آیت الله تسخیری گفت: گفتگوی میان ادیان به این معنا نیست که هر کدام مان برتری دین مان را بیان کنیم و حقانیت یک مذهب یا بطلان دیگری را مطرح کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین رونمایی از كتاب «ایران، مهد همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان» به همت مركز گفت‌وگوی ادیان و تمدن‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با حضور رهبران اقلیت‌های دینی در ایران، امروز صبح در محل حسینیه الزهرا (س) این سازمان برگزار شد.

آیت الله تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام در این نشست گفت: مسئله دین مسئله قلبی است. «لا اکراه فى الدّین قد تَبَیّن الرّشدُ مِن الغىِّ...» آیه قرآنی عظیمی است که رابطه بین مسلمانان را مشخص می کند. واقعیت این است که اگر ما روابطمان را بر اساس قسط ترویج دهیم به انسانیت نزدیک تر شده ایم.

تسخیری بیان کرد: زندگی مسالمت آمیز به معنی ذوب همه ادیان در هم نیست. زندگی مسالمت آمیز چند بعد دارد. از جمله اینکه همه ادیان ویژگی اخلاقی خود را حفظ کنند اما نکات مهمی را باید رعایت کنند. قانون اساسی را باید رعایت کنند، حقوق مساوی شهروندی در حد ممکن و تعاون اجتماعی و تعادل اجتماعی شامل همه باشد. سوم اینکه فعالیت های مذهبی و عبادات هر قوم بدون خدشه وارد کردن به دیگری آزاد باشد.

وی تصریح کرد: مشارکت همه در تحقق مصالح عامه و دفاع از جامعه و ترقی آن ویژگی و ابعاد زندگی مسالمت آمیز است. اینها مظاهر شاخص زندگی مسالمت آمیز است. حتی ما در جامعه ایرانی می توانیم از این مرحله هم عبور کنیم و به مرحله تعامل و مودت بین ادیان برسیم که به نظرم قانون اساسی اینها را بیان کرده است.

تسخیری اظهار داشت: اگر ما مسائل گفتگوی بین ادیان را مطرح کردیم به این مقصود نیست که هر کداممان برویم و برتری دینمان را به دیگری بیان کنیم. رهبری می گوید گفتگوی ما با رهبران ادیان دیگر روی این نکته متمرکز است که حقانیت یک مذهب یا بطلان دیگری را مطرح نکنیم. ما می خواهیم به یک نقطه مشترک برسیم و آن جهاد با فکر، ایمان و بیان و نه جهاد با اسلحه است.