به گزارش خبرنگار مهر٬ سید امیر سامع شامگاه یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به برگزاری عزاداریهای دو ماه محرم و صفر در شهر قم اظهار داشت: امسال ستادهای هشتگانه در خیابانهای اصلی مستقر شدند و شهرداران مناطق مسئولیت این موضوع را به عهده گرفتند.
وی افزود: آمادهباش و استقرار اکیپهای آتشنشانی نزدیک کانونهای جمعیتی صورت گرفت که موجب شد در مواقع بروز حادثه عکسالعمل خوبی داشته باشیم.
معاون شهردار قم ادامه داد: مسائل ایمنی در ایستگاه صلواتی به وسیله گشت آتشنشانی مورد بررسی قرار میگرفت و آموزشهای لازم ارائه میشد.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی شده بود که یک راهپیمایی غیر رسمی در بعد از ظهر اربعین از حرم به جمکران داشته باشیم که جمعیت عظیمی گرد آمدند و پیشبینی اتوبوس برای بازگشت این جمعیت شده بود.
سامع با اشاره به اهمیت مدیریت پسماند در ایام عزاداری گفت: امسال تلاش کردیم مسئله فرهنگسازی را در حوزه پسماند پررنگتر کنیم. مأمورین آموزش حوزه پسماند در ایستگاه صلواتی کنار مردم حاضر شدند و آموزشهای خود را ارائه کردند.
وی افزود: ظروف پسماند را در مسیرهای اصلی حرکت دستهجات پیشبینی کردیم و حجم فعالیت کارگران خیلی کم بود چرا که مردم به شدت رعایت میکردند.
معاون شهردار قم با اشاره به اینکه حدود ۱۴۳ مجوز ایستگاه صلواتی در اربعین داده شد اظهار داشت: آمادهسازی صحن جامع حرم مطهر و مشخص کردن مسیر دستهجات و سیاهپوش کردن مسیر از دیگر اقدامات بود.
وی با اشاره به اینکه بارش برف در روزهای پایانی صفر موجب شد زحمت شهرداری بیشتر شود گفت: با این حال تلاش کردیم این موضوع خللی در خدمترسانی به زائران ایجاد نکند.
برگزاری نمایشگاه عکس توسط سازمان زیباسازی٬ اعزام ۵۰ دستگاه اتوبوس به مسیر مهران٬ آمادهسازی پارکینگها و ... از دیگر اقدامات شهرداری در این روزها بود که سامع به آن اشاره کرد.
وی با اشاره به تلاش شهرداری برای ساماندهی نمادهای شهر در این ایام اضافه کرد: اجرای چند نماد جدید با موضوع عاشورا هم از این اقدامات بود.
معاون شهردار قم درباره اهمیت نمادهای عاشورایی در سطح شهر اظهار داشت: هر قدر نمادهایی که ماندگاری بیشتری دارند از قبل پیشبینی و طراحی کنیم کیفیت بهتری را در برگزاری مناسبتها در فضاسازی شهر خواهیم داشت.
لزوم خدمات رسانی به زائران اربعین در قم
در ادامه جلسه اعضای شورای شهر قم هم نظرات خود را درباره خدمترسانی شهرداری قم در شهر قم و در مسیر نجف به کربلا اظهار کردند.
حجتالاسلام سعید روحانی، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا با اشاره به سنت پذیرایی از زائران اربعین در شهرهای مرزی خاطرنشان کرد: قم هم مسیر حرکت بسیاری از کاروانها است.
وی ادامه داد: استانهای مرزی موکبهایی پیشبینی کرده و از این زائران پذیرایی میکنند. در قم هم این فرهنگسازی را شهرداری شروع کند و کاری کند که مردم به صحنه بیایند و در مسیر کاروانهای اربعین که از قم عبور میکنند، خدماتی انجام شود.
راهپیمایی اربعین مردم قم رسمی شود
رئیس کمیسیون خدمات شهری هم در ادامه به خدمات ارائه شده توسط شهرداری قم در دو ماه محرم و صفر اشاره کرد و گفت: هر سال شاهد این هستیم که خدماتی که در شهر مقدس قم در این مناسبتها ارائه میشود از سالهای قبل بهتر است.
وی ادامه داد: مشارکت مردم امسال نسبت به سالهای قبل در مسئله پاکیزگی بسیار مشهود بود که این هم ناشی از فرهنگ سازی است.
عباس ذاکریان با اشاره به پیادهروی اربعین مردم قم از حرم مطهر به سمت جمکران اظهار داشت: مسئولان استان این پیادهروی را جدی بگیرند. یک حرکت حسینی به سمت فرهنگ مهدویت است.
وی با اشاره به اینکه در این پیادهروی قطعهای از زمان ظهور را میشود دید گفت: نباید بگذاریم این پیادهروی بدون برنامه برگزار شود.
این عضو شورای شهر قم با اشاره به کم بودن تعداد ایستگاههای صلواتی در این مسیر در روز اربعین ادامه داد: مکانهای استراحت و سرویسهای بهداشتی هم کم بود.
وی با اشاره به اینکه این موضوع هیچ برنامه پیادهروی کربلا را تحت شعاع قرار نمیدهد خاطرنشان کرد: سال قبل همه دستگاهها غافلگیر شدند و امسال هم مشارکت بسیار بالا بود و خواهش من این است که دستگاهها برنامهریزی داشته باشند و مدام نگوییم این مراسم غیر رسمی است.