به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید حسن هاشمی در همایش تجلیل از سه دهه مدیریت جهادی در عرصه تولیدات و خدمات حوزه سلامت که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، دفاع از آرمان های شهدا، امام و رهبری را مدیریت جهادی عنوان کرد و گفت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت های جهادی همراه با مدیریت معنوی، اخلاق، صداقت، درستکاری و تلاش بی پایان برای برطرف کردن مشکلات کشور و مردم صورت می گرفت و این مسیری برای معرفی اسلام به جهانیان و مردم منطقه بود.
به گفته وی، مدیریت جهادی که امروزه مرسوم است در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در فضایی صمیمی شکل گرفت و در آن زمان همه در خدمت به مردم از یکدیگر سبقت می گرفتند.
وزیر بهداشت به ارتقاء اخلاق مداری در طی این سه دهه در کشور اشاره کرد و افزود: لازم است امروزه با تاکید بر مدیریت و تلاش های جهادی به اخلاق مداری که ارزش و میراث انقلاب است، توجه بیشتری شود.
به گفته هاشمی، در مدیریت جهادی برای خدمت رسانی به مردم، به منافع شخصی توجه نمی شود و تنها هدف خدمت به مردم است، چراکه پیشرفت کشور و رفاه عمومی با اتحاد، وحدت و همدلی ایجاد می شود.
وی افزود: امیدواریم شرایطی که ما درسال های اول انقلاب اسلامی داشتیم، حداقل بارغه هایی از آن تا ظهور امام زمان باقی بماند، چرا که این مهمترین پاسداشت خون شهدای انقلاب اسلامی است و پیشرفت کشور است.
هاشمی ضمن تشکر از خدمات ارزنده بسیج جامعه پزشکی در اربعین، حادثه منا و دفاع از حرم و حریم جمهوری اسلامی ایران در خارج از مرزها، گفت: این مراسم به نوعی تقدیر از کسانی است که بصورت گمنام فعالیت های جهادگونه در حوزه سلامت داشته اند.
وزیر بهداشت به پیشرفت کشور در حوزه سلامت در سه دهه اخیر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر کشور با درآمد متوسط به بالا در حوزه سلامت می تواند با کشورهای نسبتا پیشرفته رقابت کند و اگر حمایت مالی در قالب بیمه ها به طور کامل صورت گیرد، سرآمد کشورهای منطقه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با اجرای طرح تحول سلامت میزان رضایتمندی مردم از بخش سلامت افزایش یافته است، افزود: کاهش هزینه های درمانی، نبود کمبود پزشک، پوشش خدمات بهداشتی برای 10 میلیون نفر حاشیه نشین و 2برابر شدن اقلام دارویی در روستاها و پوشش بیمه ای 98 درصدی مردم از دستاوردهای این طرح بوده است.
هاشمی ضمن اشاره به وجود حاشیه هایی برای این طرح، ادامه داد: البته علی رغم این تلاش های زیاد در حوزه سلامت، زمانی که بسیج جامعه پزشکی به شهرستانی برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی میرود، شاهد صف های طولانی ویزیت رایگان و دریافت دارو توسط مردم هستیم، که این به دلیل وجود حاشیه ها، کمبودها و درست عمل نکردن است، چراکه از ابتدای انقلاب به این حوزه ظلم شد و این چیزی جز ظلم به سلامت مردم نیست.
وی با تاکید بر عدم ورود به حاشیه ها گفت: باید مراقب باشیم تا از متن به حاشیه رانده نشویم و باید کاری کنیم که سلامت مهمترین اولویت کشور باشد و با کسی در این خصوص تعارف نکنیم.
وزیر بهداشت در ادامه، با اشاره به حمایت دولت و مجلس از طرح تحول سلامت، گفت: لازم است در حوزه سلامت تعارفات را کنار بگذاریم و از حاشیه ها به دور باشیم، چراکه هزینه کردن در سلامت سرمایه گذاری است.
هاشمی با اشاره به انتقادات سید محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در خصوص تخصیص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت افزود: دیوان محاسبات در مجلس وجود دارد و می تواند برهزینه کرد نظارت کند و اگر تخلف فردی و جمعی و سازمان یافته در خصوص این تخصیص ها وجود دارد، مسیر قانون برای رسیدگی باز است و نباید از تربیون های آزاد بگوییم که این یک درصد نباید به بخش سلامت اختصاص داده می شد، بلکه باید تلاش کرد که این یک درصد به دو درصد تبدیل شود.
وی افزود: این یک درصد از جیب مردم به خزانه واریز می شود و از بودجه عمومی نمی آید و ای کاش این یک درصدی که از جیب مردم واریز می شود بطور کامل در حوزه سلامت اختصاص یابد.خوشحالم که امسال در قانون بودجه پذیرفته شد که اگر یک درصد بابت هزینه سلامت مردم از جیب خود پرداخت می کنند، در جای دیگر هزینه نشود.
هاشمی با اشاره به مجموع بودجه های تخصیص داده شده به حوزه سلامت، ادامه داد: 10 درصد از هدفمندی یارانه ها یعنی 4 هزار و 800 میلیارد تومان که سال گذشته بخشی از آن محقق نشد و اگر امسال محقق شود، بایستی هزار و 800 میلیارد به بیمه ها تحویل دهیم و سه هزار میلیارد تومان می ماند.
وی افزود: برخی از نمایندگان محترم مجلس از تحقیق و تفحص صحبت می کنند که ما بارها اعلام کردیم که از این موضوع استقبال می کنیم. در سال گذشته است که یک هزار و 800 میلیارد تومان آن را باید تحویل بیمه دهیم و سه هزار میلیارد تومان باقی می ماند.
وزیر بهداشت در ادامه، با بیان این که وزارت بهداشت تنها وزارتخانه ای بود که خود را سال گذشته مورد نقد قرار داده است، گفت: به منظور بررسی عملکردمان خود را مورد نقد قرار دادیم و از نقد منصفانه نیز استقبال کردیم.
هاشمی همچنین، به تلاش های بسیار زیاد در حوزه سلامت در سه دهه اخیر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کشور ما به سایر کشورها می تواند پزشک متخصص صادر کند و در حال حاضر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نیست.
وی به تولید دارو در داخل کشور توسط 160 شرکت دارویی اشاره کرد و افزود: با این وجود هنوز صادرات دارو در کشور نسبت به واردات کمتر است و تراز منفی است.
هاشمی افزود: در حال حاضر در روستاها تعداد دارو از 200 به 400 قلم دارو رسیده است و 350 میلیون دلار در واردات دارو کاهش داشتیم.
وی بر ضرورت خصوصی سازی و نوسازی در حوزه دارو تاکید کرد و افزود: لازم است اصول اقتصاد آزاد را قبول کنیم تا بتوانیم میزان صادرات دارو را افزایش دهیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه هزینه در حوزه سلامت به نوعی سرمایه گذاری است، افزود: متاسفانه در کشور ما فکر می کنند حوزه سلامت چاه ویلی است که انتها ندارد و به نوعی سرمایه گذاری در آن ثمری ندارد. که این آدرس اشتباه دادن به افکار عمومی و ظلم به سلامت مردم است و متاسفانه عده ای بر این باورند که افزایش طول عمر در کشور موجب افزایش هزینه ها می شود .
هاشمی بر اصلاح هزینه های تولید دارو در بخش دولتی تاکید کرد و گفت: اگر دارو افزایش قیمت داشته باشد باید بیمه آن را پرداخت کند که خود این مسئله مستلزم این است که فرایند بیمه ها اصلاح شود چراکه منافع مردم مصلحت بردار نیست.
وی با بیان این که در حال حاضر سرانه مصرف دارو در کشور بالا نیست، افزود: لازم است از تجویز بی مورد دارو توسط متخصصین جلوگیری شود تا بتوان هزینه های القایی مصرف دارو را کنترل کرد.
هاشمی بر نوسازی صنعت دارویی به منظور بالا بردن کیفیت دارو تاکید کرد و افزود: نوسازی در بخش صنعت دارو باعث می شود تا بتوانیم بازار منطقه و فرا منطقه ای را در دست بگیریم.
وی در پایان ضمن تاکید بر اخلاص ویژه مدیران جهادی، افزود: یک مدیر جهادی خوب باید جان و مال خود را در مسیر اهداف اسلام و انقلاب فدا کند. /