یک روزنامه آمریکایی مدعی تلاش ایران و آمریکا برای رسیدن به توافقی برای ارسال اورانیوم غنی شده ایران به قراقستان شد و عنوان داشت که این توافق موجب تسریع لغو تحریم های ایران می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، وال استریت ژورنال در گزارش خود مدعی است: آمریکا در حال کمک کردن به ایران در مورد توافقی برای ارسال بخشی از ذخیره سوخت هسته ای این کشور به قزاقستان است؛ اقدامی که می تواند موجب تسهیل لغو تحریم های ایران شود.

در ادامه این گزارش آمده است: توافق با قزاقستان که به تازگی مذاکرات مربوط به آن آغاز شده و پیشتر صحبتی در مورد آن نشده بود می تواند موجب از بین رفتن یکی از موانع موجود در اجرای توافق هسته ای ایران و کشورهای ۱+۵ شود.

مقامات ایران و آمریکا امیدوارند که این توافق (برجام) از ماه آینده میلادی اجرایی شود و مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که امیدوارند لغو تحریم های ایران نیز قبل از برگزاری انتخابات پارلمانی ایران که در اواخر فوریه برگزار می شود اجرایی شود.

وال استریت در ادامه می نویسد: امکان اجرای برجام و لغو تحریم های ایران در حالی است که هنوز بسیاری از جمهوریخواهان در کنگره آمریکا با توافق هسته ای ایران مخالف هستند و آزمایش های موشکی ایران نیز موجب شده تا دولت آمریکا تحت این انتقاد قرار بگیرد که توانایی مقابله با اقدامات تحریک آمیز نظامی ایران را ندارد.

بر اساس این گزارش، به موجب توافق هسته ای ماه جولای (برجام) ایران متعهد به کاهش سطح اورانیوم غنی شده خود شده است. اغلب ذخیره اورانیوم ایران در حد پائین یعنی ۵ درصد غنی شده اما گفته می شود که ایران ذخایر از اورانیوم غنی شده ۲۰ درصدی نیز دارد و مذاکره با قزاقستان نیز برای ارسال اورانیوم در همین رابطه انجام شده و در همین رابطه در هفته نخست نوامبر دیداری میان «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا، با «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، که هر دوی آنها نقش پررنگی در حصول توافق هسته ای داشتند انجام شده است.

به نوشته وال استریت، انتقال اورانیوم غنی شده ایران به کشوری همانند قزاقستان که ارتباطاتی گسترده هم با آمریکا و هم با سازمان ملل دارد اطمینان در مورد نظارت بر ذخایر اورانیوم غنی شده ایران را افزایش می دهد و از آنجا که برنامه هسته ای قزاقستان نیز تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد امکان بازگشت مخفیانه اورانیوم ارسال شده به ایران مشکل می گردد.

واال استریت در ادامه می نویسد: وزارت خارجه قزاقستان هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده اما انتخاب این کشور به آن دلیل است که قزاقستان یک کشور بی طرف در این رابطه محسوب می شود و روابطی خوب هم با ایران و هم با آمریکا و روسیه دارد و علاوه بر آن دو دور از مذاکرات هسته ای ایران در سال ۲۰۱۳ میلادی در این کشور برگزار شد.

برچسب‌ها