به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، معاون هماهنگی و برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان، در دومین جلسه بررسی راهکارهای مقابله با گیاه «سنبل آبی» هدف از تشکیل این جلسه را رسیدن به وفاق و اتحاد و یک برنامه مشترک در پروژه کنترل این گیاه مهاجم عنوان و بیان کرد: کنترل و جلوگیری از رشد بی رویه این گیاه با همکاری و تلاش مجدانه دستگاه های ذیربط به دست می آید.
کیمیا تنهایی به رشد بی رویه سنبل آبی در آبگیر عینک رشت اشاره کرد و افزود: در گام اول پیشنهاد این است که آن را محصور کنیم تا تکثیر آن به حداقل و تحت کنترل قرار گیرد. سپس پژوهشکده آبزی پروری به کمک سازمانهای ذیربط مطالعه و پژوهش های لازم را انجام داده و نتایج را منعکس کند.
وی با بیان اینکه برای نابودی این گیاه یک روش جواب نمی دهد بلکه باید تمامی روش ها و نظرها جمع آوری، مطالعه و سپس استفاده شود، خواستار ارائه طرح های پیشنهادی از سوی دستگاه های مرتبط شد.
تنهایی بر آموزش و اطلاع رسانی به مردم تاکید کرد و ادامه داد: حرکت نمادین اخیر محیط زیست و اداره زندان در جمع آوری گیاه سنبل آبی در تالاب انزلی ستودنی است زیرا حداقل مزایای این اقدام، آشنایی مردم از اثرات منفی و خطرناک این گیاه سمی است.
معاون پژوهشکده آبزی پروری نیز در این جلسه، با بیان اینکه بهترین مکان برای آزمایش «سنبل آبی» آبگیر عینک است، گفت: با تشکیل دبیرخانه کنترل و مقابله با گیاه فوق، انواع راهکارهای بیولوژیک و نظرات کارشناسان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
علیرضا ولی پور تصریح کرد: برداشت گیاه با دست مطمئنا کافی نیست و باید آزمایشات لازم برای مقابله با این گیاه مهاجم انجام شود.
وی افزود: با آزمون و خطا در آبگیر عینک رشت که نسبت به تالاب انزلی وسعت بسیار کمتری دارد، می توانیم روش های مناسب برای مقابله با این گیاه مهاجم را در تالاب انزلی بیابیم.