش در این اثر نمایشی توضیح داد: گروه بازیگران نمایش افرادی هستند که به نظر من از قبل برای آنها دعوتنامه ارسال شده است. من بعد از اینکه پس از نمایش «غبار» به این نمایش دعوت شدم به این اعتقاد رسیدم که بازی در چنین آثاری نیازمند دعوتنامه معنوی است که خوشبختانه شامل حال من شد. البته یکی از نکات دیگری که می تواند هم برای من و همه مخاطبان اثر جالب توجه باشد معنی این اثر نمایشی است که در بشر امروزی موضوع فراموشی نکته بسیار مهمی است. بشر امروزی ما فراموش کار است و گاهی محبت های را فراموش می کند.