به گزارش خبرنگار مهر، فاضل عبادی بعدازظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه با توجه به مشکل کمبود اعتبارات و منابع تلاش شده فعالیت ها با کمترین هزینه در سطح استان دنبال شود، اظهار داشت: استفاده حداکثری از امکانات موجود، هم افزایی دستگاه های فرهنگی و همدلی اهالی فرهنگ و مسئولین با هم از محورهای لازم به منظور بهتر اجرا شدن برنامه ها در این حوزه است.
وی با تاکید بر اینکه کار در حوزه فرهنگی نیاز به بسیج همگانی دارد، گفت: در استان کارها به خوبی آغاز شده اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیاز به تلاش بیشتری در این حوزه دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به چهاراولویت اصلی این مجموعه در استان اشاره و عنوان کرد: معرفی مفاخر استان و بیان خدمات این افراد در کشور و جهان، انجام فعالیت های فرهنگی و هنری کودک و نوجوان، تقویت فرهنگسازی دینی و عدالت فرهنگی به معنای توزیع عادلانه منابع استان اولویت های این بخش است.
همدان قطب فرهنگی کودک و نوجوان کشور می شود
عبادی با اشاره به برگزاری همایش هایی در سال گذشته و امسال مانند «مصلح بیدادگر»، «همایش بین المللی میرسید علی همدانی»، «اردیبهشت مفاخر» و ... به عنوان برنامه هایی در راستای معرفی مفاخر استان، ادامه داد: برگزاری جشنواره های بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، فیلم نوجوانان، جشنواره کتاب کودک و نوجوان در هفته آینده و جشنواره تصویرسازی آیات در حوزه کودک و نوجوان در دی ماه امسال همه از اقداماتی است که به منظور هدفگذاری استان برای تبدیل این منطقه به قطب فرهنگی کودک و نوجوان کشور انجام شده است.
وی اضافه کرد: برگزاری جشنواره های ادبی در ملایر، موسیقی در نهاوند، تئاتر استانی در تویسرکان، سیدجمال الدین در اسدآباد و جشنواره شعر طنز در بهار همه از برنامه هایی است که در راستای عدالت فرهنگی در همه شهرستان های استان برگزار شده و می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه سراسری و تخصصی کتاب کودک و نوجوان از هفته آینده در همدان، گفت: کتاب و کتابخوانی از موثرترین راه های انتقال آگاهی و علم است و هرچند امروزه کتاب مجازی مورد توجه قرار گرفته اما تاثیر و ماندگاری کتابخوانی بیشتر است.
عبادی با عنون این مطلب که نمایشگاه کتاب امسال با عنوان کتاب کودک و نوجوان سراسری خواهد بود، افزود: امیدواریم در سال های آینده این نمایشگاه را به شکل بین المللی برگزار شود.
۲۵ هزار عنوان کتاب در جلدهای مختلف در نمایشگاه همدان عرضه خواهد شد
وی با اشاره به حضور ۱۷۵ ناشر کشوری و استانی در نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان، یادآور شد: ۲۵ هزار عنوان کتاب در جلدهای مختلف در این نمایشگاه عرضه خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه ۲۰ درصد یارانه از طریق بن کتاب توزیع می شود، ادامه داد: کتاب های نمایشگاه با بیش از ۳۰ درصد تخفیف به فروش خواهد رسید.
عبادی با اشاره به این مطلب که ۱۴ غرفه از نمایشگاه به دستگاه های فرهنگی و موسسات قرآنی استان تعلق می گیرد، اضافه کرد: در طول هفت روز نمایشگاه نشست های مختلفی در کنار برگزاری نمایشگاه تشکیل می شود.
وی در ادامه به سرانه پائین مطالعه کتاب در استان اشاره و عنوان کرد: با وجودیکه استان در حوزه فعالیت های مربوط به کتاب مجازی جزو ۱۰ استان برتر است اما در حوزه فعالیت های مکتوب جزو ۱۰ استان آخر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به آماری از سال ۸۹ که نشان می دهد در استان هر فرد روزانه ۱۳ دقیقه مطالعه دارد، ادامه داد: البته در سال های اخیر زیرساخت های مناسب در استان افزایش یافته است.
عبادی گفت: در حال حاضر ۱۱۰ باب کتابخانه عمومی و ۳۰۰ مرکز کتابخانه در حوزه کانون های مساجد استان همدان فعال است.
فعالیت بیش از ۷۵ ناشر و ۱۰۴ چاپخانه در استان همدان
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۷۵ ناشر و ۱۰۴ چاپخانه در سطح استان، ادامه داد: همدان جزو ۱۰ استان برجسته در حوزه نشر و پنج استان برتر در حوزه چاپ است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به این مطلب که سال گذشته اوج صدور مجوزها در سال های پس از انقلاب به نشریات و پایگاه های خبری بوده است، اضافه کرد: سال گذشته به ۳۴ نشریه و پایگاه خبری مجوز داده شد.
عبادی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۱۰۰ نمایش فاخر در استان تولید شده، عنوان کرد: این در حالی بود که برخی استان ها حتی نتوانستند جشنواره تئاتر استانی خود را برگزار کنند.
وی با اشاره به بازدید ۲۵۰ هزار نفر از تئاتر و فیلم کودک در طول دو جشنواره بین المللی فیلم نوجوان و تئاتر کودک و نوجوان در همدان، گفت: سال گذشته ۲۲ کنسرت و ۱۰۰ اجرای موسیقی با حضور ۱۳۰ هزار نفر انجام شد و تعداد این برنامه ها در سال جاری تاکنون ۹ مورد بوده است.