به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه رای الیوم در مطلبی با اشاره به تاثیر کاهش قیمت نفت بر عربستان سعودی و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس آورده است: محمد بن سلمان جانشین ولیعهد و رئیس کمیته عالی اقتصاد عربستان از کاهش بسته های حمایتی انرژی و آب و اعمال مالیات ارزش افزوده بر برخی کالاها خبر داده است که مفهوم آن شروع سیاست های ریاضت اقتصادی در عربستان و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس است.
این رسانه می نویسد: این اقدامات بی سابقه به سبب کاهش قیمت نفت به زیر پنجاه دلار برای هر بشکه و نیز تبدیل شدن مازاد درآمدهای بودجه کشورهای حوزه خلیج فارس در طی سالیان قبل به کسری بودجه حدود ۱۸۰ میلیارد دلاری سالانه است.این رقم با توجه به ادامه کاهش قیمت نفت در پنج سال آینده بالاتر هم خواهد رفت.
رای الیوم آورده است: کشورهای حوزه خلیج فارس سالانه ۲۷۵ میلیارد دلار به سبب کاهش قیمت نفت زیان می بینند و این به علت تصمیم سعودی ها برای کاهش قیمت نفت در حدود یک سال و نیم قبل به بهانه حفظ سهمیه سازمان اوپک در بازارهای جهانی و ورشکسته کردن شرکت های تولید نفت شل است.تصمیمی که درواقع دلایل سیاسی داشت و هدف آن فشار به اقتصادهای روسیه و ایران به سبب حمایت از نظام سوریه بود.
این رسانه عرب زبان بیان کرد: اقدامات ریاضت اقتصادی سبب ورشکستی برخی شرکتها و بالارفتن بیکاری می شود به ویژه که بیکاری در میان جوانان عربستانی به ۴۰ درصد رسیده است.
رای الیوم می نویسد: صندوق بین المللی پول در گزارشی بدبینانه درباره اقتصادهای کشورهای حوزه خلیج فارس، سیاست های ریاضت اقتصادی را چاره ساز ندانست.
این رسانه می افزاید: این اقدامات تاثیرات منفی خواهد داشت.اوضاع سیاسی در منطقه بحرانی است.بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات و قطر درگیر جنگ فرسایشی در یمن و سوریه هستنند و هزینه های این جنگ فرسایشی زیاد خواهد شد.
رای الیوم در پایان می نویسد: بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس با دادن رشوه به شهروندان از طریق پاداش و بالابردن دستمزدها تلاش کردند که مانع شکل گیری اعتراضات مردمی شوند اما سیاست های ریاضت اقتصادی و کسری بودجه همه این استراتژی ها جزیی یا کلی را بر باد خواهد داد.