به گزارش خبرنگار مهر، احد جاودانی صبح دوشنبه در جمع عزاداران حسینی حراستهای کل استان و کارکنان ارشاد مازندران گفت: همه ما در این امر متفقالقول هستیم که حضرت امام خمینی (ره) یک اسلامشناس حقیقی بودند و اسلام را بهخوبی معرفی کرد و این امام والامقام تمام آثار شهید مطهری را تأیید کرده و کتاب حماسه حسینی این شهید را توصیه کردهاند.
جاودانی گفت: همایش و مسابقهای با عنوان حماسه حسینی را تدارک خواهیم داد و به پنج نفر از برگزیدگان مسابقه حماسه حسینی، کمکهزینه سفر به کربلای معلا از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تعلق خواهد گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: ما باید بخشهای مختلف و ابعاد گوناگون حماسه امام حسین علیهالسلام را به نحو احسنت به اقصی نقاط عالم منعکس کنیم، این قیام الهی الگویی بزرگ برای انسانیت است.
این مسئول فرهنگی و هنری استان، بر لزوم تبیین نهضت عاشورا برای نسل جوان و نوجوان تأکید کرد و افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از فعالیتهای اعتقادی در گسترش فرهنگ حسینی، امربهمعروف و نهی از منکر و فرهنگ غنی قرآن و عترت از هیچ تلاشی فروگذار نیست.
حجتالاسلام محمدصادقی واعظ استاد حوزه و دانشگاه نیز افزود: کربلا بعد از ۱۴ قرن نکات و درسهای ارزندهای برای ما به ارمغان آورده، ابعاد و اهداف قیام آن حضرت محصور به آن زمان و مکان نبوده و به تمام بشریت پیامی عمیق ارسال کرده است.
حجتالاسلام صادقی واعظ گفت: گاندی مصلح هند که به استعمارگریها پایان داد در پایان عمرش نامهای به دخترش نوشت و الگوپذیری خود از تاریخ کربلا و نهضت حسینی را عنوان کرد و امام خمینی (ره) نیز در بیانات خود فرمود این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگهداشته است.
صادقی واعظ گفت: نخستین درس کربلا ثابتقدم بودن درراه و مقاومت در مسیر اسلام است که در زیارت عاشورا دو بار به آن اشارهشده است و حاکی از اهمیت این موضوع دارد.
وی از سستی و ضعف نشان دادن درراه بهعنوان مقدمات شکست یادکرد و اذعان کرد: انسانهایی که سستعنصر باشند نمیتوانند به سرمنزل مقصود برسند ولی ایستادگی در برابر تحریمها، سختیها، زحمتها و ... تنها با روحیات مقاومتی میسر خواهد بود و نتیجهٔ آن نیز پیروزی و سربلندی است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به حادثه کربلا و انعکاس گستردهٔ مجاهدتهای لشکر اسلام، گفت: ثبات قدم درراه اسلام به سرافرازی منجر میشود و انسان را عاقبتبهخیر میکند ولی پافشاری در مسیر باطل منجر به مقابله با امام عصر میشود.
صادقی واعظ ضمن اشاره به درسهای کربلا و حوادث شگرف این حماسهٔ عظیم، قضاوت در حق انسانها از روی ظاهرشان را کار ناروایی دانست و گفت: ما خدا نیستیم و حق قضاوتهای عجولانه نداریم، چراکه منجر به تضییع حقوق دیگران خواهیم شد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اسلام برای آبروی مؤمن اهمیت زیادی قائل شده است، پس ما نیز نباید بدون تحقیق و بدون آگاهی به کسی تهمت بزنیم و آبرویی را بیجهت بیآبرو کنیم، ما باید زاویه دید خودمان را تغییر دهیم و مثبت نگری را تقویت کنیم، انسانهای منفی نگر چیزی جز افسردگی در وجودش نفوذ نمیکند.
وی با اشاره به تفاوت نگاههای دشمنان امام حسین علیهالسلام و حضرت زینب سلامالله علیها، گفت: حضرت زینب سلامالله علیها طبق بیان خود در کربلا چیزی جز زیبایی و مثبت نگری و اوج وفاداری ندید ولی دشمنان آن حضرت شکست و خونریزی دیدند که حاصل نگاه رذالت گونهٔ آنان است.
صادقی هدف قیام امام حسین علیهالسلام را نجات بشریت از جهل و گمراهی عنوان کرد که از دل آن مقاومت، ایثار، هدایت، عشق به خدا، وفای به عهد، امربهمعروف و نهی از منکر و جمیع سجایای اخلاقی و اعتقادی قابلمشاهده است.