محمد حسن قديري ابيانه در گفت و گو با خبرنگار"مهر" در مشهد، با بيان اين مطلب افزود: سال گذشته درآمد نفتي ايران 30 ميليارد دلار بود كه اين رقم در سال جاري به 40 ميليارد دلار رسيد.
به گفته وي اين مقدار 2 تا 3 برابر درآمدهاي نفتي ايران در بسياري از سالهاي انقلاب بوده است و اين توقع را در افكار عمومي به وجود آورده كه با آن بتوان بسياري از مشكلات جاري كشور را حل كرد و حتي اين درآمدها بر سر سفره مردم بيايد.
وي افزود: در اين مدت رقم بدهي هاي خارجي ايران به حدود 20 ميليارد دلار است كه بايستي از بابت آن سود نيز پرداخت كنند .
اين دكتراي علوم استراتژيك گفت: اگر فرض كنيم اين درآمد صرف هيچ يك از ضروريات كشور مثل دفاع و امنيت، عمران و آباداني و آموزش و درمان نشود و به طور مستقيم در بين مردم تقسيم شود با فرض جمعيت 70 ميليوني و بر اساس دلار 90 تومان ماهيانه 42 هزار تومان به هر ايراني مي رسد و با كسر هزينه هاي استخراج و صادرات نفت در اوج درآمدهاي نفتي سهم هر فرد ايراني 40 هزار تومان خواهد بود.
سفير اسبق ايران در واتيكان تاكيد كرد: در محاسبه درآمدهاي نفتي بايد به اين نكته توجه كرد كه به دليل افزايش قيمت جهاني نفت، قيمت جهاني كالاها و محصولات نيز افزايش مي يابد و در نتيجه ايران مجبور است براي نيازهاي وارداتي خود هزينه هاي بيشتري متقبل شود.
وي با اشاره به صادرات غير نفتي ايران نيز گفت : قرار بود رقم صادرات غير نفتي در سال جاري به رقم به سابقه 10 ميليارد دلار برسد اما اين رقم محقق نشد.
قديري ابيانه ادامه داد : در يك حساب سر انگشتي اگر سود صادرات را 10 درصد فرض كنيم در اين صورت سود صادرات غير نفتي به يك ميليارد دلار خواهد رسيد كه در صورت توزيع تنها در بين مردم به هر نفر 10 هزار تومان در ماه مي رسد و سهم هر فرد از سود حاصل از صادرات غير نفتي فقط « هزار تومان » در ماه خواهد بود.
اين دكتراي علوم استراتژيك خاطر نشان كرد : با افزودن اين رقم و 40 هزار تومان ماهيانه سهم هر نفر از صادرات نفتي در مجموع 41 هزار تومان در ماه خواهد بود.
وي نتيجه گرفت : اين محاسبات نشان مي دهد بايد در توقعات از دولت و نيز در ارزيابي عملكردها اين واقعيات را نيز در نظر گرفت.
وي در بخش ديگري از اين گفت و گو با بيان اينكه پيش بيني مي شود جمعيت ايران در چشم انداز 20 ساله به 90 الي 100 ميليون نفر برسد اظهار داشت : اين در حالي است كه منابع نفتي رو به كاهش و جمعيت نيز رو به افزايش است و در اين شرايط بايد راههايي براي هزينه صحيح اين درآمدها يافت .
قديري ابيانه در اين زمينه ادامه داد : استراتژي غرب در برابر ملل مسلمانان ترويج مصرف گرايي بوده است كه متاسفانه اين امردرلايه هاي اجتماعي جامعه ما نيز رسوخ كرده است.
وي به مطالعات سال 2000 انسيتو سياست خاورميانه واشنگتن اشاره و تصريح كرد : اين انسيتو تاكيد مي كند بايد صادرات كالاهاي مصرفي به ايران از سر گرفته شود كه نتيجه اين امر كم شدن ارز خارجي موجود در ايران خواهد بود و در نهايت به تضعيف اقتصاد ملي ايران مي انجامد.