عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هفتم و هشتم شورای اسلامی گفت: موانع گسترش فرهنگ وقف نیازمند پژوهش فرهنگی و اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد آرین منش، نماینده سابق مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: وقف یک سابقه طولانی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما دارد و تاریخچه آن به قبل از ظهور اسلام در کشور ما بر می گردد.

وی با یادآوری این که پیش از اسلام علاوه براین که در تمام ادیان به وقف نگاه ویژه ای داشتند، اظهارداشت: در ایران هم این سنت حسنه جایگاه مناسبی داشته است.

آرین منش با اشاره به این که احسان و نیکوکاری جز برترین فضایل انسانی است، خاطرنشان کرد: قرآن، سنت و مصلحان اجتماعی هم منادی وقف و انجام کار خیر و تخصیص اموالشان در راه مصالح عمومی بوده اند.

وی در ادامه تصریح کرد: علیرغم توصیه های موکد دین اسلام و سابقه وقف در ایران، متاسفانه آنگونه که شایسته بوده فرهنگ وقف در کشور ما نهادینه نشده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم شورای اسلامی با تاکید براین نکته که موانع توسعه این فرهنگ در ایران نیازمند انجام یک سری مطالعات و پژوهش های اجتماعی است، گفت: علت های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی می تواند دخیل باشد که نیازمند پژوهش است.

آرین منش عنوان کرد: وقف نمادی از روحیه خیرخواهی و تعاون و مشارکت جمعی است و بسترهای آن در جامعه وجود دارد وبا توجه به وجود زمینه های فرهنگی وقف باید بیش از پیش در خصوص گسترش این فرهنگ ممتاز اسلامی تلاش شود.

آرین منش در خصوص اقدام شخصی خود در زمینه وقف اظهارداشت: من به عنوان کسی که فرهنگی هستم و در نمایندگی هم در کمیسیون فرهنگی مجلس نایب رئیس بودم و سازمان اوقاف و امور خیریه مرتبط با کمیسیون فرهنگی بوده است، ارتباط تنگاتنگی با این سازمان داشته ام و هرگونه کمکی نیز در جهت رفع موانع قانونی در مجلس های هفتم و هشتم انجام داده ام.