مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه نظام بانکی به دنبال مسیرهای مختلف برای عرضه خدمات مالی از طریق بازار پول است، گفت: باید از دارایی‌‌های موجود کشور برای پروژه‌ها تامین مالی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدهاشم بت‌شکن امروز در پانزدهمین همایش سیاست‌های توسعه مسکن در ایران با اشاره به اینکه بانک مسکن به دنبال راهکارهای جدید تامین مالی است، گفت: کشور در تنگنای مالی عجیبی قرار دارد و با این شرایط نمی‌توان به منابع بودجه‌ای اتکا کرد، بنابراین در این شرایط نیازمند دانش جدید مالی بدون اتکا به منابع بودجه‌ای هستیم.

وی با بیان اینکه باید از دارایی‌ های موجود کشور برای پروژه‌ها تامین مالی کنیم، افزود: یکی از مهمترین روش‌هایی که امروزه از آن استفاده می‌کنند تامین مالی ساختار یافته با روش‌ مدیریت‌ دارایی‌ها است. در دنیا هر مگاپروژه از طریق ۴ روش تامین مالی می‌شود که این روش‌ها اعم هستند از سرمایه تودیعی سهامداران، وام و خطوط اعتباری بانکی، اوراق بدهی و منابع نهادهای بین‌المللی.

مدیرعامل بانک مسکن با اعلام اینکه در سال ۲۰۱۲ بیشترین سهم با ۸۰ میلیارد دلار متعلق به وام و خطوط اعتباری بانکی بوده و ۱۰ میلیارد دلار پروژه هم از طریق اوراق قرضه ساخته شده است، اظهارداشت: قوانین خوبی برای مشارکت بانک‌ها در ساخت پروژه‌ها تعریف شده است و نظام بانکی به دنبال مسیرهای مختلف برای عرضه خدمات مالی از طریق بازار پول است که البته خدمات غیر مالی هم با محوریت بازار سرمایه و بیمه باید ارائه شود.

بت شکن با اشاره به اینکه موضوع اصلی در نظام بانکی مشتری‌مداری است و از این رو تسهیلات متنوع و متفاوتی از جمله صندوق پس‌انداز ساخت مسکن، صندوق پس‌انداز مسکن یکم، سپرده ممتاز و اوراق حق‌تقدم را برای مشتریان با نیازهای متفاوت عرضه می‌کنیم، گفت: تعریف دارایی‌های خاص و منحصر به فرد را که می‌توان برای تامین مالی هر پروژه در نظر گرفت از مزایای روش‌های جدید است همچنین انعطاف‌پذیری و انتقال ریسک از دیگر مزایای تامین مالی ساختار یافته است.

وی با اشاره به اینکه همچنین تبدیل به اوراق کردن دارایی‌ها، تامین مالی دریافتی‌ها، تامین مالی پروژه‌ها، تامین مالی لیزینگ، تامین مالی خرید سهام از جمله اقداماتی است که می‌توان با استفاده از روش جدید مالی ساختار یافته و مدیریت دارایی‌ها انجام داد، افزود: نظام بانکی کشور عمدتا وثیقه محور است اما در این نظام تامین مالی جدید وثیقه خود پروژه و طرح است.

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید براینکه نرخ سود بانکی برای مشارکت بسیار بالا است، اظهارداشت: در حال حاضر نرخ سود مشارکتی بانک‌ها ۲۴ درصد است که عدد قابل توجهی است این درحالی است که در دنیا با نظام‌های جدید مالی پروژه‌ها را با نرخ‌های متعارف دو تا سه درصد از منابع خارجی انجام می‌دهند.

برچسب‌ها