به گزارش خبرنگار مهر، پس از دریافت اطلاعاتی از برخی مدارس ملارد مبنی بر شیوع شپش در این شهرستان، گزارشی در آبان ماه گذشته تحت عنوان تاخت و تاز شپش ها در ملارد/ از محدودیت اعتباری تا کمبود مربی بهداشت، در این خبرگزاری منتشر شد که با ورود جدی آموزش و پرورش این شهرستان و همکاری شبکه بهداشت و درمان این منطقه بیماری مذکور مرتفع شد.
محمد قادری تفرشی رئیس آموزش و پرورش شهرستان ملارد در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت:پس از انتشار گزارش خبرگزاری مهر، ۲۵ هزار و ۸۰۰ دانش آموز ملاردی مورد معاینه قرار گرفتند و از این تعداد، تنها هزار و ۱۹ محصل مبتلا شده بودند که این آمار موید ابتلای کمتر از چهار درصدی این گروه به شپش بود.
وی افزود: تعداد مبتلایان در مقایسه با کثرت جمعیتی موجود ناچیز است اما با این وجود مجموعه آموزش و پرورش با تلاش ۱۸ مربی بهداشت و ۶۰ رابط سلامت و همکاری شبکه بهداشت و درمان، نسبت به درمان قطعی این گروه دانش آموزی اقدامات لازم را در دستور کار قرار داد و خوشبختانه در حال حاضرقریب به ۱۰۰ درصد از مبتلایان، درمان قطعی شده اند.
مدارس ملارد عامل شیوع شپش نیستند
رئیس آموزش و پرورش شهرستان ملارد با اشاره به مهاجر پذیری این منطقه گفت:بطور معمول آغاز سال تحصیلی و بازه زمانی ۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت، دو مقطع بروز و شیوع این بیماری محسوب می شود.
وی افزود: به واقع دور شدن دانش آموزان از نظارت های رابطین سلامت و مربیان بهداشت مدارس در تعطیلات تابستانی و نوروزی باعث فراهم شدن بستر و زمینه شیوع این بیماری می شود که با عنایت و دقت نظر والدین و حفظ بهداشت فردی از سوی دانش آموزان، می توان از بروز مجدد چنین معضلاتی در آینده پیشگیری کرد.
ضرورت افزایش تعداد مربیان بهداشت در شهرستان ملارد
قادری تفرشی با اشاره به رشد قابل توجه جمعیت دانش آموزی در ملارد عنوان کرد: با عنایت به بافت جمعیتی و موقعیت منطقه ای این شهرستان لزوم افزایش تعداد مربیان بهداشت در این ناحیه احساس می شود.
وی افزود: بطور یقین با جذب و استخدام تعداد بیشتری از مربیان بهداشت، امکان نظارت ها و معاینات بهداشت و سلامت به نحو مطلوب تری محقق می شود.
رئیس آموزش و پرورش ملارد یادآور شد: به رغم کمبودهای موجود، با اتخاذ تدابیر مقتضی و همت و تلاش مضاعف مربیان بهداشت و رابطین سلامت، خلأ و کمبودها جبران شده ودر سایه این همت و همدلی به توفیقات شایسته ای نائل شده ایم.