نکا - رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نکا با اشاره به اینکه ۱۳ امامزاده شهرستان از نبود بقعه و مکان مناسب رنج می‌برند، گفت: متأسفانه وضعیت زیرساخت‌های عمرانی بقاع متبرکه در منطقه نگران‌ کننده است.

 به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مهدی صالحی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در اداره اوقاف و امور خیریه نکا ماندگاری وقف در طی سال‌های متمادی از قبل و بعد از اسلام را امری فراموش‌نشدنی برشمرد و گفت: وقف با تاسی از اولین واقف صدر اسلام در ذات انسان‌ها در طی سال‌های اخیر به‌طورجدی رویش یافت.

وی افزود: آمار موقوفات هر شهر، تعداد شهدا، علما و نخبگان هر منطقه نشان‌دهنده شهر مذهبی استان قلمداد می‌شود، که شهرستان نکا مستثنا این امر نیست و  از ۳۴۸ موقوفه در شهرستان نکا که به‌صورت انتفاعی بود تنها ۵۹ موقوفه به‌صورت منفعتی است و از این تعداد یک هزار و ۱۱۴ رقبه در سطح شهرستان نکا موجود است.

وقفی بودن ۸۰ درصد شهرستان نکا

حجت‌الاسلام صالحی بابیان اینکه ۸۰ درصد از شهرستان نکا وقفی است، گفت: یکی از سیاست‌های اوقاف بر این امر استوار است که بتواند به امور وقفی به‌صورت ویژه وجدی پیگیری کند، همچنین در خصوص وقفی بودن آرامستان نکا به دنبال این هستیم با هماهنگی و مشارکت شهرداری، ساماندهی قبور در آرامستان را در اولویت قرار دهیم.

وی اضافه کرد: دو روستا تلم و شیرکلا وقف حوزه علمیه و طلاب شهرستان نکا است که تاکنون به دلیل نداشتن آگاهی عمل به وقف نکردند و درواقع کسانی که در ملک وقفی زندگی می‌کنند نسبت به عمل وقف اهتمام ورزند چراکه هم ازنظر شرعی مورد داشته و هم آثار پرداخت اموال وقفی همچنان ماندگار می‌ماند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نکا متذکر شد: قبل از اینکه از مردم انتظار داریم فرهنگ وقف را به‌صورت جدی در شهرستان احیا کنند از مسئولین می‌خواهیم جلودار این امر مهم بوده و به این مقوله به‌عنوان اولویت معنوی بپردازند.

۱۳ امامزاده بقعه مناسب ندارند

این مقام مسئول با اشاره به وضعیت نگران‌کننده در پروژه‌های عمرانی بقاع متبرکه تصریح کرد: در بین ۶۳ امامزاده شهرستان نکا ۱۳ امامزاده از نبود بقعه و مکان مناسب رنج می‌برند چراکه همواره در کنار این امامزاده‌ها متأسفانه وضعیت ساختمانی و زیرساخت‌های عمرانی بقاع متبرکه در شهرستان نکا نگران‌کننده است.

صالحی ادامه داد: با رایزنی‌های انجام‌شده در هفته وقف با حضور مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه مازندران دو امامزاده در روستاهای چلمردی وخیرآباد که تاکنون فاقد بقاع متبرکه بودند بااعتبار ۵۰ میلیون ریال  کلنگ زنی می شود و با مشارکت مردمی احداث و به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نکا گفت: خوشبختانه با احیای فرهنگ وقف وارادت ویژه مردم منطقه به اهل‌بیت (ع)، بیشتر امامزادگان و بقاع متبرکه سطح شهرستان نکا به‌صورت مردمی ساخته می‌شود، همچنین به دنبال این هستیم با جذب اعتبارات در حوزه پروژه‌های عمرانی اوقاف، ۱۰ بقاع متبرکه دیگر در ایام دهه فجر کلنگ زنی شود.

صالحی بابیان اینکه ۱۳ پروژه عمرانی در حوزه وقف در حال ساخت است اظهار کرد: بیش از ۵۰۰ میلیون ریال در سال جاری به این ۱۳ پروژه وقفی در شهرستان نکا از محل تملک دارایی تخصیص داده شد که خوشبختانه بخش اعظمی از پروژه‌ها از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.

وی با تأکید بر تقویت زیرساخت‌های وقف شهرستان نکا متذکر شد: متأسفانه در سال‌های اخیر زیرساخت‌های شهرستان نکا در حوزه وقف ضعیف و فقیر مانده است، که نیازمند تقویت است لذا برای تقویت فرهنگ وقف واحیای این امر در بخش غربی امامزاده میرمفید به دنبال احداث ۴۰ سوئیت و زائرسرا و هفت باب مغازه برای اشتغال جوانان شهرستان هستیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه نکا اضافه کرد: با توجه به اینکه اداره اوقاف نکا پس از چندین سال همچنان مستاجر است درکنار پروژه‌های عمرانی امامزاده میر مفید ساختمان اداری اداره اوقاف احداث می‌شود.

حجت‌الاسلام صالحی اظهار داشت: اداره اوقاف درواقع واسطه خیر بین مردم و مشکلات شهرستان است و پول موقوفه‌ها را دریافت و در راستای نیت‌های خیر هزینه می‌کند چراکه تاکنون ۳۳۰ میلیون ریال برای ایام عزاداری محرم و صفر صرف کمک به مساجد و حسینه ها شد، همچنین از کمک‌های وقفی مردمی هشت کمک‌هزینه جهیزیه به زوج‌های جوان تعلق گرفت.

وی نشست احیای فرهنگ وقف، کلنگ زنی امامزاده طاهر در روستاهای چلمردی وخیرآباد، مراسمات عزاداری در بقاع متبرکه در امامزاده‌های شاخص، غبارروبی امامزاده‌های سطح شهرستان و دیدار با خانواده‌های شهدا را ازجمله برنامه‌های هفته وقف در شهرستان نکا برشمرد.

برچسب‌ها