به گزارش خبرنگار مهر، حجت الله قصابی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران به پیشگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان زنجان اشاره کرد و افزود: پیشگیری از تغییر کاربری اراضی عامل مهم و اساسی برای جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی است و باید به جدیت توجه شود.
وی به تغییر کاربری در اراضی کشاورزی استان زنجان اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی به جد با افرادی که به اراضی کشاورزی آسیب وارد کرده و ساخت و ساز می کنند برخورد می کند.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: میزان اراضی کشاورزی از شروع انقلاب از ۱۸.۵ میلیون اراضی کشاورزی به ۱۶.۵ میلیون هکتار در حال حاضر رسیده است.
قصابی تاکید کرد: با افزایش جمعیت و نیاز به تامین مواد غذایی باید زمین حفظ شود چرا که زمین نعمت است و نباید با تغییر کار بری اراضی کشاورزی این نعمت بزرگ را از دست بدهیم.
وی به تغییر کاربری اراضی در استان زنجان اشاره کرد و افزود: این موضوع در استان کنترل شده ولی فرهنگسازی در کاهش تغییر کاربری اراضی بسیار موثر است.
قصابی گفت: به علت این که تغییر کاربری از نظر اقتصادی سود آور است افراد اقدام به تغییر کاربری می کنند.
وی بر اطلاع رسانی و تاثیر آن در کاهش تغییر کاربری اراضی کشاورزی اشاره کرد و افزود: با این کار جلوی بسیاری از مشکلات هم گرفته می شود.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان زنجان تصریح کرد: مقابله با تغییر كاربریهای غیرمجاز در اراضی كشاورزی امسال با جدیت بیشتری پیگیری میشود.
قصابی افزود: از ۵۰ قطعه باغشهر هر كدام به مساحت دو هزار هكتار، ۱۷ قطعه غیرمجاز شناخته شده و برخورد قانونی با مالکان این باغ شهرها انجام گرفته است.
وی ابراز کرد: برخی افراد، به صورت خودمعرف در خصوص اعمال قانون برای اراضی تغییر كاربری غیرمجاز به سازمان مراجعه میكنند. در ساخت و سازهای غیرمجاز، سیاست سازمان مقابله با تبعیض است و برخورد با افرادی که تغییر اراضی کشاورزی دارند یکسان است.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: مسیر قانونی لازم در خصوص هر پرونده متفاوت است و برای همه تخلفات نسخه یكسان نیست. در واقع ممكن است پروندهها همزمان به مراجع قانونی ارجاع داده شوند، ولی مدت زمان رسیدگی به هر كدام با توجه به مقتضیات متفاوت است.
قصابی خاطر نشان کرد: ما اغماضی در برخورد با متخلفان نداریم و در واقع نحوه اعمال قانون در خصوص باغشهرها در مرحله اول بستگی به این دارد كه آیا مجوز این قطعات با تحتفشار قرار دادن مسئولان وقت صادر شده یا اینكه باغهای مذكور بدون مجوز احداث شده است.
وی افزود: خوشبختانه در حال حاضر هیچ ساخت و ساز غیرمجازی در استان زنجان منتسب به دستگاههای دولتی نیست و اولین باغشهری كه مورد اعمال قانون و تخریب قرار گرفت منسوب به كاركنان منابعطبیعی بود.
قصابی افزود: ساخت و ساز در اراضی کشاورزی غیرمجاز است و سازمان نگاه یکسان به دانه درشت ها و مردم عادی دارد.
وی تصریح کرد: از سال ۸۵ به بعد، تغییر كاربری غیرقانونی اراضی علاوه جریمه نقدی، مشمول تخریب نیز میشود و قانون مبارزه با تغییر كاربری غیرمجاز در وهله اول پرداخت سه برابر ارزش زمین به حساب دولت و در نهایت تخریب و بازگرداندن اراضی به حالت سابق خود است.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: هدف وزارت جهادكشاورزی در همه دولتها سازندگی است و تخریب اراضی تنها مختص زنجان نیست و در واقع رسیدگی به وضعیت ساخت و سازهای غیرمجاز خارج از محدوده شهرها بر عهده سازمان جهادكشاورزی است و این مجموعه در برخورد با تخلفات دانه درشت ها اغماضی ندارد.
قصابی افزود: متاسفانه در مقطعی از زمان، تغییر كاربریهای غیرقانونی با جدیت پیگیری نشد و این مسئله موجب شد كنترل از دست دولت خارج شود و تغییر کاربری اراضی کشاورزی توسعه پیدا کند.
وی ابراز کرد: سالانه به صورت بیرویه چهار هزار هكتار از اراضی كشاورزی مورد ساخت و سازهای غیرمجاز قرار می گیرد که پیامدهای منفی به دنبال دارد.
مدیر امور اراضی جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: یکی از سیاست های مهم سازمان جهاد کشاورزی این است که جلوی توسعه تغییر کاربری اراضی کشاورزی را بگیرد.