دور نخست انتخابات محلی فرانسه با پیروزی یکی از افراطی ترین احزاب سیاسی کشور به پایان رسید تا مقدمه ای برای تغییر چشم انداز سیاسی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، دور نخست انتخابات محلی فرانسه با پیروزی چشمگیر حزب راست افراطی به پایان رسید. به این ترتیب حزب «جبهه ملی» به رهبری «مارین لوپن» موفق شد تا با کسب ۳۰.۸ درصد از کل آراء محبوبیت خود را در شش حوزه از ۱۳ حوزه سیاسی فرانسه به اثبات برساند.

لوپن با توجه به اوضاع حال حاضر فرانسه بر موضوعاتی چون مخالفت با پذیرش مهاجرین و ضعف دولت پاریس در شناسایی و دفع حملات تروریستی متمرکز کرده است.

این نخستین انتخابات عمومی فرانسه پس از حملات تروریستی ۱۳ نوامبر پاریس است که در آن ۱۳۰ نفر کشته شدند. در این انتخابات، حزب راست میانه «جمهوری خواهان» به رهبری «نیکلای سارکوزی» رئیس جمهوری اسبق فرانسه با کسب ۲۷.۲ درصد آراء در جایگاه دوم قرار گرفت و پس از آن حزب حاکم سوسیالیست با کسب ۲۲.۷ درصد آراء رتبه سوم را به خود اختصاص داد.  

دور دوم انتخابات محلی فرانسه در ۱۳ ماه میلادی جاری (دسامبر) برگزار خواهد شد و انتظار می رود با مشخص شدن نتیجه نهایی، حزب جبهه ملی دستکم کنترل یک یا دو منطقه را در شمال و جنوب شرق فرانسه از آن خود کند.

با توجه به اینکه جبهه ملی در دور نخست که دیروز یکشنبه برگزار شد موفق به کسب ۴۰ درصد از آراء در هر یک از این دو منطقه شده است، حزب حاکم سوسیالیست خود را در دور دوم از رقابت در مناطق شمال و جنوب شرق فرانسه کنار کشید. با این اقدام، طرفداران حزب سوسیالیست می توانند در دو منطقه مورد نظر به نفع حزب جمهوری خواه رای داده و مانع از پیروزی قاطع جبهه ملی شوند.

شوراهای منطقه ای فرانسه نقش تعیین کننده ای در سیاستگذاری در بخش حمل و نقل محلی، آموزش و توسعه اقتصادی دارند.

نتیجه متفاوت انتخابات منطقه ای فرانسه چشم انداز سیاسی این کشور را برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ تغییر داده و آغازگر رقابتی سه جانبه در عرصه ای می شود که تا کنون تنها در اختیار دو جناح سوسیالیت و محافظه کار بوده است.

یشتر، «مانوئل والس» نخست وزیری فرانسه هشدار داده بود که باید به هر طریق ممکن از قدرت یابی حزب جبهه ملی اجتناب کرد حتی اگر این تلاش به قیمت تشکیل ائتلاف با حزب جمهوری خواه تمام شود.

سارکوزی نیز که در سال ۲۰۱۲ انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را به «فرانسوا اولاند» از حزب سوسیالیست واگذار کرد، از عدم تمایل خود برای تشکیل ائتلاف با حزب جبهه ملی سخن گفته است.