بندرعباس - فروچاله‌های ایجاد شده در دشت‌های میناب همچنان در حال پیشروی هستند تا جاییکه این پیشروی‌ها به مرکز شهر میناب رسیده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرستان میناب دومین شهر بزرگ استان هرمزگان که روزی آن را شهر پرآب می‌دانستند و از منابع و گنج آبی زیادی بهره‌مند بود امروز در وضعیت بد بی‌آبی است و حالا دیگر آن را شهر فرو چاله‌ها می‌نامند.

سد استقلال میناب که به‌عنوان یکی از منابع  ذخیره آبی در استان محسوب می‌شد و تامین آب شرب مردم بندرعباس  و کشاورزان و باغداران میناب را بر عهده داشت در وضعیت بدی قرارگرفته است و دیگر توان تأمین آب مرکز نشینان استان را ندارد. این در حالی است که آب این سد را روی باغداران قطع کرده و با نصب دو خط لوله بزرگ، آب سد استقلال به مرکز استان انتقال می‌یابد.

 

وضعیت بد بی‌آبی در شهرستان و دشت‌های میناب و استفاده از ذخایر آب زیرزمینی، با حفر بیش سی چاه در دشت و بستر رودخانه میناب برای تأمین آب بندرعباس منجر به خالی شدن سفره‌های زیرزمینی در میناب شده که منجر به مخاطراتی نظیر به وجود آمدن فرو چاله‌ها در این شهرستان شده است.

بی‌تدبیری مسئولان دشت میناب را به نابودی کشانده است

پرفسور کردوانی پدر علم کویر شناسی اواخر هفته گذشته در جمع خبرنگاران بابیان اینکه استفاده بی‌رویه از آب و ذخایر زیرزمینی سبب شده است که دشت‌های میناب بمیرند گفت:خاک این دشت‌ها دچار فرسایش شده است  که این فرسایش خاک یکی از دلایل به وجود آمدن فرو چاله‌ها شده است. بی‌تدبیری مسئولان دشت‌های میناب را به نابودی کشانده است که این عامل برگشت‌پذیر نیست.

وی بابیان اینکه باید خط‌های انتقالی آب از دشت‌ها و سد استقلال میناب قطع شود گفت: تا وضعیت شهر میناب از این بدتر نشده است مسئولان باید این کار را محقق سازند. خطری جدی در آینده در کمین شهرستان میناب است که عامل اصلی به وجود آمدن این خطرات مسئولان  هستند. تنها راه نجات دشت میناب ایجاد و نصب آب‌شیرین‌کن بر روی دریا است.

 

میناب وضعیت مناسبی ندارد

این در حالی است که امام‌جمعه شهرستان میناب در خطبه‌های نماز جمعه هفته‌های گذشته خود با انتقاد شدید از آب منطقه‌ای استان خواستار قطع آب میناب بندرعباس بود.

حجت‌الاسلام و‌ المسلمین میرزا حسین معتمدی‌فر امام‌جمعه میناب با اشاره به اینکه شهر میناب و باغات میناب از بی‌آبی مرده‌اند گفت: مدیران آب منطقه‌ای که می‌گویند سد استقلال آب ندارد و خود آن‌ها  روزانه میلیون‌ها لیتر از این آب را به غارت می‌برند برای اثبات حرفشان و تائید توسط مردم میناب دریچه‌های سد را به روی مردم و باغداران باز کنند تا از این وضعیت اطلاع کافی داشته باشند.

وی گفت: آب سد استقلال از آن مردم میناب است و با ظلمی که در حق آن‌ها صورت می‌گیردبه آن‌ها تعلق نمی‌گیرد که براثر سوء مدیریت باغ‌ها و کشاورزی‌های مردم به جنگل‌های خشک چند هزارساله تبدیل‌شده است.

معتمدی فر به وضعیت بد فرو چاله‌ها در میناب اشاره داشت و گفت:اگر روز خبری منتشرشده که  شهر میناب یا روستایی در این شهرستان در  فرو چاله‌ها فرورفته است و این اصلا جای تعجب ندارد.

وی از پیشروی فرو چاله‌ها به مرکز شهرستان گفت: مسئولان تاکی چشمان خود وابسته‌اند و نظاره‌گر سوء مدیریت خود هستند.

این در حالی است که بااطلاع رسانی از این وضعیت در شهرستان مسئولان استان بدون هیچ‌گونه توجهی  به این موضوع به انتقال آب میناب دامن زده‌اند و با تغییر مدیریت در این اداره مربوطه هنوز تصمیم درستی برای شهرستان میناب و مردم آن گرفته نشده است.

۳۰ روستای میناب در محاصره فرو چاله‌ها قرار دارند

نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت فراتر از بحرانی بیش از ۳۰ روستای میناب که در محاصره فرو چاله‌ها قرار دارند با دادن تذکر جدی به وزیر نیرو از وی خواست تا چاره‌اندیشی کند.

سید عبدالکریم هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر، بابیان اینکه همه مسئولان از وضعیت نامناسب و بحرانی شهر و روستاهای میناب اطلاعات کامل دارند و تاکنون هیچ اقدامی برای نجات شهر و روستا و جان مردم نکرده‌اند، گفت: سوء مدیریت در استان هرمزگان در خصوص بحران ایجادشده در میناب بیداد می‌کند که سبب تهدید جدی به منازل مسکونی و جان مردم شده است.

وی با اشاره به حضور کارشناسان و مدیران کشوری در بازدید از دشت میناب و هشدار آن‌ها به اینکه وضعیت دشت میناب از بحران فراتر رفته است، اظهار داشت: سکوت مدیران در کشور و استان جان مردم بی‌گناه بیش از ۳۰روستا را تهدید می‌کند که درباره هرگونه عواقب ناشی از این بحران باید پاسخگو باشند.

نماینده شرق هرمزگان در تذکر جدی به وزارت نیرو و محیط‌زیست که تاکنون هیچ اقدام جدی برای نجات دشت میناب و مردم ساکن در این منطقه نکرده‌اند، گفت: با تخصیص اعتبار از محل اعتبارات دولتی می‌توان دشت و شهرستان میناب را از این وضعیت نجات داد.

هاشمی بابیان اینکه هرگونه برداشت و انتقال آب از سد و دشت میناب باید قطع شود، گفت: دشت میناب هرلحظه امکان فرونشست زمین را طبق نظریه کارشناسان دارد که می‌تواند فاجعه انسانی بزرگی را به وجود آورد.

نماینده مردم شرق هرمزگان بابیان اینکه کارشناسان سازمان محیط‌زیست کشور با حضور در میناب و بازدید از دشت‌های بحران‌زده این شهرستان و مناطق مسکونی به ترک و خالی از سکنه کردن روستاهای میناب اشاره داشته‌اند، گفت: مردم روستاهای میناب از ترس فرو چاله‌ها خواب از چشمشان پریده است درصورتی‌که مسئولان استانی و کشوری در خواب ناز به سرمی برند.

وی در این خصوص برای حفظ و نجات جان مردم میناب ، با دادن تذکر به معاونت ریاست جمهوری و ریاست سازمان محیط‌زیست کشور درخواست حضور شخصی وی در میناب برای پی بردن به عمق فاجعه و بحران در این شهرستان را داشت.

وزارت جهاد کشاورزی برای جبران خسارت کشاورزان میناب اقدام کند

هاشمی با اشاره به خسارت وارده ناشی از بارش تگرگ در روستاهای راونگ، زرتوجی و بخش توکهور از وزارت جهاد کشاورزی برای مساعدت و همکاری با کشاورزان این منطقه که با مشکل بزرگ مواجه هستند، خواست تا برای جبران بدهی و خسارت ناشی از بارش تگرگ نگاه ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشد.

وی بابیان اینکه باید بخشودگی جرائم و دیرکرد آن‌ها زودتر محقق شود، گفت: بسیاری از کشاورزان در انتظار این وعده هستند تا بتواند باری از مشکلات خود بردارند.

نماینده شرق هرمزگان تصریح کرد: دولت با دادن وام‌های قرض‌الحسنه با بهره کم برای رفاه حال کشاورزان اقدام کند.

خبرنگار:حبیب عید زاده

برچسب‌ها