به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشکده زبانشناسی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی سخنرانی با عنوان «بازنمایی زمان در زبان: رویکردی شناختی و فرهنگی» با حضور دکتر آزیتا افراشی و دکتر احمد پاکتچی برگزار میکند.
در نگرش شناختی، یکی از پرسشهای اصلی درباره سازو کارهای ذهنی این است که ما چگونه میتوانیم درباره حوزههای ناملموس و غیر تجربی مانند «زمان» استدلال کنیم و بیاندیشیم. راه حل پیشنهادی علم شناخت برای این مسئله این است که شناخت از حوزههای انتزاعی مانند «زمان» بر مبنای شناخت از حوزههای مفهومی که به تجربه درمیآیند صورت میگیرد.
بر این اساس، درباره مفهومسازی «زمان» باور بر این است که در همه زبانها مفهوم «زمان» براساس ادراک و شناخت «مکان» و «حرکت» که تجربه پذیراند شکل می گیرد. معهذا شیوههای خاص مفهومسازیِ «زمان» از زبانی به زبان دیگر و از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت است. پژوهشهای بین زبانی و بین فرهنگی نشان میدهد که در بازنماییهای «زمان» در زبانها و فرهنگهای مختلف تفاوتهای چشمگیری مشاهده میگردد. کارگاه حاضر ابتدا تحلیلی از مفهوم «زمان» در نگرش شناختی به دست می دهد، آنگاه به تفاوتهای زبانی و فرهنگی مفهوم سازی «زمان» با استناد به شواهد فرهنگی و اتیمولوژیک می پردازد.
نشست نامبرده روز شنبه ۲۸ آذرماه از ساعت ۹ الی ۱۲ در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واقع در بزرگراه کردستان،خیابان ایرانشناسی (۶۴) برگزار می شود.