به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران درباره ماده واحده این طرح گفت: در ماده واحده این طرح آمده است شهرداری تهران موظف است برش سال سوم برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران در چارچوب طرح ها و پروژه های مشخص و اهداف کمی برنامه و سنجه ها و شاخص های اندازه گیری عملکرد و همچنین گزارش مقایسه ای از برنامه مصوب و عملکرد سال اول و ۶ ماهه اول سال دوم برنامه را با تحلیلی از کیفیت برنامه مصوب و دلایل عدم تحقق احتمالی برخی از اهداف برنامه یاد شده را تا ۱۵ دیماه سال ۹۴ به شورای اسلامی شهر تهران ارائه نماید.
وی افزود: شهرداری تهران مایل بود عملکرد برنامه را همزمان با لایحه ارائه کند اما ما درخواست داشتیم دو هفته زودتر این گزارش به شورا ارائه شود تا زمان کافی برای بررسی آن وجود داشته باشد.
به گفته دبیر، بر اساس این مصوبه شهرداری تهران موظف است لایحه بودجه سال ۹۵ را با عنایت به توصیه و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اولویت بخشیدن به حفظ باغات و حریم شهر؛ گسترش فضاهای سبز و باز؛ سیما و منظر شهری و با رعایت کلیه قوانین و مقررات موضوعه و اسناد بالادستی و بخش نامه های ابلاغی وزارت کشور؛ با درک مناسب از فرصت های پیش رو و با حضور فعال تر در عرصه های اجتماعی؛ فرهنگی؛ عمرانی و استفاده بهینه از منابع محدود و تقویت انضباط مالی به گونه ای تهیه و تنظیم نماید که لایحه مذکور را در قالب بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد مصوب و ارائه گزارشات مربوطه در سه بخش راهبردهای اساسی در سال ۹۵؛ بخش های لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۵ و سیاست های اجرایی و رویکردهای برنامه و بودجه تا پایان دیماه ۹۴ به منظور بررسی و تصویب به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.
وی در خصوص راهبردهای اساسی ابلاغی توسط وزارت کشور در سال ۹۵ بیان داشت: اهتمام به انضباط مالی و بودجه ای و تعادل بین منابع درآمدی و مصارف؛ اصلاح نظام مالی و بهبود بهره وری؛ استقرار مدیریت هزینه با رعایت اصل صرفه جویی؛ پرهیز از اسراف؛ حذف هزینه های غیرضروری؛ کاهش وابستگی به درآمدهای ناپایدار و افزایش درآمد پایدار؛ اولویت بندی طرح و پروژه ها با تاکید بر تکمیل طرح و پروژه های نیمه تمام و بهبود و بکارگیری نظام های یکپارچه و هوشمند فناوری اطلاعات برای بهبود خدمت رسانی از راهبردهای اساسی سیاست های بودجه است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: هر سال بودجه راهنمایی و رانندگی به طور جداگانه ارائه می شد اما امسال در سیاست های بودجه شهرداری ملزم شده که بودجه سازمان ها و شرکت ها و بودجه راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ را به طور همزمان با بودجه کل شهرداری برای تصویب به شورا ارائه کند.
دبیر همچنین در خصوص سیاست هایی که برای پیوست های بودجه سال ۹۵ تدوین شده عنوان کرد: ارائه گزارش عملکرد بودجه سال ۹۳ و عملکرد ۹ ماهه بودجه سال ۹۴؛ ارائه گزارش جامع از عملکرد تبصره های بودجه سال ۹۴؛ فهرست پیشنهادی املاک قابل فروش پیش بینی شده در بخش منابع بودجه سال ۹۵ به همراه مشخصات کامل و برآورد اولیه آنها؛ فهرست تمامی بدهی ها و برنامه بازپرداخت؛ فهرست آمار و اطلاعات مربوط به بدهی شهرداری تهران به افراد حقیقی و حقوقی با ذکر ردیف های اعتباری دیون ایجاد شده و مستندات بدهی های مذکور؛ فهرست برنامه های سرمایه گذاری و مشارکت و میزان مالی مشارکت ها و نوع آنها؛ فهرست تمامی اعتباراتی که در قالب کمک به خارج از شهرداری تهران از قبیل مساجد مدارس در لایحه پیشنهاد می شود می بایستی به تفکیک هزینه ای و سرمایه ای ارائه شود و فهرست پروژه های مطالعاتی مرکز مطالعات به تفکیک ماموریت از مواردی است که باید در پیوست های بودجه به شورا ارائه شود.
وی سیاست های اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران را قرائت کرد و گفت: بر اساس سیاست های بودجه شهرداری تهران موظف است بودجه را در قالب اهداف کمی برنامه و اهداف سال مالی به نحوی کنترل و نظارت نماید که انحراف از اهداف برنامه ایجاد نشود.
دبیر، تمرکززدایی از مناطق و توسعه سیاست های ناحیه محوری و محله گرایی؛ توسعه کمی و کیفی ناوگان حمل و نقل عمومی از طریق تکمیل شبکه ریلی و اتوبوسرانی و افزایش تجهیزات این شبکه ها و همچنین کاهش سفرهای درون شهری را از اولویت های سیاست های بودجه دانست و گفت: طبقه بندی و عناوین اعتبارات پیشنهادی اعم از هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای و دارایی های مالی باید به نحوی تنظیم شود که نشان دهنده ماهیت کار و عملیات مربوطه باشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: با توجه به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاوتی و همچنین در راستای همسویی با سیاست های بودجه عمومی دولت می بایست بازنگری در ساختار بودجه کل شهرداری؛ سازمان ها و شرکت های وابسته صورت گیرد.
محسن سرخو رئیس کمیته حمل و نقل شورا، نیز در جریان بررسی سیاستهای بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران ،اظهار داشت:در تنظیم سیاستهای بودجه ،طبق فرمایشات رهبری باید شهرداری را ترغیب به کاهش واردات از خارج و توجه به تولیدات داخل کنیم .برای نمونه از زمانی که بحث تعمیر و نگهداری پله های برقی مترو به پیمان کاران و تولید کنندگان داخلی سپرده شده است کمتر شاهد خرابی آنها هستیم .
مهدی چمران در این خصوص با ابراز خرسندی از این پیشنهاد اعلام داشت که صد در صد موافق تاکید چنین سیاستی در تنظیم و اعمال بودجه هستیم .
وی همچنین با اشاره به تذکر یکی دیگر از اعضای شورا مبنی بر اعلام فهرست بودجه ایی ،تحت عنوان عملیات خاص شهرداری، گفت:برای عملیاتهای خاصی که شهرداری انجام می دهد فهرست بها نداریم و متاسفانه هزینه اجرای این خدمات معمولا به صورت سلیقه ایی در نظر گرفته میشود که باید چنین فهرستی را شهرداری تهیه و اعلام کند.
در ادامه دبیر به بندی از الزامات تدوین لایحه بودجه ۹۵ اشاره کرد و گفت: در این بند ما الزاماتی را برای شهرداری لحاظ کردیم تا جلوی روند افزایش بدهی های شهرداری گرفته شود .
وی افزود: اکثر بدهی های شهرداری به این دلیل است که شهرداران مناطق قراردادهایی بیشتر از سقف اعتبارات مصوب می بندند ، که ما در این بند شهرداری را ملزم کردیم تا هرگونه تعهد، صرفا بر اساس بودجه مصوب و در قالب اعتبارات تخصیص یافته توسط کمیته تخصیص شهرداری تهران صورت پذیرد.
در ادامه احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران شورا با انتقاد از لفظ کمیته تخصیص در این بند، گفت: مگر ما برنامه نداریم، چرا باید صفر تا صد اختیارات را به کمیته تخصیص بدهیم بنابراین پیشنهاد حذف کمیته تخصیص از این بند رادارم.
در ادامه این پیشنهاد با رای اکثریت به تصویب رسید.
در پایان پس از بحث و بررسی و اعمال اصلاحات مورد نیاز، سیاست های اجرای و الزامات تدوین لایحه بودجه سال ۹۵ شهرداری تهران تصویب شد.